Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Çocuklar için İngilizce sesler ve harfler. Onları nasıl benimsetirsiniz?
Kelimeler
Star icon
27.08.2021
Time icon 12 min
Comment icon 0 yorum

Çocuklar için İngilizce sesler ve harfler. Onları nasıl benimsetirsiniz?

İçindekiler

Ebeveynlerin çocuklarına İngilizce alfabesini öğretmek için yaptıkları şeyler!

En “işe yaramayan” teknikler:

– İngiliz alfabesini yazdırıp öğrenmek

– İngilizce alfabeyi yazdırıp transkripsiyon yapmak

Transkripsiyon alfabenin kendisinden bile daha zordur, bu nedenle İngilizce alfabeyi hızlı bir şekilde öğrenmek için bu teknikler benzerleriyle değiştirilir:

– İngilizce alfabeyi kendi dilinizdeki harflerle yazın

– İngilizce alfabeyi kendi dilinizde transkripsiyonla yazdırın

Birçok kişi bir şekilde tamamen mekanik ezberlemeyi çeşitlendirmeye çalışır ve ardından aşağıdaki yöntemleri kullanır:

– İngilizce alfabe şarkılarını dinlemek

– Alfabe videoları ve çizgi filmleri izlemek

– Kartlarla İngilizce alfabesi yapmak

– çocuklar için İngilizce harflerle yazılmış kitapların çıktısını almak

– İngilizce harfleri ezberlemek için çevrim içi araçları kullanmak

7-8 yaş arası çocukların İngilizce öğrenmeye başladığı çoğu okulda alfabenin öğretilme şekli hatırlamaya bile değmez. İngilizce kelimelerin ana dillerinin harfleriyle yazılması şartıyla, 9-10 yaşındaki birçok okul çocuğunun İngilizce okuyabildiğini belirtmek yeterli!

_ _ _ _ _ _’de (ilk uzun okuma), İngilizce alfabesini öğrenmekle ilgili mevcut efsaneleri yıkmaya çalıştık. Şimdi size ABC’yi büyüleyici ve etkili olacak ve kaliteli okuma ve yazma becerilerinin daha da geliştirilmesi için sağlam bir temel oluşturacak şekilde öğrenmek için nasıl düzenleyeceğinizi anlatacağız.

1. İpucu. Doğru İngilizce alfabe ile başlamaz.

Hayır hayır hayır! Her şeyden önce, bunun nedeni dilin canlı iletişim olmasıdır. Doğası gereği sözlüdür; işitir, dinler ve düşüncelerimizi, arzularımızı ve niyetlerimizi ifade etmek için kullanırız. Sözlü iletişim, herhangi bir dilin en önemli işlevidir. Hangi yaşta dil öğrenmeye başlarsanız başlayın – sözlü, giriş niteliğinde bir kurs en önemlisi olmalıdır. Çocuklara İngilizce öğretirken şunu söylemeye gerek yok:

● Öncelikle sözlü ders psikolojik engelleri ortadan kaldırır.

● İkinci olarak, dil ortamına daldırılır, yani beyin dinleme, duyma ve hatırlama komutu alır.

● Üçüncüsü, öğrenciler İngilizce sesleri hemen algılamaya başlarlar; daha sonra yazılı resimle tanışırken çok önemli olacak olan kelimelerin doğru fonetik görüntüsünü öğrenirler.

2. İpucu. Harflerin adları ve dizilişleri ikincildir.

Evet evet evet! Her türlü öğrenilen ve söylenen İngiliz alfabesi sadece görünüş içindir; bu sadece iyi bir hafızanın göstergesidir. En önemli şey fonetik öğretmektir.

“Fonik, çocukların fonemleri (sesleri) ve harfleri eşleştirmeyi öğrenmelerine yardımcı olan bir öğrenme tekniğidir.”

Fonetik seslerin ve harf karşılıklarının tanıtılması ve hatırlanması, giriş dersi sırasında öğrenilen materyale ve canlı iletişim deneyimine dayanmaktadır. Bir ses, harf ve kelime arasında güçlü ilişkiler kurmak önemlidir, bu nedenle sunduğunuz ses bilgisi her zaman bağlamsallaştırılmalıdır; örneğin “ddd-dog”, “Dd” sadece tek bir harf değil, “dog” veya “”duck” kelimelerinin başladığı bir sestir.

Her şeyden önce, bir kelime ile bir resim sunarsınız, sonra kelimeyi söylersiniz, ondan sonra gerekli sesi vurgularsınız ve ardından harfi gösterirsiniz. Birkaç kelime söyleyebilir ve öğrencilerden aynı sesi bulmalarını isteyebilirsiniz.

Sesbilgisine giriş, öğrencileriniz istiyorsa ve buna hazırsa, 5 yaşında başlayabilir ve 6-7 yaş arası çocuklar hem foniği hem de harfleri kolayca öğrenirler. Bir seferde sunulan ses-harf kombinasyonlarının sayısı bireyseldir, ancak bir seferde 3-5 oldukça kabul edilebilir.

3. İpucu. Ünlüler – en son.

Ünlüler, İngiliz alfabesinin en sinsi “sakinleridir”; sadece 6 tane var ama 6 harf 20 ses veriyor! 20 ses! Sadece karşılaştırın, 20 ünsüz sadece 24 ses verir. Ünlüler çok sinsi olduğu için onlarla çok sonra arkadaş olmaya başlayacağız. İlk başta, onlarsız mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz! Bu nasıl mümkün olaiblir?! Çok kolay 🙂 Eski Fenikelilerin alfabede sesli harfleri olmadığını ve bir şekilde onlarsız yapmayı başardıklarını unutmayın! Aynısını sadece başlangıçta yapacağız 🙂

Bir çocuğa sadece harf-ses kombinasyonlarını görmeyi ve doğru bir şekilde adlandırmayı değil, aynı zamanda ses kompozisyonunu kulaktan analiz etmeyi öğretmek önemlidir. Bu geçiş noktası genellikle atlanır ve bazen harfleri öğrendikten hemen sonra okumaya başlarsınız. Çocukların mükemmel görsel hafızası vardır. Seslendirmeyi ve hecelemeyi kolayca hatırlayabilirler, ancak kelimeleri seslere ve cümleleri kelimelere bölmezler, yani. bir ara eğitim aşaması olmadan, bireysel ses ve heceleme birimlerini tanımlama yeteneği oluşmayacaktır.

Okumayı öğrenmeden önce, duymayı ve duyduklarınızı yazdıklarınızla ilişkilendirmeyi öğrenmeniz gerekir. Ve burada konuşma kursu sırasında edinilen bilgiler kurtarmaya gidiyor. Renklerin adlarını (kırmızı, mavi, yeşil), sayılar, hayvanlar (kedi, köpek, tilki vb.) ve yaygın eylem fiilleri (koş, zıpla, yüz, şarkı söyle, dans et, vb.). Bu kelimeler çocuklar tarafından kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilir ve onlarsız İngilizce konuşulamaz. Resimli görevler (“dinle ve işaret et”) veya eşleştirme ve daire içine alma (“dinle ve eşleştir” veya “dinle ve daire içine al”), ses-harf kombinasyonlarını uygulamak için en iyisidir. Üstelik sesli harflere hiç ihtiyacımız yok!

4. İpucu. Peri masalı bize geliyor!

Çocuklarla İngilizce harfleri ve sesleri öğrenmeye nasıl başlanır? İngilizce alfabesinde 26 harf vardır. Diğer bazı dillerden daha azdır. Yine de çoktur. Öğrenmenin başlangıcında, çocuk bunu yeni bir şey olarak algılayacak ve kesinlikle ilgi duyacaktır, bu nedenle sürece dikkat çekmek ve onu tutmak herhangi bir zorluğa neden olmayacaktır. Ancak daha sonra, alfabenin ortasına kadar ilgi önemli ölçüde azalabilir ve sonunda tamamen ortadan kalkacaktır. Ne yapmalıyız? Tabii ki masal anlatmak! Hangi masallar? Alfabe ve sakinleri hakkında!

Bir ev yapabilir ve orada öğrenilen harfleri yavaş yavaş “yerleştirebilirsiniz”.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Ana karakter olarak harflerle kısa hikayeler oluşturabilir ve onları canlandırabilirsiniz. Veya tüm karakterlerin adlarının belirli harflerle başladığı ve başlarına ilginç bir şeyin geldiği kısa hikayeler oluşturun.

Seçilen strateji, harfleri duruma göre (hikaye içeriğine göre) sırayla mı yoksa gruplandırarak mı sunacağınızı belirleyecektir. Hangi yolu seçerseniz seçin, ana hedef bir çocuk üzerindeki duygusal ve görsel etki, yaratıcılık gösterme yeteneği, ince motor becerileri, konuşma ve oyun etkinliğidir.

5. İpucu. Oyna, oyna, oyna.

Çocuğun alfabeyi öğrenmeye başladığı yaştan bağımsız olarak, ezberleme süreci hiçbir durumda sıkıcı olmamalıdır. Her tür aktivite öğrenme sürecine dahil edilmelidir – konuşma, motor, yaratıcı ve tabii ki oyun. Dört tür hafızayı da kucaklamayı unutmayın – görsel, işitsel, motor ve dokunsal. Çocuklar harfleri görebilmeli, onlara dokunabilmeli, çizebilmeli, sesleri duyabilmeli ve söyleyebilmelidir. Ve harfleri ve sesleri hatırlamak için onlarla oynamak gerekiyor!

İngiliz alfabesini öğrenmek için en popüler oyunlar:

● Bingo (tombala)

● Domino

● Ne eksik?

● Balık tutma

● Saklambaç

● Harfi tahmin et

● Hafıza

● Yol

● Aç ejderha

● Puzzlelar

● Labirentler

● Yılanlar ve Merdivenler

Alfabeyi ezberlemek için oyun görevleri çocuğunuzun sıkılmasına izin vermeyecek! Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? ____ hakkında bilgi edinin (Alfabe: Nasıl Yapılır)

6. İpucu. Yaratıcılık bizim her şeyimizdir.

Oyunlar oyundur, ancak tüm çocuklar harika yaratıcılardır! Ve ince motor becerilerin gelişiminin olmadığı öğrenme süreci, öğrenme değildir. Ve elbette, yaratıcı potansiyeli ortaya çıkarmak için fırsatlar sağlamayı da unutmayın. Nasıl? Elbette harfleri öğrenerek! Eldeki her türlü materyali kullanıyoruz ve çocukların favori aktivitelerini dahil ediyoruz. Şunları yapmak çok eğlenceli olacaktır:

● Kibrit veya tahıllardan harfler yapın.

● Makarnadan harfler yapın.

● Lego parçalarından harfler yapın.

● Kağıttan harfler yapın.

● Parmağınızla kumun üzerine harfleri çizin.

● Onları bir hayvan şeklinde çizin ve renklendirin.

En iyi şey, çağrışımları kullanarak harfler çizmektir. Örneğin, “Ss” bir yılandır; sadece dil ekleyin. Şimdi sürünüyor ve tıslıyor, “Ssssssssssss….”

Ve “Oo” bir ahtapottur (octopus); sadece bacak ekleyin!

“Ww” yağmurdan sonra sürünen ve yavaş yavaş sürünen bir solucana (worm) benziyor, “www….”

Alfabeyi çocuklar için ücretsiz indirebilir veya kendiniz yapabilirsiniz:

Böylece hem sesi hem de harfi hatırlayacaklar ve hafızalarında parlak bir görsel görüntü kalacaktır.

7. ipucu. Yakın işbirliği içinde öğrenme.

Alfabeyi öğrenmek, canlı iletişim pratiği yapmak için harika bir fırsattır; etkileşimli beceriler ve yetenekler oluşturur ve geliştirir. Hangi alıştırmaları ve görevleri kullanırsanız kullanın, bir çocukla soru-cevap etkileşimi modeli için çaba göstermeli, onu görsel ve pratik etkinliklerle desteklemelisiniz.

Çocuğun faaliyetleri günlük yaşamına ne kadar yakınsa, İngilizce diline o kadar iyi daldırılır ve İngilizce harfleri ve sesleri hatırlamak o kadar kolay olur! Bu durumda, İngiliz dilinin kendisinden kopmayacaklar.

Bu nasıl yapılır? Çok kolay! Tüm istekleri ve talimatları İngilizce söylemelisiniz.

İngilizce alfabesinde 26 harf olduğunu unutmayın, bunları iyi ezberlemek için en az 5-6 ders, ses-harf kombinasyonları üzerinde çalışmak için 4 ders daha gerekir. Derslerinizi aşağıdakileri kullanarak planlamalısınız:

● Sunum.

● Yaratıcı görevler.

● Derine girme oyunları.

● Uygulama için dinamik aktiviteler,

Çocuklar görevlerde duydukları cümleleri çabucak hatırlayacak ve kullanacaklardır.

Bu sürece yaratıcı bir şekilde yaklaşırsanız, çocuk İngilizce alfabeyi kolayca öğrenecek ve hem harflerin yazılışını hem de seslerini hatırlayacaktır. Yukarıdaki ipuçlarına videolar, şarkılar ve çizgi filmler eklemek ve çok çeşitli alfabe etkinlikleri kullanmak, bir çocukla dersleri büyüleyici ve heyecan verici hale getirecektir. Bununla birlikte, ebeveynler yeteneklerinden hala şüphe duyuyorsa, Novakid Çocuklar İçin Çevrimiçi İngilizce Okulu gibi bir dil okuluna gitmek daha iyidir. Deneyimli öğretmenler tarafından geliştirilen video dersleri İngilizce olarak yapılır – bir çocuk dersin ilk saniyelerinden itibaren dil ortamına daldırılır. Ve sınıflar, bir çocuğun alfabeyi bilmesi, İngilizceyi sevmesi ve konuşması için her şeyi içerir!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Kelimeler
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.