Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
İstanbul’da çocuklarınızla gezebileceğiniz en iyi yerler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Star icon
19.09.2023
Time icon 8 min
Comment icon 0 yorum

İstanbul’da çocuklarınızla gezebileceğiniz en iyi yerler

İçindekiler

İstanbul, dünyanın birçok yerinde beğeni toplayan büyük bir şehir. Bu şehir, ziyaretçilerine ve sakinlerine birçok çeşitli imkan ve aktivite sunuyor. Bunun yanı sıra; tarihi mirası da mimari eserlerle ve sokakların kendine özgü atmosferiyle kendini göstermekte. Bu şehri keşfetmek ve burada zaman geçirmek beraberinde unutulmayacak anılar kazandırıyor insanlara.

Çocuklarınıza büyürken unutamayacağı anılar bırakmak, onlarla güzel vakit geçirmek istiyorsanız, İstanbul’da buna uygun birçok aktiviteye ve mekana erişmek mümkün. Güneşli bir günde tadını çıkarmak isteyeceğiniz doğa parkları, plajlar, görmeye değer müzeler ve çok daha fazlası İstanbul’da bulunuyor. Peki İstanbul’da ailecek gezilecek bu yerler nerede?

İstanbul’da çocuklarınızla gezeceğiniz yerler konusunda bir arayış içindeyseniz sizler için detaylı bir yazı hazırladık. 

Çocuklarla gezerken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle İstanbul’da keşfedilmeyi bekleyen yerlere göz atmadan önce çocuklarla gezeceğimiz yerleri nasıl değerlendirebileceğimizi inceleyelim!

  • Çocuklarınızın dikkatini çekmek ve onlar için güvenli bir alan sağlamak için çocuk dostu yerleri seçtiğinizden emin olmalısınız.
  • İnteraktif müzeler ve sergiler gibi çocuklar için eğitici aktiviteleri değerlendirebilirsiniz.
  • Seçtiğiniz mekanları keşfederken çocukların dikkatinin dağılması veya yorulması gibi durumlarda onlara zaman tanımalı ve dinlenmelerine izin vermelisiniz. Bu esnada onlara iyi gelebilecek farklı aktiviteleri de gözden geçirebilirsiniz.
  • Güvenlik konusunda seçici olmalısınız. Çocuklarınızın kendini güvende hissedeceği ve onların yanında olabileceğiniz mekanları tercih etmeniz güvenliğiniz açısından önemli.
  • Gitmek istediğiniz yere nasıl ulaşım sağlayacağınız, yapacağınız harcamalar, müzelerin çalışma saatleri gibi unsurlara dair önceden araştırmalar yapmalı ve hazırlıklı olmalısınız.

Çocuklarınızla yapacağınız aktiviteleri nasıl değerlendireceğinize dair birkaç ipucunu da incelediğimize göre İstanbul’da çocuklarınızı gezdirebileceğiniz yerlere göz atabiliriz!

İstanbul’daki diğer çocuk eğlence yerleri

Çocuk etkinlikleri için İstanbul’da gezecek yerler arıyorsanız aşağıdaki eğlenceli aktiviteleri de değerlendirebilirsiniz.

Vialand Tema Park

Tema park konseptini bir AVM ve gösteri merkeziyle birleştiren Vialand, 7’den 70’e herkes için büyük bir eğlence vadediyor. Vialand; sinema, bowling salonu gibi klasik eğlence aktivitelerinin yanında gondol gibi onlarca farklı luna park faaliyeti de barındırıyor.

İstanbul’da çocukları gezdirecek yerler arasında bulunan Vialand, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa’nın kesişiminde bulunuyor. Çocuğunuzla keyifli vakit geçirmek için kesinlikle bu mekanı da değerlendirmenizi öneririz.

Forum İstanbul akvaryumu

Çocuğunuzla farklı bir deneyim yaşamak için Forum İstanbul’a gittiğinizde Sea Life akvaryumunu değerlendirebilirsiniz. 

Beş milyon litrelik suyun altında Avrupa’nın en geniş köpek balığı ailesini gözleyebilir, interaktif dokunma havuzunda deniz yıldızlarına dokunabilir, çocuk oyun alanında çocuğunuzu doyasıya eğlendirebilir ve hatta balık besleme seanslarına bile katılabilirsiniz.

Bahçeşehir Gölet Parkı

İstanbul’un ilk ve en büyük suni göleti olan Bahçeşehir Gölet Parkı, çeşitli restoranlarla, spor alanlarıyla, doğal yürüyüş yoluyla, çay bahçeleriyle oldukça geniş bir rekreasyon alanı sunuyor. 

İstanbul’da çocukları gezdirecek yerler arasında bulunan Bahçeşehir Gölet Parkı da kesinlikle listenizde bulundurmanız gereken bir mekân.

Beşiktaş ve Bebek’te gezebileceğiniz yerler

Avrupa Yakası’nda birbirine oldukça yakın iki yer olan Beşiktaş ve Bebek’te gezilecek yerlere göz atalım!

Bebek parkı

Bebek Sahili’nde bulunan bu park, açık hava oyun alanı ve deniz manzarasıyla çocuklarınıza kaliteli vakit sunmak için oldukça iyi bir seçenek. Parkın sağladığı güvenli ortamın tadını çıkarıp çocuğunuzun sosyalleşmesine imkan tanıdıktan sonra Bebek Sahili’nde yürüyüş de yapabilirsiniz. 

Aynı zamanda bu semtte bulunan çocuk dostu alanları ziyaret edebilir, sahil boyunca uzanan dondurmacılar ve kahve dükkanlarına çocuklarınızı götürerek onlara eğlenceli anılar yaşatabilirsiniz.

Sahil boyunca yürüyüş yapmak ve Bebek’te bulunan oyun parklarında eğlenceli çocuk aktiviteleri aracılığıyla vücut egzersizleri yapması için onlara zaman tanımak da çocuklarınızın beden gelişimi açısından oldukça faydalı bir seçenek.

  • Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı, İstanbul’un Avrupa yakasının güney kıyısındaki en göz alıcı yapılardan biridir ve ziyaretçilerine Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine dair ilginç bir bakış açısı sunar. 

Bu çarpıcı saray, İstanbul’un önemli bir tarihi ve kültürel hazinesi olduğundan çocuklarla aile gezileri için mükemmel bir seçenek olabilir. Sarayın mimarisi, tarihi önemi ve güzel bahçeleri çocuklara hem öğretici hem de eğlenceli bir deneyim sunabilir. 

Dolmabahçe Sarayı’nda çocuklarınıza eşlik ederken tarihi hikayeler ve bilgilerle onların dikkatini çekebilirsiniz. Bu, onların tarih, sanat, mimari ve kültür gibi unsurlarla daha yakından tanışmasını sağlayacaktır.

Bakırköy’de gezebileceğiniz yerler

İşte Bakırköy’de çocuğunuzla birlikte keyifli bir şekilde gezebileceğiniz yerler!

Aqua Florya

Aqua Florya, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan, birçok aktivite imkanı sağlayan büyük bir alışveriş merkezi. Bir çocukla alışveriş merkezinde vakit geçirmek; onun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuz ve onun dikkatinin dağılıp yorulabileceğini hesaba katarak esnek davrandığınız takdirde, faydalı bir aktivite olacaktır.

Aqua Florya’da, alışveriş merkezinin dış mekanındaki restoran ve kafelerde vakit geçirmek, denizi seyretmek yürüyüş yapmak gibi aktivitelerden faydalanırken aynı zamanda iç mekanda alışveriş yapabilir ve çocuğunuz için uygun bir film seçerek Aqua Florya’daki sinema salonunu da değerlendirebilirsiniz.

Bütün bunların yanı sıra bu alışveriş merkezinde, deniz altı ekosistemini tanıtmayı amaçlayan büyük bir su altı yaşam müzesi bulunmakta. Burayı gezerken çocuğunuza denizdeki canlıları tanıtabilir ve unutamayacağı bir görsel şölene erişmesini sağlayabilirsiniz.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Florya Leroz Eğlence Merkezi

Florya Leroz Eğlence Merkezi, İstanbul’da ulaşım açısından avantajlı lunaparklardan bir tanesi. Lunaparklarda bulunan birçok aktivite, çocuklarının ilgisini çekecek ve eğlenerek zamanın nasıl geçtiğini fark etmemelerini sağlayacaktır. 

Ancak, çocuğunuzun güvenliği ve kendisini emniyette hissetmesi açısından hangi aktiviteleri seçeceğiniz büyük bir önem taşıyor. Lunaparkta geçirdiğiniz vakit esnasında çocuğunuzun yaşına bağlı olarak hangi oyun tercihlerini yapacağınıza özen göstermeniz önemli.

  • Yeşilköy Sahili

Bakırköy’de bulunan Yeşilköy sahili, İstanbul’da kaliteli vakit geçirebileceğiniz güvenli ve canlı açık mekanlardan bir tanesi. 

Bu bölge, İstanbul’daki eski yerleşim yerlerinden biri olduğundan, yıllar önce eski Osmanlı vatandaşları tarafından inşa edilmiş konakların fotoğraflarını çekmek, sokaklardaki fırın ve pastanelerde oturup zaman harcamak ve denize doğru yürümek gibi aktiviteler; eski İstanbul’un dokusunu size hatırlatırken çocuğunuz için de oldukça eğlenceli bir dış mekan aktivitesi olacaktır.

Kadıköy’de gezilecek yerler

Çocuğunuzu Kadıköy’de gezdirmek için yer arıyorsanız aşağıdaki seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Kadıköy çarşısı

Kadıköy çevresinde keşfedebileceğiniz birçok pazar ve çarşı mevcut. Bu çarşılarda çocuklarınızın sağlıklı beslenmesi için zengin besinlere erişebilir, onlarla alışveriş yaparken onlara finansal okuryazarlık ve tasarruf ilgili önerilerde bulunabilirsiniz.

Aynı zamanda bu çarşılarda eski tablolar ve antik eşyalar gibi ilgi çekici ürünler de bulunabiliyor. Kısacası, alışveriş yaparken ilginç ve eski şeyleri keşfetmeniz de mümkün.

Caddebostan sahili

Caddebostan sahili, Kadıköy’ün en güvenli semtlerinden biri olan Caddebostan’da bulunuyor. Gün içerisinde sahilin yakınında bulunan Bağdat Caddesi’ni keşfedebilir, sahilde çocuğunuzla bisiklet sürebilir ve çevredeki insanların yaptığı eğlenceli aktiviteleri izleyebilirsiniz. Kimi zaman konser gibi açık alan etkinliklerine de ev sahipliği yapan bu sahilde denize de girebilirsiniz.

Ulaşımı oldukça kolay olan Caddebostan’a toplu taşıma araçlarından yürüyerek varmanız da mümkün. Çevredeki marketlerden, kafelerden ve restoranlardan çocuğunuzla beraber tüketebileceğiniz sağlıklı besinlere erişebilirken hafta sonları ailece gidilecek yerlere bir tanesini daha ekleyebilirsiniz.

Moda Sahil Parkı ve Yürüyüş Yolu

İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı olan Moda semti, İstanbul’un eski dokusunu koruyabilmiş güzel bölgelerinden bir tanesi. Bu semtin çevresinde ailecek vakit harcayabileceğiniz birçok mağaza, sinema salonu ve tiyatro bulunmakta.

Güneşli bir hafta sonunda Moda Sahili’ndeki yürüyüş yolunu değerlendirmek ve günü piknik, spor ve açık havada yapılabilecek etkinliklerle doldurmak çocuklar için faydalı ve eğlenceli olabilecek seçeneklerden bir tanesi.

Çocuklar ile Üsküdar’da gezilecek yerler

İşte çocuğunuzla Üsküdar’da keyfini çıkarabileceğiniz mekanlar!

Emaar Square Mall

İstanbul’da çocuğunuzu güvenli bir alanda gezdirmek, onunla alışveriş yapmak, yemek yemek veya sinemaya gitmek gibi aktiviteler arayışında iseniz İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Emaar Square Mall’a gitmek iyi bir seçenek.

Birçok farklı imkanın tek bir mekanda sağlandığı kapalı alışveriş merkezleri çocuklarınızın dikkatini çekebilecek birçok aktivite sağlarken onların bu süreçte daha az yorulmasını da sağlayabilir.

Üstelik Emaar Square Mall gibi büyük alışverişleri konum, ulaşım ve güvenlik açısından da aileniz için gerekli şartlar göz önünde bulundurularak oluşturuluyor.

Uçurtma müzesi

Çocuklarınızla beraber ücretsiz olarak katılabileceğiniz uçurtma müzesi, uçurtma koleksiyonlarının sergilendiği iki ayrı uçurtma salonundan oluşmakta.

Buna ek olarak müzede; 3 yaş itibariyle her yaştan ziyaretçinin katılabildiği, kendi uçurtmalarını yaptığı, bir araya geldiği diğer çocuklarla oyunlar oynadığı, uçurtma eğitmenlerinin desteğiyle uçurtma uçurmayı öğrendiği uçurtma okulu ve 850’ye yakın eser barındıran bir kütüphane de bulunmakta.

Bu müzeye çocuğunuzla beraber bir gününüzü ayırmak, onlara sunabileceğiniz en unutulmaz aktivitelerden biri olacaktır. 

Novakid’le tanışın!

Çocuklarınızla beraber İstanbul’u nasıl keşfedeceğinize dair hazırladığımız bu yazı sizin için verimli olduysa diğer bloglarımızı da inceleyebilirsiniz. Buna ek olarak, çocuklar için İngilizce kursu Novakid’de çocuklarınızın yabancı dilini geliştirmesine katkıda bulunacak ilk online deneme dersinden ücretsiz faydalanabilirsiniz!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.