Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
<strong>İngilizce öğrenmeye nereden başlamalı?</strong>
Nasıl öğrenilir
Star icon
26.11.2021
Time icon 12 min
Comment icon 0 yorum

İngilizce öğrenmeye nereden başlamalı?

İçindekiler

Yeni bir yabancı dil öğrenmeye başlamak için asla geç değil! Bu hem çocuklar hem de yetişkinler için geçerli. Tabii ki çocuklar için yeni kelimeler, deyimler ve kavramlar öğrenmek yetişkinlere göre çok daha kolay, ancak araştırmalar sistematik çalışmaya ve istekliliğe bağlı olarak herhangi bir yaştaki herhangi bir kişinin bir yabancı dili etkili bir şekilde öğrenebileceğini göstermekte.

En küçük öğrenciler için yabancı dil öğrenmek kesinlikle çok kolaydır. Bunun nedeni, çocukların dili kullanırken daha rahat olmalarıdır. Çocuklar kendilerini istekli ve özgürce ifade ederler, istemeden İngilizce şarkılar ve tekerlemeler söylerler ve yeni öğrendikleri cümleleri hevesle kullanırlar. En küçük öğrenciler her zaman önce iletişime odaklandıkları için dilde hata yapmaktan korkmazlar.

Ne yazık ki, yetişkinler iletişim kurmak için aşılması gereken korku ve belirsizliğin üstesinden gelmeyi biraz daha zor bulur. Ayrıca yetişkinlerde hatırlama süreci çocuklardaki kadar etkili değildir. 

Bununla birlikte, tüm yetişkinlere İngilizce öğrenmeye başlamaları tavsiye edilir. Çünkü araştırmalar, yabancı dil öğrenmenin de dahil olduğu zihinsel aktivitelerin, doğrudan daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşamı beraberinde getirdiğini göstermiştir.

Zihne yeni uyaranlar sağlayarak, onun sürekli faaliyetini ve verimliliğini sağlamayı önemsiyoruz. Bu da, İngilizce öğrenmeye başlayan yetişkinler için de dilin önemini ortaya koymakta. Novakid’de çocuklara İngilizceyi oyun yoluyla öğrettiğimizi unutmayın. Sınıflar 4 – 12 yaş arası öğrenciler için uygundur. Bu nedenle, erken yaşlardan itibaren anadili İngilizce olan kişilerle İngilizce öğrenebilirler!

İngilizce öğrenmeye başlama nedenleri

Her insan için bir yabancı dil öğrenmeye başlama kararı tamamen farklı bir nedenden olabilir. En küçük çocuklar ve ebeveynleri farklı bir öğrenme motivasyonuna sahip iken, ergenler ve yetişkinler veya yaşlılar farklı bir motivasyona sahip olacaktır. İyi haber şu ki, İngilizce öğrenmeye başlamak için hiçbir zaman geç değildir.

En küçük öğrenciler için, bir dil öğrenmeye yönelik teşvik, çoğunlukla çocuklarının erken yaşta İngilizce öğrenmesini isteyen ebeveynlerden gelir. Bunun yanında ilkokul birinci sınıftan itibaren tüm çocuklara verilen zorunlu yabancı dil dersleri de bir etken olabilir. 

Daha büyük çocuklar için, tatildeyken ziyaret ettikleri ve gitmek istedikleri bir ülke, genellikle İngilizce olmak üzere yabancı bir dil öğrenmek için bir motivasyon sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Gençler arasında İngilizce öğrenmenin yaygın bir nedeni de yabancı filmleri, dizileri, kitapları, bilgisayar oyunlarını ve telefon uygulamalarını anlama isteğidir.

İngilizce veya başka bir yabancı dil öğrenmeye karar veren yetişkinlerin bu karar için birçok nedeni vardır ve bazıları çok bireysel olabilir. Bununla birlikte, çoğu zaman yetişkinler arasında İngilizce öğrenmeye teşvik edici etkenler şunlar olabilir: bir iş gezisi, iş yerinde yabancı dil kullanma ihtiyacı, kalıcı olarak yurtdışına gitme, yabancı sevgiyi tanıma veya yabancı bir aile ile iletişim kurma arzusu.

İngilizceye sıfırdan başlamak

Şu anda dünyanın en popüler yabancı dili olan İngilizceyi öğrenmeye başladığınızda, kararınızı yeniden düşünmeli ve kendinizi uzun vadeli (birkaç ay veya birkaç yıl) bir işe hazırlamalısınız. Bir yabancı dil öğrenmek, ancak titiz ve sistemli bir şekilde yapılırsa ve buna olumlu yaklaşırsak beklenen sonuçları bize getirecektir.

Her insanın farklı bir hızda öğrendiği de dikkate alınmalıdır, bu nedenle bir dili bir hafta, iki hafta veya bir ayda öğreneceğimizi baştan varsayamayız. Aslında bir dil öğrenmek bir ömür sürer! Yıllar içinde yeni dil deneyimleri toplayarak her gün yeni bir şeyler öğreniyor ve dil bilgimizi her gün genişletiyoruz. Yabancı bir dili akıcı kullanan insanlar bile sürekli yeni şeyler öğreniyor. Bir dili öğrenmeye nereden başlayacağınızı biliyorsanız işiniz daha kolay olur tabii.

Kendi başınıza çalışmayı seçebilir veya bir öğretmenin yardımıyla İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bunu seviyenize göre ayarlayın, her durumda plan biraz farklı olabilir – sonuçta, konu İngilizce öğrenmeye geldiğinde, her plan biraz farklıdır – öğrenmeye hazırlıklı başlamak, uygun çalışma materyallerini elinizde bulundurmak ve son olarak korkmadan İngilizce konuşmaya çalışmak önemlidir! 

Hedef belirleyin

Sıfırdan İngilizce öğrenmede etkili olabilmek için önce hedefinizi belirlemelisiniz. Hedef ölçülebilir ve yeteneklerimiz dahilinde olmalıdır. Öğrenmeye başladığınızda bir ay içinde akıcı olacağınızı varsaymamak daha doğrudur. “Bir haftada 10 temel ifadeyi öğreneceğim” veya “İki haftada İngilizce olarak 30 meyve ve sebze ismini öğreneceğim” gibi hedefler daha verimli olur.

Ayrıca bizim veya çocuklarımızın neden ve nasıl İngilizce öğrenmesi gerektiğini düşünmekte fayda var. Dil öğrenme hedefinin açık ve kesin tanımı, yüksek düzeyde motivasyonu daha iyi korumanıza olanak tanır ve bu da dilde daha hızlı ilerleme anlamına gelir. Ayrıca, bir dil öğrenmek için özel bir motivasyona sahipsek, ihtiyaçlarımıza en uygun yöntemi seçebiliriz. 

Yabancı dil öğrenmenin her aşamasında olumlu düşünmeye ve başlangıçta kendimiz veya çocuk için belirlediğimiz küçük ve büyük hedefleri sürekli hatırlamakta fayda var.

İngilizceye başlamak: Doğru yöntemi seçin

İngilizce öğrenme motivasyonu çeşitli olabilir, bu da her kişi için farklı bir öğrenme yönteminin doğru olabileceği anlamına gelir. Şu anda, bir yabancı dil öğrenmek için bir dizi fırsat var.

Teknolojik ilerleme sayesinde evden çıkmadan kolayca İngilizce öğrenebiliyoruz. İnternette bulunan materyallere, çevrimiçi dil kurslarına veya Novakid tarafından sunulan ve anadili çevrimiçi olan bireysel derslere dayalı olarak kendi kendimize çalışmayı seçebiliriz. Bu yöntem gerçekten etkili! Çocuklara her düzeyde daha iyi, daha akıcı konuşmayı öğretir.

Ancak, bir dil okulunda öğretmenle grup halindeki klasik derslerde veya bir öğretmenle bireysel görüşmelerde geleneksel yöntemlerle öğrenmeyi tercih edersek, bu seçenek de etkili bir çözüm olacaktır. Seçilen İngilizce öğrenme yöntemi ne olursa olsun, bizim veya çocuğumuzun öğrenmesinin sadece sistemli olması durumunda etkili olacağını unutmayın.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

İngilizce sıfırdan başlama: En yaygın ifadelerle başlayın

İngilizce öğrenmeye başlarken en başta sizin ya da çocuğunuzun gramer veya karmaşık ifadelere ihtiyacı olmayacaktır. Yeni bir dilin sesine ve telaffuz özelliklerine alışmak için, bir konuşma sırasında en basit ve en sık kullanılan kelimelerden öğrenmeye başlamakta fayda var. Aşağıdaki gibi basit kelimeler ve cümlelerle başlayabilirsiniz:

  • Benim ismim…
  • Ben…
  • X yaşındayım…
  • Lütfen
  • Teşekkürler
  • Günaydın!
  • Güle güle!
  • Selam!
  • Kişiler: Ben, sen, biz, siz, onlar
  • Zaman göstergeleri: her zaman, asla, bazen, şimdi, yarın, bugün
  • Sorular: Kim? Ne? Nereye? Ne için? Ne zaman? Ne kadar? Neden?
  • 1’den 10’a kadar sayılar
  • Evet / Hayır
  • Bağlaçlı cümleler: ve, çünkü, ama, yani

Amaç, dilde mümkün olduğu kadar çok sayıda temel kelime ve kelime öbeği öğrenmek olmalıdır. Zaten İngilizce’de yaklaşık 100-200 basit kelimeden oluşan bir kaynak, sizin veya çocuğunuzun yabancı dilde temel konularda iletişim kurmasını sağlayacaktır, örneğin yurt dışı tatillerinde. Öğrenmenin sonraki bir aşamasında ise en basit gramer yapılarını aşamalı olarak tanıtabilir, yeni öğrenilen kelimeleri ve cümleleri bütün, doğru sesli cümleler halinde birleştirebilirsiniz.

İşi keyifle birleştirin

Oyun yoluyla öğrenme, küçük çocukları yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye teşvik etmenin en iyi yoludur. Ne de olsa, hiç kimse ezbere kitap okumaktan hoşlanmaz. Neyse ki, İngilizce öğrenmeye sıfırdan başlamak için bunun dışında birçok keyifli öğrenme yöntemi var.

En küçükler, şarkılardan, tekerlemelerden ve en sevdikleri çizgi film karakterlerinden İngilizce öğrenmekten kesinlikle keyif alacaklardır. En küçükler için harika bir seçim, yürümeye başlayan çocuğunuza İngilizce olarak birçok faydalı kelime öbeği ve kelime öğretecek olan Peppa Pig olacak! 

Ayrıca, bir hafıza oyunu ya da bilgi yarışması oynayarak da İngilizce öğrenebilirsiniz.

Daha büyük öğrenciler de işle keyfi birleştiren birçok İngilizce öğrenme yöntemi bulacaktır. İlginç ve dikkat çekici bir çözüm, bir bilgi yarışması düzenleyebileceğiniz bilgi kartlarının yanı sıra filmler, diziler, kitaplar ve İngilizce dergiler işinize yarayabilir. 

Bu oyunlarda tüm hilelere izin verilir ve en önemli şey İngilizce öğrenmekten zevk almaktır. Bu sayede kendinizi sistematik olarak öğrenmeye zorlamanıza gerek kalmayacak ve ilerleme daha hızlı görülecektir.

Pes etmeyin

İngilizce veya herhangi bir yabancı dili sıfırdan öğrenmeye başladığınızda birçok hata yapacağınız aşikardır. Bununla birlikte, cesaretiniz kırılmamalı ve daha fazla öğrenmekten caymamalısınız. 

Dil öğrenimi uzun vadeli bir hedeftir, bu nedenle küçük gecikmeler olacaktır ve gelecek için değerli bir ders olarak ele alınmalıdır. Bir kez yanlış bir söz söylersek ve biri bizi düzeltirse, bu gayet iyi bir şeydir! Bu sayede gelecekte kelimenin doğru versiyonunu hatırlayacağız ve doğru şekilde kullanacağız.

İngilizceyi sıfırdan öğrenirken tembellik edip geride kalsak bile, yine de cesaretimizi kırmak ve tamamen pes etmek için hiçbir neden yok. Sizin veya çocuğunuzun bir dil öğrenme motivasyonunu hatırlamaya ve ısrarla hedefi takip etmeye ihtiyacınız vardır. 

Herhangi bir gecikme telafi edilebilir ve herhangi bir hata düzeltilebilir. Kimse hatasız değildir, herkes hatalarla gelişir.

Konuşmaktan korkmayın!

Bu, İngilizce öğrenmeye başlayan insanlar için en iyi ipuçlarından biridir. En titiz ve sistematik alıştırmalar, cümleleri yeniden yazmak ve telaffuzları dinlemek bile günlük dil kullanımında ilerleme sağlamak için yeterli değildir. 

Çocuklar yeni öğrendikleri kelime ve deyimleri pratikte kullanmayı yetişkinlere göre daha kolay bulurlar çünkü onların sözde bilgileri, yani dil engeli yoktur. Ne pahasına olursa olsun, hataları önemsemeden anlaşmaya çalışırlar.

Öğrenmenin en başında, dil bilgisine çok fazla odaklanmaya gerek yoktur. Daha sonra onun için zaman olacak. Sıfırdan bir dil öğrenirken asıl amaç, dil bilgisi açısından tamamen doğru olmayan en basit cümleleri kursak bile mesajı karşıdaki kişiye iletmek olmalıdır. 

İngilizce konuşmaktan utanmayın ve her ne pahasına olursa olsun iletişime karşı direncinizi kırmaya çalışın. Birçok durumda, el kol hareketleri yapmak ve tanıdık olmayan sözcükleri zaten bildiğimiz sözcüklerle değiştirmek de yararlı olabilir.

İngilizce öğrenmeye nasıl başlanır? – Özet

İngilizce öğrenmeye başlamak çok fazla zaman almaz. En önemli şeyler motivasyon, iyi bir plan ve materyallerdir

Süreç zaman alsa da, hangi seviyede olursanız olun başlayabilirsiniz. Belirli bir okula, kursa veya yönteme karar vermek zorunda değilsiniz. Sizin için en iyi olanı bulun, kendinizi hazırlayın ve hedefinize sürekli olarak yaklaşın. 

İngilizce öğrenmenin sadece çocuklukta değil, her zaman mümkün olduğunu bilmelisiniz – ne kadar erken başlarsanız, sonrası kesinlikle çok daha kolay olacaktır!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.