Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
İşte 2024 ilkbaharında vizyona girecek en iyi çocuk filmleri!
Film ve dizilerle öğrenme
Star icon
12.02.2024
Time icon 10 min
Comment icon 0 yorum

İşte 2024 ilkbaharında vizyona girecek en iyi çocuk filmleri!

İçindekiler

Sinemaya gitmek ve film izlemek, hem çocukların hem de ebeveynlerin oldukça zevk aldığı bir aktivitedir. Çocuklar ebeveynleriyle sık sık sinemaya gitmek isteyebilir. Durum böyle olunca da elbette vizyonu takip etmek, hangi çocuk filmlerinin ne zaman çıkacağını bilmek gerekir.

Yaklaşmakta olan 2024 ilkbaharı da bu duruma istisna değil tabii. 2024’ün bahar ayında da çocukları eğlendirebilecek bazı filmlerin çıkması bekleniyor. Eğer bu çocuk filmlerini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Bu yazımızda 2024’te vizyona girecek filmler arasında çocuklar için en iyi olanları derledik. Bu filmlerin senaryoları hakkında bilgiler verdik ve ailecek izlemeniz için birkaç sebep sıraladık. Elbette çıkış tarihlerinden bahsetmeyi de unutmadık. Filmlerimizi en yakın zamanda çıkacak olandan en uzak zamanda çıkacak olana doğru sıraladık.

O halde haydi, 2024 ilkbaharında izlenebilecek en iyi çocuk filmlerini görelim!

Minik Fare ve Sevimli Ayının Maceraları

Listemizdeki ilk film, bir Fransız çizgi filmi olan Minik Fare ve Sevimli Ayının Maceraları. Avrupa ülkelerinde 2022 ve 2023 yılında vizyona girmiş olan bu çizgi film, dünya çapında beğeni toplamasının ardından 2024 ilkbaharında Türkiye’de de sinema ekranlarına geliyor.

Bu eğlenceli çizgi film, başlığından da anlaşılabileceği üzere Célestine adlı minik bir fareyle Ernest adlı sevimli bir ayının ilginçliklerle dolu dostluğunu ve beraber yaşadıkları macerayı konu ediniyor. 

Film, sevimli ayı Ernest’in kemanının kırılması üzerine, tamir ettirmek için arkadaşı Célestine’i de yanına alıp ülkesine dönmesiyle başlıyor. Ancak ikili, Ernest’in ülkesine vardıklarında şaşırtıcı bir durumla karşı karşıya kalıyorlar: Ernest’in ülkesinde müzik yasaklanmış! Film boyunca bu haber üzerine çok üzülen iki dostun, bu adaletsizliğe karşı mücadele ederek ülkeye müziği geri getirmeye çalışmasını izleyeceğiz. 

Eğlence, komiklik ve macera ile dolu olan bu çizgi film, aynı zamanda kaliteli animasyonuyla gözlerimizi de oldukça etkileyecek! Üstelik hem sanatçı ruhlu yetenekli çocuklara hitap etmesiyle, hem de dostluk hakkında verdiği mesajlarla eğitici animasyon filmleri arasında yer alacak.

Türkiye’de 8 Mart 2024’te vizyona girecek olan filmin dağıtımcılığını Karavan Film üstlenecek.

Kung Fu Panda 4

Dünya çapında beğeni toplayan çocuk filmlerinden Kung Fu Panda, 2024 ilkbaharında dördüncü filmiyle ekranlara dönüyor! Son filminin üzerinden 8 yıl geçen serinin hayranları bu yıl çok mutlu olacak!

Serinin ilk üç filminde maceradan maceraya atılan ve artık Ejderha Savaşçı unvanını edinen Panda Po, yepyeni bir hikayeyle karşımıza çıkıyor. Serinin dördüncü filminde Po’nun görevi, Huzur Vadisi’nin ruhani lideri olmak. Ancak elbette bunun için öğrenmesi gereken çok şey var! Bunun üstüne kötü kalpli büyücü Bukalemun’un planları da eklenince, macera ve aksiyon dolu bir çocuk animasyonu ile karşı karşıya olacağız!

En iyi çocuk filmleri listelerinde adı sık sık geçen Kung Fu Panda serisinin ilk üç filmini izlemenin tam zamanı. Böylece hem siz, hem de çocuğunuz Kung Fu Panda 4’ü eğlenceyle izlemeye hazırlanabilirsiniz!

Serinin önceki filmlerinde olduğu gibi Kung Fu Panda 4’te de komik şakalar eşliğinde kahkahalar atmayı, etkileyici aksiyon sahneleriyle ekrana kilitlenmeyi ve dostluk, azim, çalışkanlık gibi konular hakkında ders çıkarmayı bekleyebilirsiniz.

5 Nisan 2024 tarihinde vizyona girecek olan bu DreamWorks animasyon filminin Türkiye’deki dağıtımcısı, UIP Türkiye olacak.

Nuh’un Gemisi

2024’te vizyona girecek filmler arasında bulunan bir diğer isim, birçoğumuzun bildiği Nuh Tufanı’ından ilham alan Nuh’un Gemisi adlı animasyon filmi. Fakat elbette film, tufan anlatısının yalnızca animasyona uyarlanmış hali değil.

Bilindiği üzere, Nuh’un gemisine her hayvandan bir dişi bir de erkek olmak üzere iki tane alınmasına izin vardır. Ancak bu filmde Vini ve Tito adlı iki fare, biraz zeka biraz da şans sayesinde erkek kardeşler olmalarına rağmen gemiye girmeyi başarıyorlar! Şair olan Vini ve gitarist olan Tito, gemiye girdikten hemen sonra etobur ve otobur hayvanlar arasındaki bir karmaşayı önlüyor. Bizler de seyirciler olarak, takip eden 40 gün ve 40 gece boyunca hayvanların gemide başına gelenleri izliyor olacağız.

Nuh’un Gemisi, özellikle de sevimli karakterleriyle ilgi çekmeyi başaran bir çocuk filmi. Çocuğunuz hayvanları seviyorsa, filmin yalnızca afişini görmesi dahi izlemeyi istemesine yetecektir!

Bunlara ek olarak filmdeki şarkıların, Brezilyalı şair Vinicius de Moraes’ten ilham aldığı biliniyor. Yani bu film aynı anda hem eğlence, hem de dünya kültüründen birikimler bulunduran çocuk animasyonlarından biri olacak!

Türkiye’de 12 Nisan 2024’te sinemalara girecek olan filmin dağıtımı, Chantier Films tarafından yapılacak.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Garfield

Dünya’nın en ünlü kedilerinden biri olan Garfield, yepyeni bir animasyon filmiyle 2024 ilkbaharında beyaz perdede olacak!

Pazartesilerden nefret eden ve lazanyaya bayılan tembel kedi Garfield’ı hepimiz tanırız. Sahibi olan Jon ve onunla aynı evde yaşayan köpek Odie ile birlikte yaşadığı komiklikler, bir karikatür olarak başladığı 1978 yılından beri Garfield’a dünya çapında ün kazandırmış durumda.

Bu yılın en çok beklenen çocuk filmlerinden biri olan Garfield filminde ise tamamen orijinal bir hikaye izliyor olacağız. Film, Garfield’ın, uzun zamandır görülmemiş olan biyolojik babası Vic ile karşılaşmasıyla başlıyor. Tembel hayatını geçici olarak bırakmak zorunda kalan Garfield, babası Vic ve dostu Odie ile maceradan maceraya koşacak!

Dünyaca ünlü isimleri kadrosuna dahil eden bu film, fragmanlarında da görüldüğü üzere göz kamaştırıcı bir animasyona sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Garfield’ın maceralarını izlerken hem bir görsel şölene tanık olacağız, hem de onu tüm dünyada ünlü eden mizahi yönü sayesinde bol bol kahkaha atacağız! Garfield filmi, mutlaka en eğlenceli çocuk animasyonları arasında yerini edinecek!

Sony Pictures tarafından üretilen film, 24 Mayıs 2024 tarihinde vizyona girecek ve Türkiye’de dağıtımı TME Films tarafından yapılacak.

Minderler Adası: Kılıcın Sahibi

2024 ilkbaharında çıkacak çocuk filmleri listemizin sıradaki ismi, bir Türk yapımı olan Minderler Adası: Kılıcın Sahibi adlı çizgi film

Minderler Adası: Kılıcın Sahibi, filmin adında da bahsedildiği üzere, tüm evlerin minderlerden yapıldığı fantastik bir adada geçiyor. Eğer evde minderlerden kale yapmayı seven bir çocuğunuz varsa, bu dünya size epey tanıdık gelecektir!

Bu çizgi film, Olan ve Sanki adlı, düşündükleri tek şey oyun oynamak olan iki arkadaşın maceralarını anlatıyor. Bir gün şaşırtıcı bir olay oluyor ve tüm minderler adadan kayboluyor! Bunun üzerine Minderler Adası’nı ele geçirmeye çalıştığı için sürgüne gönderilen Mundar’ın adaya dönmek üzere olması da eklenince, ortaya heyecan dolu bir hikaye çıkıyor. Acaba Mundar’ın karşısına çıkacak efsanevi kahraman kim olacak? Filmi izleyerek öğreneceğiz!

Filmin en dikkat çekici yanlarından biri de özgün animasyon tarzı. Sempatik çizimleri ve canlı renkleriyle bu çizgi film, görüntü bakımından da en iyi çocuk filmleri arasında yerini edinmeye hazır!

Resimli Filim Animasyon Stüdyosu tarafından üretilen yapım, 3 Mayıs 2024 tarihinde CJ ENM Türkiye’nin dağıtımcılıyla vizyona girecek.

Hanna ve Minik Canavarlar

2024 ilkbaharında çıkacak en iyi çocuk filmleri listemizi, bir İspanyol yapımı olan Hanna ve Minik Canavarlar ile sonlandırıyoruz.

Bu çizgi film, afişinde de görülebilen ilginç ve sempatik karakter tasarımlarıyla özellikle de hayal gücü yüksek olan çocukların epey dikkatini çekecektir!

Hanna ve Minik Canavarlar, insanların arasında bulunmaktan sıkılan canavarların yaşadığı Monsterville isimli fantastik bir kasabada geçiyor. Ancak bir gün, başlıkta da adı geçen Hanna isimli meraklı bir kızın burayı bulmasıyla kasaba tehlikeye giriyor! Acaba Hanna’nın gelişinin ardından Monsterville’de neler olacak? Bu büyülü kasabanın kaderinde neler var? Hep birlikte göreceğiz!

Normalde çocuk filmlerinde canavarların kötü karakterler olmasına ve çocukları korkutmalarına alışığız. Ancak bu çizgi filmde bu durum tersine dönecek gibi duruyor! Görünen o ki Monsterville sakinlerini çocuklar oldukça sevecek!

10 Mayıs 2024’te vizyona girecek olan filmin Türkiye dağıtımcılığını WediaCorp üstlenecek.

2024 ilkbaharında çıkan çocuk filmleri: Sıkça sorulan sorular

İşte 2024’te çıkan çocuk filmleri hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları:

2024’te hangi Disney filmleri çıkacak?

2024’te çıkacak olan Disney filmleri arasında çocuklar için Ters Yüz 2 ve Mufasa: Aslan Kral başlıkları yer alıyor.

Şubat 2024’te hangi çocuk filmleri çıkıyor?

Şubat 2024’te çıkan çocuk filmleri arasında Harika Kanatlar: Maksimum Hız, Süper Köpekler, Kral Şakir: Devler Uyandı, Oyuncaklar Firarda adlı yapımlar bulunuyor.

Nisan 2024’te hangi çocuk filmleri vizyona girecek?

Nisan 2024’te çıkacak çocuk filmleri, Kung Fu Panda 4 ve Nuh’un Gemisi adlı filmlerdir.

Novakid’le tanışın!

Novakid’de ebeveynlerin çocuklarıyla eğlenceli zaman geçirebilmesi için her türlü konuda tavsiye veriyoruz. Buna ek olarak, çocuklar için online İngilizce derslerimizde çocukların eğlenerek dil öğrenmesini sağlıyoruz. Eğer siz de çocuğunuzun İngilizce öğrenmesini istiyorsanız ücretsiz deneme dersinizi hemen alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Film ve dizilerle öğrenme
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.