Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
İngilizce öğrenmek için en iyi uygulamalar
Nasıl öğrenilir
Star icon
11.12.2021
Time icon 15 min
Comment icon 0 yorum

İngilizce öğrenmek için en iyi uygulamalar

İçindekiler

Her yaşta İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. Hem 3 hem de 4 yaşındakiler, yetişkinler ve hatta yaşlılar okuyabilir. Tabii ki, yabancı diller söz konusu olduğunda, öğrenmeye ne kadar erken başlarsak, o dilde mükemmel bir şekilde ustalaşma ve onu anadili gibi akıcı bir şekilde kullanma şansımız o kadar artar. Birkaç yıl öncesine kadar İngilizce öğrenmek, müfredat dışı etkinliklere katılma, bir dil okuluna kaydolma veya bir öğretmenle yüz yüze görüşme ihtiyacı anlamına geliyordu. Ancak hemen hemen her şeyin İnternette bulunup düzenlenebildiği günümüzde İngilizce öğrenmek çok daha kolay, daha erişilebilir ve daha ucuz. Telefonda İngilizce öğrenmek için tasarlanmış çok sayıda program ve uygulama, artık her yerde, günün veya gecenin herhangi bir saatinde ve her yaşta öğrenebileceğimiz anlamına geliyor.

İngilizce öğrenme uygulamaları çok popüler çünkü çoğu ücretsiz ve evinizden çıkmadan dili etkili bir şekilde öğrenmenize izin veriyor. Uygulama ile öğrenerek ilerlememizi takip edebiliyor ve sanal İngilizce derslerine sürekli erişim sağlayabiliyoruz. İngilizce öğrenmek için başvuru, zaten kendi akıllı telefonu olan okul çocukları ve yetişkinler, hatta yaşlılar için harika olacak. Uygulamalara ek olarak, diğer dijital çözümleri de kullanabilirsiniz – örneğin İngilizce öğrenirken YouTube’u nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Telefonunuzu akıllıca kullanın ve birçok popüler İngilizce öğrenme uygulamasından birini yükleyin. Hangi uygulamayı seçeceğinizi ve başarıya ulaşmak için onunla düzenli olarak nasıl çalışacağınızı öğrenin. Hangi uygulamaların en küçükler için daha iyi çalışacağını ve hangilerinin yetişkinler için daha uygun olacağını öğrenin. Okumaya devam edin!

İngilizce öğrenmek için başvuru – 21. yüzyılın bir mucizesi mi?

Cep telefonlarının artık sadece aramak ve SMS göndermek için kullanılmadığı bir zamanda, akıllıca bir amaç için tüm olanaklarını kullanmaya değer. Akıllı telefonlarımızda bulunan sayısız uygulama sayesinde sadece oyun oynayıp sosyal medyaya göz atmakla kalmıyor, aynı zamanda bunu eğitim amaçlı da kullanabiliyoruz.

Bazı insanlar için telefonda bir uygulama aracılığıyla İngilizce öğrenmek önemsiz gibi görünse de, verilen bir uygulamayı doğru kullanırsak, böyle bir öğrenmenin etkili sonuçlarını fark edeceğiz. İngilizce öğrenmeye telefonunuzdaki uygulama ile yaklaşmalısınız. Öz disiplin ve öz motivasyon, böyle bir öz-yönelimli öğrenme sürecinde kilit konulardır. Kendiniz için bir öğrenme hedefi belirlemek de iyidir, örneğin tatillerde bizim için yararlı olacak bir yabancı dilde temel kalıplara hakim olmak veya bir dil sertifikası ya da daha iyi bir iş almamızı sağlayacak daha ileri bir seviyeye ulaşmak.

İngilizce öğrenmek için bir uygulama seçerken, kendinizi yalnızca bir uygulamayla sınırlamaya gerek yok. İnternette pek çok farklı öğrenme programı bulunduğundan, hepsinden en iyi şekilde yararlanalım. Tercihen her biri farklı dil becerileri geliştiren birkaç farklı İngilizce öğrenme uygulaması yükleyelim. İngilizce öğrenme uygulamaları arasında popüler çevirmenler, sınavlar ve dil oyunları içeren uygulamalar, kelime bilgisi, dil bilgisi ve telaffuz öğrenme uygulamaları bulacaksınız. Uygulamaların bazıları en genç kullanıcılara, bazıları ise yetişkinlere yöneliktir. Her uygulamayı telefonunuza indirmeden önce, yayıncıdan gelen açıklamayı ve internette bu konudaki görüşleri okumanız faydalı olacaktır. Ayrıca uygulamayı hemen telefonunuza indirebilir ve uygulamalı olarak test edebilirsiniz.

İngilizce öğrenmek için en iyi uygulamalar – derlememiz

Android ve iOS telefonlar için mevcut binlerce dil öğrenme uygulaması arasından en popülerlerini seçtik ve inceledik. Her bir uygulamayı neyin ayırt ettiğini ve onlar sayesinde sizin ve çocuğunuzun hangi dil becerilerini kazanıp geliştirebileceğinizi öğrenin.

Seçimlerimizi Ücretsiz İngilizce Öğrenme Uygulamaları, Ücretli İngilizce Öğrenme Uygulamaları ve Çocuklar için İngilizce Öğrenme Uygulamaları olarak ayırdık. Hangi uygulamaların öğrenmenize yardımcı olabileceğini ve bunların iOS ve Android için uygun olup olmadığını görün!

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

İngilizce öğrenmek için ücretsiz uygulamalar

Duolingo

Duolingo, İngilizce öğrenmek için harika bir ücretsiz uygulamadır ve bu yabancı dil ile maceraya yeni başlayan insanlar için iyi bir başlangıç sağlar. Uygulama renkli ve çok net, bu da kullanımını zevkli hale getiriyor (bu nedenle çocuklar için iyi bir İngilizce öğrenme uygulaması olarak da kabul edilebilir)! Bölümlere ve konulara basit bölünme sayesinde öğrenme süreci sistematik hale getirilir. Her bölüm birkaç ders içerir. Belirli bir alandaki materyale hakim olduğunuzu hissettiğinizde, bilgi seviyenizi kontrol etmek için küçük bir sınava girebilirsiniz. Öğretmenle birlikte yapılan kapsamlı alıştırmalar sayesinde telaffuzunuz üzerinde de çalışabilirsiniz. Uygulama, belirli bir yabancı dilin temellerini öğrenmek için basit ve hoş bir şekilde yardımcı olurken, belirli bir dilbilgisi öğrenimi için başka bir araç faydalı olacaktır. Duolingo uygulaması hem çocuklar hem de yetişkinler için uygundur.

Busuu (busuu Limited)

Busuu, son zamanlarda sosyal medyada ve TV’de güçlü bir şekilde tanıtılan bir uygulamadır. Özellikle gençler ve sosyal medyada çok vakit geçirenler için harika bir seçenek. Bu uygulama, sosyal platformların işlevselliği ile tematik dil kurslarının birleşimidir. Uygulama, anadili İngilizce olan kişiler tarafından kullanılan kısa dil formlarını öğrenme imkanı sunar. Busuu uygulaması ile günlük dilde, yani günlük iletişimde kullanılan pratik ifadeler ve ifadelerle İngilizce öğreneceksiniz. Uygulamada bilgi kartları, kayıtlar ve basit gramer alıştırmaları bulacaksınız. Ek olarak, belirli bir dilin nüanslarını ve kültürel bağlamını öğreneceksiniz. Busuu, tatile yurt dışına çıkmadan önce İngilizce öğrenirken çok yararlı bir araç olduğunu kanıtlayacak. Uygulamanın Türkçe bir ara yüzü var.

İngilizce Öğren (Tweeba)

Bu, İnternet erişimi gerektirmeyen, önerilen İngilizce öğrenme uygulamalarından biridir. Trende, denizin ortasında veya ormanda olsanız ve doğru menzile sahip olmasanız bile, yine de etkili bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz. İngilizce Öğren uygulaması, onu bir sözlük ve kişisel bir öğretmen gibi kullanmanızı sağlar. Her kelime ve kelime öbeği için, materyalin zaten özümsenip özümsenmediğini veya hala tekrarlanması gerekip gerekmediğini işaretleme seçeneğine sahibiz, kolayca hatırlayabileceğimiz ve zaten bilinen İngilizce kelime dağarcığımıza ekleyebileceğimiz günün kelimeleri gibi. Uygulama ayrıca dilbilgisi öğrenmek için ilginç seçenekler içerir. Fiillerin çekimlerine göz atabilirsiniz ve düzensiz olanlar kalıcı olarak zihninizde yer edinir.

English Grammar – Learn & Quiz (SS Media Labs)

Uygulama, İngilizce bilgilerini arttırmak için işlevsel bir araca ihtiyaç duyan orta veya ileri düzeydeki kişiler için mükemmel olacaktır. Tüm uygulama İngilizcedir ve basit bir ara yüze sahiptir. Uygulamada İngilizce’de tanımlanmış zamanlar, temel gramer, konuşma alıştırmaları ve bilgi seviyesini kontrol etmek için testler bulacaksınız. Uygulama daha çok İngilizce cümlelerin gramer yapısına sahip materyallere her zaman erişmesi gereken yetişkinlere yöneliktir.

English Idioms and Phrases (SevenLynx)

Telaffuzun temellerini zaten biliyorsanız ve belirli bir miktarda İngilizce kelime bilginiz varsa, öğreniminize İngilizce deyimler ve ifadeler öğrenmek için bir uygulama ekleyebilirsiniz. Uygulama, İngilizce konuşma becerilerini geliştirmesi gereken ve anadili İngilizce olan kişiler gibi doğal bir şekilde akıcı bir şekilde konuşmak isteyen bireyler için harika bir seçenek. Deyimler ve İngilizce söz bekleri hakkındaki bilgi dağarcığınızı genişletin ve bunları akıllıca bir sohbete dönüştürün. Uygulama tamamen İngilizce konuşulduğundan ve temel bilgileri içermediğinden, yetişkin ileri düzeyde İngilizce öğrenenler için tasarlanmıştır.

Memrise (Memrise)

Memrise, başka bir hafif ve eğlenceli İngilizce öğrenme uygulamasıdır. Çok sayıda standart dışı ve farklı kurs içerir. Bu uygulamada, dil bilgisi düzeyi ve yaşı ne olursa olsun herkes kendine göre bir şeyler bulacaktır. Uygulamada uygun seviyede bir kurs seçip sonraki görevleri yerine getiriyoruz. Onlar için puanlar alıyoruz, bu da sırasıyla ulaşılan seviyelere ve rozetlere dönüşüyor. Uygulamada bulunan görevler, İngilizce ders kitaplarındakilere çok benzer, ancak çeşitli eylemlerde bulunmamız gereken pratik görsel ve etkileşimli materyallerle zenginleştirilmiştir. Tüm program sezgiseldir ve mükemmel şekilde cilalanmıştır.

FunEasyLearn – Learn languages (FunEasyLearn)

Kendi akıllı telefonuna veya ebeveynlerinin akıllı telefonuna sahip en genç İngilizce öğrencileri için mükemmel bir öneri. Uygulama eğlenirken etkili öğrenmeyi sağlar. Temel kelime dağarcığını genişletir ve kullanımı çok hoştur. Her kelime, gençlerin yeni bilgiler edinmesini kolaylaştıran özel, renkli grafikler ve telaffuzun yazılışını içerir. Uygulama ara yüzü çok şeffaftır, bu da küçük bir çocuğun bile üstesinden gelebileceği anlamına gelir. Bilinen kelimeleri hatırlamak ve yenilerini öğrenmek isteyen çocuklar için uygulama harika bir seçim olacaktır. Uygulamayı kullanmak tamamen ücretsizdir.

İngilizce öğrenmek için ücretli uygulamalar

Çoğu İngilizce öğrenme uygulaması ücretsizdir, ancak çoğu zaman diğer seçenekler için ödeme yapılır. Önce uygulamayı indirmeye ve doğrudan içinde kontrol etmeye veya Google Play mağazasındaki veya App Store’daki açıklamaya bakmakta fayda var.

Çocuklar için İngilizce öğrenme uygulamaları

Çocuklara uygulamadan İngilizce öğretmek için yukarıdaki önerileri deneyebilirsiniz – özellikle daha büyük çocuklarınız varsa. Duolingo şeffaf ve renklidir, bu nedenle birkaç yaşındakilere bile hitap etmelidir. Ancak özellikle çocuklara yönelik bazı önerilerimiz var:

Timmy’s First Words in English

Bu dosya ve yan uygulaması (Timmy’s Learning New Skills, Timmy’s Starting to Read) British Council tarafından geliştirilmiş uygulamalardır. Bu sayede programdaki materyalin %100 güvenilir olduğuna dair güven duyabilirsiniz. Uygulamada kuzu Timmy ve arkadaşları bulunuyor. Çocuk burada oyunlar ve aktiviteler yoluyla öğrenir. Küçük çocuğunuzun ilerleme kaydetmesi için günde birkaç dakika yeterlidir – farkına bile varmadan öğrenir! Tıka basa bilgiyle doldurmak yerine iyi vakit geçireceksiniz. İngilizce onun için bir zevk olacak. Timmi’nin uygulamaları ücretsizdir.

LearnEnglish Kids: Playtime

Bu uygulamanın üretimini de British Council yapmıştır. 6 -11 yaş arası çocuklar tarafından kullanılabilir. Burada kelime dağarcıklarını geliştirmelerine yardımcı olacak birçok video ve animasyon bulacaklar. Bu öğrenme yöntemi kesinlikle çizgi filmleri seven çocuklar için işe yarayacaktır! Uygulama ücretsizdir.

Fun English: İngilizce öğret

Bu uygulama ücretsizdir (30 gün boyunca) ve ardından bir abonelik satın almanız gerekir. Bu sayede 3-8 yaş arası çocuklar için İngilizce derslerine ve birçok oyuna erişebileceksiniz. Uygulama çevrimdışı olarak kullanılabilir ve oyun, Amerikan ve İngiliz aksanı olan öğretmenler tarafından seslendirilir.

Ayrıca Novakid‘de öğrenirken uygulamayı ve özel platformumuzu kullanma fırsatına sahip olduğunuzu unutmayın. Orada çocuğunuzun gelişimi, ev ödevleri ve süslemeleri hakkında öğretmenlerden bilgi bulacaksınız. Modern bir öğrenme yaklaşımı sayesinde, çocuklar derslere katılmaya daha istekli ve daha aktifler.

Kelime öğrenmek eğlencelidir, bir dili eğlenceli ve stressiz bir şekilde öğrenebilirseniz tanımak çok daha iyidir. Uygulamalar buna yardımcı olur, sizin için neyin iyi gittiğine ve neyin iyileştirilmesi gerektiğine dair birçok veri sağlar. Ne kullandığınızı bize bildirdiğinizden emin olun!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Nasıl öğrenilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.