Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri! İşte en iyi Disney animasyonları!
Film ve dizilerle öğrenme
Star icon
29.01.2024
Time icon 10 min
Comment icon 0 yorum

Çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri! İşte en iyi Disney animasyonları!

İçindekiler

Film izlemek, yaş fark etmeksizin çok sevilen bir aktivitedir. Hem ebeveynler hem de çocuklar, eğlenceli bir aile aktivitesi olarak her zaman kendilerine bir film seçip keyifle izleyebilirler. Çocukların özellikle çok seveceği filmlere bir örnek ise, Disney animasyon filmleridir.

Disney animasyonlarını hepimiz az çok biliriz. Sinema alanında oldukça uzun zamandır aktif olan Disney’in filmleri, dünyanın her yerinde tanınır ve beğenilir. Üstelik Disney animasyon filmleri, yaş fark etmeksizin tüm izleyicileri etkileyebilmeleriyle ünlüdür. 

Peki çocukların izlemesi için en iyi Disney animasyon filmleri nelerdir? Çocuğunuzla hangi Disney animasyonlarını izleyebilirsiniz? Eğer bu tarz sorulara sahipseniz doğru yere geldiniz. Sizler için en iyi Disney animasyon filmlerini sıraladık. Çocuğunuzla eğlenceli bir Disney film etkinliği yapmak istiyorsanız, haydi başlayalım!

Aslan Kral

Disney animasyonları arasında en iyi bilinen filmlerden biri, 1994 yılında çıkan Aslan Kral filmidir. Bu film, çıktığı günden itibaren hem yetişkinleri hem de çocukları derinden etkilemesiyle Disney animasyonlarının bir klasiği olarak akıllarda yer etmiştir.

Aslan Kral filmi, Simba adlı bir aslanın hikayesini konu edinir. Film boyunca Simba’nın meraklı bir yavrudan cesur ve sorumluluk sahibi bir krala dönüşmesindeki yolculuğunu izleriz. Bu filmin seyirciyi ekran başına kilitleyen olay örgüsü, etkileyici animasyonları ve seyirciyle arasında hemen bağ oluşturan derin karakterleri, onu çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri arasına yerleştirir. 

Bu filmin duygu dolu sahneleri ve ikonikleşmiş müziği, her yaştan izleyiciyi film bittikten sonra dahi etkilenmiş bir halde bırakır.

Aslan Kral filminin çocuklar için en iyi Disney animasyon filmlerinden biri olmasının bir diğer sebebi ise, hikayesinin verdiği mesajlardır. Bu film, anlatısıyla çocuklara liderlik, arkadaşlık, cesaret, sorumluluk almak ve hayat döngüsü gibi önemli konularda dersler verir.

Güzel ve Çirkin

Çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri listemizin sıradaki ismi, 1991 yılında çıkan Güzel ve Çirkin. Bu film, kuvvetli bir hayal gücünün ne kadar etkileyici olabileceğini gösteren bir Disney animasyonudur.

Bu film, bir lanet sonucu kendisi bir canavara, hizmetçileri ise ev eşyalarına dönüştürülen bir prens ile, onun lanetli şatosuna giren Belle adlı bir kızın hikayesini konu edinir. Prens, ancak sevmeyi öğrendiğinde ve karşılığında geri sevildiğinde üzerindeki lanet kalkacaktır. Film boyunca da prens ile Belle arasında tam olarak bu maceranın gelişimini izleriz.

Güzel ve Çirkin filmi, hem etkileyici animasyonları, hem derin anlatısı hem de eğlenceli karakterleri sayesinde çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri arasında yerini edinir.

Bu Disney animasyonu da çocuklara birçok önemli konuda dersler verir. Filmin başlıca temaları arasında dış görünüşün ötesine bakabilmek, iç güzelliği fark etmek, merhamet ve gerçek aşk gibi unsurlar bulunmaktadır.

Oyuncak Hikayesi

Disney animasyon filmleri arasında en çok sevilen başlıklardan bir diğeri ise ilk filmi 1995 yılında çıkan Oyuncak Hikayesi serisi. Çıktığı andan itibaren her yaş grubu tarafından oldukça sevilen bu Disney animasyon filmi serisi, toplamda 4 filmden oluşuyor. Ancak yakın bir zamanda, serinin 5. filminin de yapım aşamasında olduğu doğrulandı.

Bu seriyi özel kılan bir diğer unsur da, dünyanın bilgisayarda üretilen ilk uzun metraj animasyon filmi olmasıdır. Yani bu Disney animasyon filmi, aynı zamanda büyük bir teknolojik başarıdır!

Oyuncak Hikayesi serisi, Andy adlı bir çocuğun insanlar tarafından görülmezken canlanan oyuncaklarını konu edinir. Bu oyuncaklar, her filmde maceradan maceraya atılarak izleyenleri eğlendirir. Arkadaşlık, sadakat, değişimi kabullenmek gibi önemli konularda mesajlar veren bu serinin her filmi, çocukların çok seveceği Disney animasyon filmlerine birer örnektir.

Elbette, bu serideki çok sevilen karakterlerin gerçek hayatta satılan oyuncakları da üretilmektedir. Eğer çocuğunuz Oyuncak Hikayesi’nin karakterlerini çok severse, onları kendi odasında da misafir edebilir!

Karlar Ülkesi

En popüler Disney animasyonlarından biri olan Karlar Ülkesi, diğer adıyla “Frozen” filmi, en iyi Disney animasyon filmleri listemizdeki dördüncü isim. Bu film, çıktığı andan itibaren dünya çapında büyük bir ses getirmiş ve devasa bir kültürel fenomene dönüşmüştür.

Karlar Ülkesi filmi, soylu bir aileden gelen iki kız kardeş olan Elsa ve Anna’nın hikayesini konu edinir. Elsa’nın kar güçleri, krallığı istemeden sonsuz kışa hapsetmesine neden olmuştur. Diğer kardeş olan Anna ise, arkadaşlarıyla birlikte Elsa’yı bulmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Film boyunca iki kız kardeşin de maceralarını izleriz.

Bu film de diğer tüm Disney animasyon filmleri gibi çocuklara derin konularda dersler verir. Filmin ana mesajları arasında insanların kendilerini olduğu gibi kabul etmesinin önemi ve aile sevgisinin gücü gibi konular bulunmaktadır.

Karlar Ülkesi, verdiği mesajlar ve duygusal olarak etkileyici hikayesinin yanı sıra akılda kalıcı şarkıları ile de popüler olmuştur. Yani bu film, özellikle de şarkı söylemeyi seven çocuklar için en iyi Disney animasyonları arasındadır!

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Moana

Çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri listemize 2016 yılında çıkan Moana ile devam edelim. Bu film, medyada fazla karşılaşmadığımız bir coğrafya olan Polinezya bölgesinde geçmesi ve farklı bir kültürü anlatması sebebiyle çıkışıyla birlikte büyük bir ilgi toplamıştır.

Bu film, yaşadığı adanın prensesi olan Moana adlı bir genç kızın, adasını kötü bir kaderden kurtarmak için çıktığı macerayı anlatır. Filmin hikayesi Disney tarafından orijinal olarak yazılmış olmakla beraber, gerçek hayattaki Polinezya halk hikayelerinden de etkilendiği bilinmektedir.

Moana, izleyicilere yalnızca farklı bir kültürü tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda canlı animasyonları, etkileyici müziği, ünlü isimleri içeren seslendirme kadrosu ve ilgi çekici hikayesi ile de en iyi Disney animasyon filmleri arasında bulunur.

Moana filmi, çocuklara diğer Disney animasyonlarına kıyasla daha özgün konularda dersler verir. Bu filmin öğretileri arasında kültürün ve ailenin önemi, toplumsal dayanışma, hayallerin peşinden koşmanın gerekliliği gibi konular yer almaktadır.

Sindirella

En iyi Disney animasyonlarına sıradaki örneğimiz, 1950 yılında çıkan Sindirella filmi. Bu film her ne kadar eski olsa da bilindik hikayesi sayesinde her zaman izleyicilerin ilgisini toplamayı başarmıştır. Aslında bu film, Külkedisi olarak bildiğimiz masalın sinemaya uyarlanmış halidir.

Tıpkı orijinal masalda da olduğu gibi Sindirella filmi, güzelliği üvey kardeşleri tarafından kıskanılan bir kızın hikayesini anlatır. Hikayeyi hepimiz az çok bilsek de bu film, zamanına göre oldukça etkili olan animasyonları, akılda kalıcı karakter tasarımları ve büyülü atmosferi sayesinde oldukça keyifli bir hale gelir. Unutmayın, bu filmi izlerken göreceğiniz her şey elle çizildi!

Sindirella; merhamet, hoşgörü, gerçek aşkın gücü gibi konulara vurgu yapan hikayesi ile çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri arasında bulunmaktadır.

WALL-E

Disney animasyonlarına oldukça güzel bir diğer örnek de 2008 yılında çıkan WALL-E filmi. Oldukça özgün bir hikayeye sahip olan bu filmi, özellikle de bilim kurguyla ilgilenen izleyiciler çok sevmiştir.

WALL-E filmi, gezegenimizin kirlilikten dolayı yaşanılamaz hale geldiği uzak bir gelecekte geçer. Filmin ana karakteri, filme adını veren WALL-E adında yalnız ve sempatik bir çöp toplama robotudur. WALL-E, ileri teknolojide bir robot olan EVE ile karşılaşınca hikayeye aşk da dahil olur, ve bu noktadan itibaren WALL-E’nin EVE’yi galaksi boyunca takip ederken başına gelenleri izleriz.

Bu filmi Disney animasyonları arasında özel kılan tarafı, verdiği mesajın ciddiyetidir. Filmin gelecekteki Dünya’yı gösterme şekli, izleyicilere çevreyi korumanın önemini hatırlatır. WALL-E filmi, çocukların çevre kirliliği ve küresel iklim değişikliği gibi gerçek problemler hakkında bilinç geliştirmesine yardımcı olur.

Kayıp Balık Nemo

Çocuklar için en iyi Disney animasyon filmleri listemizi 2003 yılında çıkan Kayıp Balık Nemo ile sonlandırıyoruz. Bu film, içerdiği karakter ilişkileri ve anlattığı hikaye ile tam bir aile filmidir.

Kayıp Balık Nemo, başlıkta adı geçen bir palyaço balığı olan Nemo’nun, bir dalgıç tarafından yakalanması ile başlar. Bunun üstüne Nemo’nun babası Marlin, oğlunu ne pahasına olursa olsun bulmak için uzun bir maceraya çıkar. Bu esnada Marlin’in yolda edindiği arkadaşları ve atlattığı tehlikeleri heyecanla izleriz.

Kayıp Balık Nemo filmi, baba-oğul ilişkisini kuvvetle işlemesi sebebiyle çocuklar için en iyi Disney animasyonları arasında kendine yer edinir. Filmin işlediği aile sevgisi, azim, korkuları yenmenin önemi gibi temalar, çocuklara önemli dersler vermenin yanı sıra ebeveynleri ile olan ilişkilerini pekiştirmeye de yardımcı olur.

Buna ek olarak, daha sonradan Kayıp Balık Nemo’ya bir ek film olarak, filmdeki Dori adlı karakterin hikayesini işleyen “Kayıp Balık Dori” adlı bir film çıkmıştır. Eğer Kayıp Balık Nemo’yu çok sevdiyseniz, Dori’nin maceralarına da ayrıca göz atabilirsiniz!

Çocuklar için Disney animasyonları: Sıkça sorulan sorular

İşte çocuklar için Disney animasyon filmleri hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Hangi yaş grubundaki çocuklar için Disney çizgi filmleri uygun?

Disney filmleri tüm yaş grupları için uygundur. Ancak en iyi Disney animasyonları genellikle 5-6 yaş grubuna yöneliktir.

Disney çizgi filmleri çocukların eğitimine nasıl katkı sağlar?

Disney çizgi filmleri, çocukların hayal gücünü geliştirmenin yanı sıra onlara gerçek hayata dair birçok önemli mesaj vererek eğitimlerine katkı sağlar. Eğer İngilizce izlenirlerse dil eğitiminde de yardımcı olurlar.

Disney çizgi filmlerinin çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri nelerdir?

Disney çizgi filmleri, verdikleri önemli mesajlar ve içerdikleri karakter ilişkileri sayesinde çocukların psikolojik gelişiminde olumlu birer yol gösterici olarak kullanılabilirler. Buna ek olarak çocukların hayal gücünü de geliştirebilirler.

Novakid’le tanışın!

Novakid’de ebeveynlerin ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesine yarayacak içerikler üretiyoruz. Sizlere doğrudan yardım edebileceğimiz bir alan ise çocuklar için online İngilizce dersleri. Siz de çocuğunuzun İngilizce öğrenmesini isterseniz ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Film ve dizilerle öğrenme
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.