Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek – bu yöntem neden bu kadar etkili?
Nasıl öğrenilir
Star icon
10.03.2022
Time icon 12 min
Comment icon 0 yorum

Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek – bu yöntem neden bu kadar etkili?

İçindekiler

Oyun yoluyla öğrenme, bir çocuğu öğrenmeye teşvik etmek için öğretmenler ve ebeveynler tarafından en sık kullanılan yöntemlerden biridir, ör. İngilizce öğrenmek için. Çocuklar yetişkinlere oranda daha kısa süreler odaklanabildiklerinden çocuğun tüm duyularını mümkün olduğunca meşgul etmeye ve öğrenmeyi mümkün olduğunca çekici hale getirmek önemlidir. Üstelik, öğrenmek yalnızca sıkıcı kitaplarla sınırlandırıldığında, çocuklar öğrenmeyi hiç istemezler. Çocuğun doğal olarak oynama ve dünyayı keşfetme isteğini yabancı bir dilde gelişigüzel bir şekilde geçirerek, birlikte şarkılar söyleyerek, İngilizce masallar izleyerek veya fiziksel aktivitelerle kullanmak çok daha etkili olacaktır. Oyunlar ve aktiviteler, söz konusu İngilizce öğrenmek olduğunda gerçekten çok fazla güce sahiptir.

Oyun çocukluktaki en önemli aktivitelerden biridir, bu yüzden mümkünse onu akıllıca kullanmak gerekir. Çocuklar oyun oynayarak duygu ve düşüncelerini ifade ederler ve dünya hakkındaki fikirlerini özgürce belirtirler. Eğlenmek, çocuğun ebeveynleriyle boş zamanlarını geçirmesinin önemli bir şekli olduğu için ilginç, faydalı ve ilgi çekici oyunlar kurmak çok önemlidir. Bu, ebeveynlere ve yabancı dil öğretmenlerine bir çocuğun tüm gelişim potansiyelini kullanma fırsatı verecektir.

Oyun yoluyla İngilizce öğrenmenin neden bu kadar etkili olduğunu ve eğlenirken İngilizce ile etkileşime giren çocukların gelecekte dili neden çok daha iyi kullanabileceklerini öğrenin. Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek için hangi dil oyunlarının en iyi olacağına bakın. Belki de onlar sayesinde, çocuğunuz İngilizcedeki yeni kelime ve deyimler bilgisinin yanı sıra konuşma akıcılığı ile yakında sizi şaşırtmaya başlayabilir.

Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek en iyisidir.

Oyun yoluyla etkili bir şekilde öğrenmenin belirli bir senaryosu ve tek bir yolu yoktur, çünkü oyun çok yönlü dinamik bir süreçtir. Çocuklar bağımsız ve özgürce oynayabilirler, örneğin bebeklerle veya oyuncak askerlerle oynarken veya basit cümleler kurarken önceden öğrendikleri kelimeleri tamamen hayal güçlerini kullanarak İngilizce olarak telaffuz edebilirler. Ebeveynler de aktif olarak çocuğun oyununa katılabilir ve oyun ya da aktivitenin nasıl ilerleyeceğine karar verebilir.

Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek kalıcı bir hale gelebilir. Oyun yoluyla öğrenme nasıl olursa olsun çocuğun zihinsel gelişimine katkı sağlayacaktır. Oyun yoluyla öğrenmek zorla yaptırılamaz. Bu tür bir öğrenme, çocuğunuza esas olarak eğlence, tatmin ve tam bir duygusal katılım sağlamalıdır. Oyun yoluyla herhangi bir öğrenme neden bu kadar etkilidir? Çünkü çocuklar duygusal olarak meşgul olduklarında daha hızlı öğrenirler ve bu da yeni bilgi ve beceriler edinmelerine yardımcı olur.

Bir çocuğa oyun yoluyla İngilizce öğrenmenin özel yollarını sunmak istiyorsanız, aşağıdaki önerileri kullanabilirsiniz. Birincisi, çocukla İngilizce şarkılar söyleyebilir, şiirler ve tekerlemeler okuyabilir ve İngilizce peri masalları veya çizgi filmler vb. izleyebilirsiniz.

İkincisi çocuklar (özellikle okul öncesi çocuklar) fiziksel aktiviteyi severler. Bu nedenle İngilizce öğrenmek için atlama, koşma, kelime oyunları, gösterme ve deneyimleme vb. kullanmak önemlidir.
Üçüncüsü, yaratıcılığa odaklanın. Çocuğunuz İngilizcede yeni öğrendiği kelimeleri kendi oyununa nasıl adapte edeceğini biliyor mu? Harika! Çocuğu kendi yaratıcı öğrenme yollarını kullanmaya teşvik etmek önemlidir, çünkü bu şekilde çocuğun dünya hakkında doğal merakını ve eğitimin ileri aşamalarında meyvesini verecek olan bilgi edinme isteğini güçlendirirsiniz. Bu, çocuğunuzun yeni kelimeler öğrenmeye hevesli olmasını sağlayacaktır. Etkili İngilizce öğrenme yöntemi, çocukların kendilerini motive edecekleri bir yöntem olmalıdır.

Birlikte oyun yoluyla öğrenirken nelere dikkat etmelisiniz?

Çocuğunuzun İngilizcedeki yeni kelimeleri veya cümleleri oyun yoluyla etkili bir şekilde öğrenmesini istiyorsanız, onu bir okula veya kursa göndermek zorunda değilsiniz. için. Oyun yoluyla öğrenmenin büyük bir kısmı, akıcı İngilizce bilmeseler bile, ebeveynler tarafından evde kolayca organize edilebilir. Burada önemli olan husus tüm ailenin birlikte eğlenmesidir. Ancak, öğrenmenin bir çocuk için mümkün olduğunca etkili ve yararlı olması için birlikte oynarken birkaç basit kurala uymaya değer.

  • Bir çocuk oyun oynarken ana dilini İngilizce ile karıştırabilir. Bu doğaldır. Çocuklar bir şey söylemek istediğinde ve sözcükleri tükendiğinde, ana dilindeki eşdeğerini kullanacaklardır. O zaman çocuğunuza İngilizce kelimenin ne olduğunu söylemeye ve onu tekrar etmeye teşvik etmek önemlidir. Bu şekilde çocuğunuz yeni kelimeleri hatırlayacaktır.
  • Oyun yoluyla İngilizce öğrenen bir kıza oyunun kurallarını açıklamayın; oyuna katılın ve çocuğunuza oyunun tam olarak ne hakkında olduğunu ve kurallarının ne olduğunu gösterin. Bu, çocuğunuzun ilgisini yeterince çekmeli ve başlamak üzere olan bir oyuna katılmaya teşvik etmelidir.
  • Çocukların yetişkinlerden daha kısa bir dikkat süresine sahip olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Oyunun ilerleme düzeyi ve süresi çocuğun yaşı ile orantılı olarak seçilmelidir. 2 – 4 yaş arası bir çocuk 5 – 15 dakika, 5-6 yaş arası bir çocuk yaklaşık 20 – 30 dakika odaklanabilir.
  • Birlikte oynamanın anahtarı, çocuğunuzu bu şekilde öğrenmeye teşvik edecek olumlu bir atmosferdir. Özgür ve rahat bir atmosfer, çocuğun odaklanması üzerinde iyi bir etkiye sahiptir ve bu da, yeni bilgi edinme sürecinde bir anahtardır.
  • Çocuklarla oynarken, motivasyon düzeylerini ve özgüvenlerini en üst düzeyde tutmak da önemlidir. Çocuğunuz İngilizce oyun oynarken bir şeyi doğru yaptığında onu övün ve hatalarını sabırla düzeltin.
  • Çocuğunuz oyunu sevmiyorsa ve oynamak istemediğini görüyorsanız bu sorun değil. Böyle bir durumda çocuğunuzun ilgilendiği konuları ve ihtiyaçlarını sormalı ve bir sonraki oyunu çocuğunuz için en ilginç ve ilgi çekici olacak şekilde hazırlamalısınız. Çocukların fikirlerini kullanmaktan korkmayın, çünkü konu oyun olduğunda hayal güçleri sınırsızdır.
Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Oyun yoluyla İngilizce öğrenmenin etkili yöntemleri.

Aşağıda İngilizce öğrenmenin en ilginç ve etkili yollarını örnekler eşliğinde bulabilirsiniz. Çocuğunuzun en çok hangi dil oyununu seveceğini keşfedin.

Şarkılar ve şiirler

Şarkılar, şiirler, tekerlemeler ve tekerlemeler, erken yaşlardan itibaren İngilizce öğrenmenin en iyi, en etkili ve en kolay yoludur. İngilizce öğrenmeye yönelik şarkılar ilgi çekicidir, genellikle belirli şeyleri göstermeyi içerir ve akılda kalıcıdır. Birlikte şarkı söylemek, özellikle şarkı söylemeyi, dans etmeyi ve gösteri yapmayı seven çocuklar için iyi sonuç verecektir. İnternette İngilizce öğrenmek için pek çok çocuk şarkısı bulabilirsiniz. En ünlü ve çocukların en sevdiği şarkılardan bazıları: Head and Shoulders Knees & Toes (vücut bölümleri çalışmak istediğinizde faydalıdır), Humpty Dumpty, Incy Wincy Spider, The Wheels on The Bus (Otobüsteki tekerler), Baa Baa Black Sheep (Baa Baa Kara Koyun), Alphabet Song (Alfabe Şarkısı).

İngilizce Masallar.

Masal ve çizgi film izleyerek etkili bir İngilizce öğrenebilmek için anne babaların seçtikleri filmlerin çocuğun yaşına ve ilgi alanlarına uygun olması gerekir. Dil öğrenimi, ancak çocuğunuz kendini tamamen çizgi film izlemeye adadığında başarılı olacaktır. Bu, çocuğunuzun karakterlerin söylediği kelimeleri tekrar etmeye, şarkılar söylemeye ve onlarla dans etmeye istekli olacağı anlamına gelir. Sadece düşüncesizce “ekrana bakmak” ne yazık ki beklenen sonuçları vermez. İngilizce öğrenmek için en çok tavsiye edilen masallar şunlardır: Peppa Pig, Postman Pat (Postacı Pat), Martha Speaks (Martha Konuşuyor) veya daha büyük çocuklar için Adventure Time (Macera Zamanı). Bu tür yapımlar kesinlikle öğrenmeye yardımcı olacaktır!

İngilizce Diyaloglar.

Çocuğunuzu her an dil ile doğrudan temas kurmaya teşvik etmek önemlidir. Bir çocuk sözde dil engelini öğrenme sürecinde erkenden aşarsa, gelecekte akıcı İngilizce ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayacaktır. Bir yabancı dil ile iletişim kurmanın en iyi yolu yurt dışına tatile gitmektir. Ebeveynler iyi derecede İngilizce biliyorsa, günlük aktiviteler sırasında çocuklarıyla İngilizce iletişim kurmaya da çalışabilirler. Dil ile her temas, çocuğun sesini dinlemesini sağlar ve telaffuzunu iyileştirme şansı verir. Çocuğunuz tatilde bir dahaki sefere başka bir oyuncak almak isterse, onu satıcıya İngilizce olarak sormaya teşvik etmelisiniz.

Fiziksel oyunlar ve aktiviteler.

Bu, bir ebeveyn veya öğretmen için en ilgi çekici ama aynı zamanda oldukça yoğun bir öğretim yöntemidir. Ancak, çocuğunuza sürekli olarak yeni oyun ve fiziksel aktivite senaryoları önerirseniz, çok sevinecek ve bir sonraki İngilizce “derslerini” heyecanla bekleyeceklerdir. Evde, yolda veya tatilde kolaylıkla oynanabilecek en basit dil oyunları şunlardır: Hafıza, kelime oyunları, Bingo, Domino, Bulmaca oyunları veya daha büyük çocuklar arasında popüler olan adam asmaca. Bu oyunlar sırasında çocuğunuz bir kelimeyi anlamıyorsa ona yardım edebilirsiniz, ancak çoğu zaman çocukların kendi başlarına oynamaları gerekir.

Unutmayın – çocuğunuz çeşitli oyun konsollarında oyun oynuyorsa – çeviri kullanmamaları için dil ayarlarını değiştirmeye teşvik edebilirsiniz. Bu çözüm, özellikle daha büyük çocuklar için idealdir. Çocuklar için en ilginç fiziksel oyunlar, bilime tamamen farklı bir perspektiften bakmalarını sağlayan oyunlardır. Fiziksel oyunlar tercihen akranlarıyla hem evde hem de dışarıda oynanabilir . Sağlıklı rekabet de çocukların öğrenme sürecini desteklemede son derece önemli bir faktördür. Çocuğunuzun diğerlerinden daha iyi olmak istemesini sağlar ve öğrenmesi için ekstra motivasyon sağlar. Çocuklar için en ilginç İngilizce aktiviteler ve oyunlar şunlardır: Simon Says, Soğuk… Sıcak… Çok Sıcak…, Yeşile dokun, Seksek, Twister, kulaktan kulağa, kelime oyunu.

Çocuklar için oyun yoluyla İngilizce öğrenmek – özet.

İngilizce öğrenmek sıkıcı değildir. Öğrenme sürecinin içerisine eğlence ve bolca oyun katın ve aynı zamanda iyi vakit geçirin. Çocuğunuz masa oyunları veya konsol oyunları konusunda tutkuluysa, onu İngilizce bir oyun oynamayı denemeye teşvik edin. İngilizce oyunlarla ilgi çekici anlar oluşturabilir ve tüm aile fertleriyle buna katılım sağlayabilirsiniz. Oyun yoluyla İngilizce öğrenmek için pek çok yol vardır – bunları nasıl kullanacağınız size bağlıdır! Çocuğunuzun ilgilendiği konuyu yeni kelime öğrenmesini teşvik etmenin bir yolu olarak kullanabilirsiniz. Küçük çocuklarla, basit bir şeyle başlayabilirsiniz – örneğin, renklerin veya uzuvların bulunduğu oyunlar ve tahminler olabilir. Çocuğunuzu izleyin ve onunla konuşun. Çocuğunuz yeni kelimeleri veya dilbilgisini öğrenirken ona seveceği ve eğleneceği bir ortam hazırlayın. Testleri, sınavları ve soruları sonraya bırakın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.