Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Çizgi film izleyecek miyiz? Çocuklarla video yoluyla İngilizce öğrenin.
Film ve dizilerle öğrenme
Star icon
03.09.2021
Time icon 10 min
Comment icon 0 yorum

Çizgi film izleyecek miyiz? Çocuklarla video yoluyla İngilizce öğrenin.

İçindekiler

Yetişkinler istese de istemese de, modern çocuklar hayatlarını videosuz hayal edemezler. Çeşitli cihazlar günlük hayatımıza yerleşmiştir ve büyük ölçüde tüm bir neslin bilgiyi algılama biçimini belirler. Bu tür çocukların ellerine aldıkları ilk oyuncağın bir tablet olduğuna dair yaygın bir şaka vardır.

Bu öğrenmeyi nasıl etkiler?

● İlk olarak, çocuklar görsel öğrenicilerdir.

● İkincisi, bu tür çocuklar çok pragmatiktir ve onlar için en önemli soru: “Edinilen bilgileri hayatta nasıl kullanmalı?”

● Üçüncüsü, eğer bu çocuklar bir şeye ilgi duyarlarsa, amaçlarına ulaşmakta ısrar edeceklerdir. Ama onların ilgisini çekmek kolay değil.

● Dördüncüsü, onların düşünce ve algıları, gerçekleri ve detayları ezberlemeye değil, gerekli bilgiyi nerede bulacağına ve gelecekte nasıl uygulayacağına odaklanmıştır.

Bu nedenle, görünürlük öğrenme sürecinde çok önemli bir rol oynar. Canlı duygular ve izlenimler uyandıran şeyleri hatırlamak daha kolaydır; Bir etkileşim sırasında bilgi edinmek daha iyidir. Bu nedenle, elbette video, özellikle İngilizce gibi bir yabancı dil öğretirken, yüksek kaliteli ve etkili öğrenme oluşturmada önemli bir rol oynar.

Çocuklarla İngilizce öğrenmede videonun rolü

Bir dil öğrenme sürecinde videoların kullanılması, her şeyden önce canlı sohbete örnektir. Ancak bunlar sadece ses kayıtları değildir. Videolarda kimin konuştuğunu görüyoruz. Tonlamayı ve genel olarak durumu anlamamıza yardımcı olan yüz ifadeleri ve jestler görüyoruz. Bu videolar gerçek hayattan bir dil ortamı yaratır. Çocuklar, anneleri ve babaları olan aynı kız ve erkek çocukları olduğunu ve aynı hayata sahip olduklarını anlamaya başlarlar; farklı konuşuyorlar ama yine de birbirlerini anlıyorlar.

Sözlü bir konuşmaya eşlik eden herhangi bir görsel dizi, bilgiyi izleyiciye daha yakın hale getirir. Bölgesel ve kültürel gerçekler sadece kulağa hoş gelen ifadeler dizisi haline gelmez, aynı zamanda çağrışımlara, düşüncelere ve konuşma konusu hakkında daha fazla bilgi edinme arzusuna yol açar. Görseller sizi söz konusu yerlere gitmeye, yemek yemeye (konuşma yerel mutfak gelenekleri hakkında ise), bir tatile katılmaya veya bir müzeyi ziyaret etmeye teşvik eder. Bu ülke özellikleri kişisel olarak önemli hale gelir; insanları İngilizce öğrenmeye motive ederler – daha fazlasını öğrenmek için dili daha iyi bilmeniz gerekir.

Çocuklarla İngilizce videolar: Nasıl seçmeli

Doğru video seçimi önemli bir rol oynar. Örneğin YouTube gibi kanallar, çoğu elbette İngilizce olan çok sayıda videoya erişmenize izin verir. Hızlı analiz, aşağıdaki türleri ayırt etmeyi sağlar:

● Özgün videolar (filmler, çizgi filmler, video blogları, anadili İngilizce olan kişilerden amatör video hikayeleri)

● Eğitici özgün video, yani örneğin İngilizce konuşan çocuklara (anadili İngilizce olanlar) öğretmek için oluşturulmuş video hikayeleri. Bunlar, çeşitli konu ve bilim alanları hakkında bilgilendirici videolar. Örneğin, doğa olayları, tarihi olaylar, coğrafi keşifler, uzay araştırmaları, ünlü kişilerin biyografileri vb. hakkında videolar.

● İngilizce öğrenenler için eğitici videolar (dilin çeşitli yönlerini tanıtan eğitici videolar, çizgi filmler, İngilizce öğretmeyi amaçlayan eğitici videolar).

Yani, İngilizce videolar 2 temel gruba ayrılabilir:

● Özel amaçlı videolar. Bunlar, örneğin, işitsel-telaffuz veya sözlüksel-dilbilgisi becerilerinin oluşumu veya gelişimi için video dersleri veya eğitici video filmleridir.

● Motive edici videolar. Bunlar, çocukların İngilizce öğrenmede başarıya ulaştıklarından emin olmalarına yardımcı olacak motivasyonel videolar. Video serisinin ne hakkında olduğunu anlıyorlar, beğeniyorlar, bu yüzden onları devam etmeye teşvik ediyor. Bu tür videolar tartışma amaçlıdır ve bu nedenle iletişim amaçlı olmalıdır.

Çocuklara öğretmek için İngilizce bir video seçerken, birkaç faktör dikkate alınmalıdır:

● İlk olarak, çocuğun yaşı.

● İkincisi, videoyu izlemenin amacı.

● Üçüncüsü, dil yeterlilik düzeyi

Çocuklara İngilizce öğretmek için videolar

Bildiğiniz gibi çocuklarla İngilizce öğrenmek sadece eğitici olmamalı. İdeal olarak, çocuklar dili, günlük yaşam tarzlarıyla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı bir şey olarak çevreden özümsemelidir. Aynı şey İngilizce öğrenmek için de geçerlidir. Modern dünyalarında çizgi filmsiz yapamıyorlarsa, İngilizce çizgi film izlesinler!

Çizgi filmlerin, kelimeler olmadan net olan basit bir hikayesi vardır. Olaylar ilgili durumlara dayanmaktadır; bu yüzden çocuklar onları çok seviyor. Çocukların İngilizce çizgi film izlemelerine izin verin. Çizgi film karakterleri basit ifadeler kullanır; anlaşılır konuşurlar ve doğru tonlamayı kullanırlar. Çocuklar aynı şeyi tekrar tekrar izlemeyi severler, bu nedenle çocuğunuz siz farkına bile varmadan videoda duyduğu cümleleri kullanmaya başlayacaktır.

Ve eğer onun favori oyuncağı bir çizgi film karakteri ise ve izledikten sonra hikayeyi oynarsanız, çocuk henüz konuşamıyor olsa bile beyni aktif olarak gelişir; birçok bilgi refleks olarak elde edilir. Unutmayın ki dil yeterliliği sadece her zaman söylediğimiz, yani aktif olarak kullandığımız şey değildir. Pek çok şey pasif tutuluyor, bu yüzden dinliyor, okuyor ve anlamını anlıyoruz. Çocuklarda da durum aynıdır. Etraflarını saran her şeyi emer ve biriktirirler.

Yeni başlayan çocuklar için en etkili çizgi filmler Paws Patrol, Little Princess, Peppa Pig, My Little Pony: Friendship is Magic gibi çocukların çok sevdiği modern animasyon dizileri. Bu çizgi filmler 5-7 dakika gibi kısa bir süre sürüyor, karakterler net konuşuyor, kısa ifadeler kullanıyor ve görüntüler parlak ve net.

Çizgi filmlere ek olarak, okul öncesi yaşlardaki çocuklar eğitici şarkılara dayalı videoları severler. Çocuklar videoda gördüklerini taklit etmeyi severler. Yani görsel görüntü ve sese beden dili eşlik ediyor. Ritim ve kafiye, hızlı ezberlemeye katkıda bulunur; resim ve hareketler anlamın anlaşılmasına yardımcı olur. Bir çocuk videoda olan her şeyi deneyimler. Sayılar, renkler, hayvanlar… Bu bir sorun değil! İzle, dinle, şarkı söyle, tekrarla, hatırla. Dilbilgisi yapıları otomatik olarak hatırlanır ve çocukla günlük iletişimde çizgi film karakterini ve tonlamasını betimleyen set ifadeler dahil edilebilir. Siz de deneyin! Çocuk çabalarınızı takdir edecek ve oyuna katılacak. Pink Fong, Maple Leaf Learning, Little Baby Bum gibi kaynaklar size yardımcı olacaktır.

Daha büyük okul öncesi çocuklara ve daha küçük okul çocuklarına öğretirken İngilizce videolar.

6-8 yaşına gelindiğinde, çocuğun beyni, daha bilinçli bir dilbilgisi öğrenimi için hazır olacak kadar gelişmiş bir düzeye ulaşmıştır. Elbette bu, kuralları yıkmak anlamına gelmiyor. Ancak, kelime tabanlı videolara belirli bir kalıbı görselleştirmeyi amaçlayan gramer videoları eklemek mantıklı. Mesela ben giyiyorum – O giyiyor – Onlar giyiyorlar…

Burada videonun rolü, hem yapıyı hem de bağlamı birleştirmesidir. Kafada net bir görüntü yakalanır – tıpkı bir fotoğraf çekmek gibi.

Dil bilgisi videoları olay örgüsüne dayalı mini diyaloglar şeklinde olabilir. English SingSing veya LittleFox gibi kaynaklara bakın. Eğitici karikatürlerdeki mini hikayelerde selamlaşma, hava durumundan bahsetme, birinin ne yaptığını sorma, günlük rutinler, hoşuma gidiyor/sevmiyorum gibi klişe ve en sık kullanılan ifadeler etrafında inşa ediliyor.

Okul çocukları için video ile İngilizce öğrenme

Okulda İngilizce öğrenmeye başlayan 2. veya 3. sınıf öğrencileri için kelime ezberleme videoları büyük önem taşımaktadır. Bu kelime dağarcığını ve dilbilgisini birleştiren tüm video hikayeleri de yararlıdır.

Bu tip bir video olan Super Simple Learning’İ önerebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=-jBfb33_KHU Veya Super Star:

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Özel olarak oluşturulmuş eğitici animasyon serileri İngilizceye olan ilgiyi artırmaya ve öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmeye yardımcı olacaktır. Örneğin, birçok insan Gogo Loves English’i sever. Kendini bulduğu durumlar daha küçük okul çocuklarına yakındır ve ana karakter kimseyi kayıtsız bırakamaz. Ayrıca başka bir karakter olan Muzzy’yi ve onunla ilgili Muzzy in Gondoland ve Muzzy Comes Back adlı diziyi de seviyoruz.

“İleri düzey” öğrenciler için İngilizce videolar

Bir çocuk en azından dilbilgisinin temellerine hakim olduğunda ve minimum kelime dağarcığına sahip olduğunda, dili öğrenmeye değil, hedef dilin ülkesi ve dünya hakkındaki bilgileri genişletmeye odaklanan özgün videolar ekleyebilirsiniz ve eklemelisiniz. Bu tür içerik videolarının küçük çocuklar için tasarlanmış olması ve çocuğunuzun zaten bildiği şeyler hakkında konuşması sorun değil. Dil, eğitim amaçlı uyarlanmamalıdır.

Elbette bu tür videolar daha kapsamlı bir arama gerektiriyor ve ilk başta birlikte izlenmeli. Ancak ilerlemeden memnun kalacaksınız – çocuk ifadeleri ve yeni bilgileri “yakalayacak”. The Cat in The Hat Knows a Lot About That, Finding Stuff Out veya Science Max’i önerebiliriz.

Çocuklara yönelik bu tür İngilizce videolarda, oluşturulan etkileşimin etkisi önemlidir – kural olarak, bu tür videolar her zaman soru-cevap şeklinde yapılır. Videoyu tekrar izlediğinizde durabilir ve çocuktan soruyu cevaplamasını isteyebilirsiniz. Çocuğun videonun konusunu beğenmesi de önemlidir. Onun hobisi ne? Lego mu? Hayvanlar mı? Uzay? Arabalar? Uçak? Bir çocuğun ilgi duyduğu konuları seçin ve onu izlemekten alıkoymak imkansız olacaktır.

Ve tüm aile ile izlemeye ne dersiniz?

Elbette, ailenizle en az bir akşamı film veya uzun metrajlı İngilizce bir animasyon filmi izleyerek geçirirseniz, İngilizceyi sevmekten başka seçeneğiniz yok. Yeter ki bunu gelenek haline getirin. Hem çocuklar hem de yetişkinler için yararlıdır. Daha önce ana dilinizde izlediğiniz çizgi filmleri İngilizce izleyin. Kulak, İngilizce konuşmayı dinlemeyi öğrenir; beyin kelimeleri yakalar, ana şeyi vurgular, karakterlerin söylediklerinin görsel görüntüsü ile ilişki kurar, internal telaffuz etkileşime katılır. Birini veya bir şeyi dinlediğimizde bu süreç her zaman işe yarar. Shrek, Harry Potter, Çizmeli Kedi, Soğuk Kalp, Oyuncak Hikayesi, Moana, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, vb. – onları sadece İngilizce izleyin! Ve İngilizceyi kulaktan kulağa anlamayı öğreneceksiniz.

Son söz

İngilizce videoları izlemek ve anlamak harika! Ama İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmek için elbette konuşma becerilerini de oluşturmak ve geliştirmek gerekiyor. Ve videoları tek başına izlemek yeterli değildir. “Stop-motion” veya “seslendirme” gibi teknikleri uygulayabilirsiniz:

● “Stop-motion”, belirli bir videoyu izlerken duraklamaları ve görülenlerle ilgili bir soru-cevap düzenini içerir. Örneğin, neler olup bittiğinin ayrıntılarını belirtebilir veya karakterleri tanımlayabilir veya bir “tahmin” yapabilirsiniz – bundan sonra ne olacak?

● “Seslendirme”, videoyu sessize aldığınız ve öğrencilerden karakterlere ses vermelerini ve diyalogları canlandırmasını istediğiniz bir tekniktir. Düzenli bir uygulama olması koşuluyla, bu tür görevler konuşma becerilerini önemli ölçüde geliştirir.

Ancak, bu tür görevlerin başarıyla tamamlanması, belirli bir dil bilgisini ve dolayısıyla dilin sistematik olarak öğrenilmesini gerektirir.

Çocuklar için İngilizce video dersleri

Gittikçe daha popüler hale gelen çocuklar için İngilizce eğitici video dersleri burada yardımcı olabilir. İki türe ayrılırlar.

Birincisi önceden kaydedilmiş video dersleridir. Her ders, çok açık ve görünür bir şekilde sunulan belirli bir konuya ayrılmıştır. Çocuklara öğretmek için, bu tür videolarda konuyu tanıtan kalıcı bir karakter bulunur. Bu türden iyi dersler interaktif olanlardır; karakter, öğrencileriyle sohbet eder, yanıtlaması sınırlı olan sorular sorar. Örneğin Little Pim, Tom ve Keri, Zippy and me. Bu tür video derslerin avantajları, tamamen ücretsiz olmaları veya nispeten düşük bir fiyata bulunabilmeleridir. Genellikle, ödeme yapıldıktan sonra büyük miktarda içeriğe erişebilirsiniz. “Eksileri” geri bildirim eksikliği, cevap kontrolü, öneriler, ev ödevi ve ilerleme kontrolünü içerir.
Bu nedenle, çocuklara öğretmek için ikinci tür tercih edilir – öğretmenle canlı iletişim ile video dersleri. Örneğin Novakid Çevrimiçi Çocuklar için İngilizce Okulunda şarkılar, öğretmenle eğitici diyaloglar, birçok görsel araç ve oyun tekniği içeren video dersleri ile çocuğunuzun dil öğrenimindeki ilerlemesini görmesini sağlayacaktır. Bu tür derslerden sonra evde ebeveynlerle İngilizce ekstra videolar izlemek sadece zevk olacaktır. Deneyin; ilk ders ücretsiz!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Film ve dizilerle öğrenme
Film ve dizilerle öğrenme
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.