Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Kışın çocuklarla İstanbul’un tadını nasıl çıkarabilirsiniz?
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Star icon
27.11.2023
Time icon 12 min
Comment icon 0 yorum

Kışın çocuklarla İstanbul’un tadını nasıl çıkarabilirsiniz?

İçindekiler

Kış mevsimi, beraberinde birçok güzelliği ve zaman buldukça değerlendirebileceğimiz aktiviteyi getirir. Her ne kadar soğuk, yağmurlu ya da karlı hava şartlarında eve hapsolmayı aklımıza getirsek de yılın bu döneminde çocuklarla dolu dolu keyfini çıkarabileceğimiz bir sürü aktivite var.

Peki kışın çocuklarla keşfedebileceğimiz mekanlar neler? İstanbul’da ailecek gidilecek yerler neresi? Çocuklarla kış tatili nasıl eğlenceli bir hale getirilir? Bu aktiviteleri yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bu gibi sorularınızın yanıtları işte bu yazımızda!

Dikkat etmemiz gerekenler

Kışın çocuklarla İstanbul’da yapılabilecekleri keşfetmeden önce, gelin hep birlikte nasıl hazırlık yapacağımıza ve nelere dikkat edeceğimize ufak bir göz gezdirelim.

  • Doğru aktivite ve mekanı seçmek: Çocukların yaş grubuna ve ilgi alanlarına bağlı olarak doğru aktivite ve mekanı seçebilmek önemli. Bu durumda her çocuğun farklı mekanlarda kendini daha mutlu ve üretken hissettiğini ve yaşları ilerledikçe ilgi alanlarının çeşitlenerek zenginleştiğini hatırlamakta fayda var.
  • Doğru kıyafetleri seçmek: İstanbul’da, son yıllarda kar yağışları pek yoğun görülmese de kış mevsimi kimi zaman oldukça soğuk geçerken bazen de sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde, yani ılıman olabiliyor. Aynı zamanda İstanbul, sık sık yağmuru da deneyimleyen bir şehir. Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda, çocuğunuzla birlikte dışarı çıkarken yanınıza bir kazak, mont, yağmurluk veya yelek gibi mevsimlik kıyafetler alabilirsiniz.
  • Planlı olmak: Günün ne kadarını dışarıda geçireceğiniz, ne kadar enerji harcayacağınız ya da ulaşımı nasıl sağlayacağınız gibi önemli soruların cevaplarını önceden vermek, günü daha verimli kullanmanızı sağlarken çocuğunuza da daha düzenli olmayı aşılar. Buna ek olarak, planlarınızı yaparken çocuklarınıza da fikrini sormayı ve çeşitli önerilerle onun ilgisini çekmeyi de ihmal etmeyin. 
  • Çocuğunuzun güvenliğini sağlamak: Kışın çocuklarla İstanbul’u keşfetmek eğlenceli. Ancak, milyonlarca insana ev sahipliği yapan bu şehirde zaman zaman farklı tehlikelerle karşılaşabileceğinizi hatırlatmakta fayda var. Çocuklarınızın daima gözetiminizde ve güvenli bir alanda bulunduğuna emin olurken karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmasını ya da eşyalarını sahip çıkmasını da ona sık sık hatırlatmanız gerekiyor.
  • Çocuklara zaman tanımak: Çocukların dikkati yetişkinlere kıyasla çok daha çabuk dağılabilir veya çok kolay yorulabilirler. Bununla beraber, İstanbul’un soğuk havasında çabucak üşümeleri ve eve dönmek istemeleri de olası. Böyle durumlarda onlara zaman tanımak veya gerekli desteği sağlamak da ebeveynlerin görevlerinden.

Nelere dikkat edeceğimizi ve nasıl hazırlık yapacağımızı öğrendiysek, kışın İstanbul’da gezilecek yerlere ve yapılacak aktivitelere teker teker bakabiliriz!

Soğuk havaları İstanbul’da nasıl değerlendiririz?

İstanbul, sizlere kışın çocuklarla değerlendirebileceğiniz birçok aktivite sunuyor. Şimdi gelin, hep birlikte bu aktivitelere ve kışın İstanbul’da gezilecek yerlere göz atalım.

Sıcak atmosferlerin tadını çıkarmak

İstanbul’daki kapalı mekanların çoğu, aile halinde yapacağınız aktiviteleri sıcak bir içecek eşliğinde şenlendirebileceğiniz güzel ortamlar sunuyor. Soğuk ve yorucu bir günün ardından zinde hissetmek için bir kahve içmek ya da sıcak çikolata, salep gibi kışın vazgeçilmez lezzetlerini denemek için bu farklı ortamları keşfetmek isteyebilirsiniz.

Özellikle bu tarz renkli mekanlara sık sık rastlayabileceğiniz Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerde aile etkinliklerinizi daha da içten bir hale getirebilir, çocuğunuzla o gün yaptıklarınız hakkında konuşarak sosyal becerilerine katkıda bulunacak tartışma ortamları yaratabilirsiniz.

Buz pateni yapmak

Buz pateni, çocuklar için kışla özdeşmiş en eğlenceli spor etkinliklerinden biri. Hem açık alanda hem de kapalı alanda yürütülebilen bu keyifli aktivite için İstanbul’da özel olarak dizayn edilmiş birçok mekan mevcut.

Buz pateni gibi fiziksel aktiviteler, kışın çocuklarla eğlenirken aynı zamanda onları bedensel gelişimlerini destekleyecek oyunlara ve hareketlere teşvik etmenin de en iyi yollarından. Bu nedenle, bitmek bilmeyen bir büyüme yolculuğundan geçen minikleri bunun gibi sporlara yönlendirmekte fayda var.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Pelit Çikolata Müzesi’ne gitmek

İstanbul’da çocuklarla gezilecek yerlerin başında elbette müzeler gelir. Havaların soğuk olduğu dönemlerde ise böyle yerleri gezip görmek, kışın dışarıda yapılacak keyifli etkinlikler arasında.

İçinde bulunan bütün eserlerin çikolatadan oluştuğu Pelit Çikolata Müzesi’nde sergilenenler de başlıca tarihi kişiliklerden, masal karakterlerinden ve mimari yapılardan oluşuyor. Bu da çocuklara yeni bilgiler sunarken onların ilgisini çekmeniz için güzel bir fırsat. 

Hafta içi her gün, saat 10.00 ila 17.00 arasında açık olan müzeye girişlerde 0-3 yaş arası için ücret alınmazken okul gruplarına da indirim yapılıyor. Müze hakkındaki daha detaylı bilgilere de müzenin kendi sitesinden erişebilirsiniz.

Galataport Christmas Market’i ziyaret etmek

Avrupa ülkeleri arasında oldukça popüler olan Noel pazarları, genelde Kasım ayının sonundan yılbaşına kadar kurulan standlardan oluşurlar. Noel geleneğinin bir parçası olan bu sevimli pazarlarda, çocukların ilgisini çekebilecek birçok oyuncak ve hediyelik eşyalar bulunuyor.

Ülkemizde de heyecanla karşılanan bu kültürel etkinliği yaklaşık 4 yıldır düzenleyen Galataport, kışın gidilecek güzel yerler arasında. Üstelik Galataport’ta bu etkinlik kapsamında hazırlanan konser alanı, çocuk oyun alanları ve buz pisti gibi sürprizlerin sizi beklediğini de hatırlatalım.

Legoland’i keşfetmek

Eğer küçük bir lego tutkunuyla aynı evde yaşıyorsanız, kışın değerlendirilebilecek en güzel çocuk mekanlarından biri de Legoland! Bayrampaşa’da, Forum İstanbul AVM’de bulunan bu eğlence merkezinde, çocuklar akranlarıyla sosyalleşme fırsatı bulurken içerideki birçok etkinliğin tadını çıkarıyor.

Yaklaşık 1 milyon legodan bir araya gelmiş eserlerin sergilendiği alan, 4D sinema salonu ve birbirinden farklı oyunların oynandığı bölümlerde çocuğunuz zamanın nasıl geçtiğini bile anlamayacak. Minik lego uzmanları için set alma zorunluluğu olmadan yalnızca lego parçalarının satın alabildiği “pick a brick” kısmından da çocuğunuza hediyeler alabilirsiniz.

Daha fazla bilgi ve biletler için web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

Moda Sahnesi’ndeki çocuk oyunlarını izlemek

Müze veya sergi gibi kültürel etkinliklerin yanı sıra çocukları hem eğlendirirken hem de onların verimli zaman geçirmelerini sağlayacak bir diğer seçenek ise tiyatro izlemek. Kadıköy’ün Moda semtinde, 70’li yıllarda açılan bu nostaljik tiyatro salonunda çocuklar için de birçok oyun sergileniyor.

İstanbul’un soğuk havalarında, bu sahnede yer alan eğlenceli çocuk oyunlarının tadını yorucu bir okul günün ardından ya da boş geçen hafta sonlarında çıkarabilirsiniz. Üstelik, eğlenmenin eski ve köklü yöntemlerinden biri olan tiyatro sanatını ve kültürünü çocuklara tanıtırken ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak da gelişim çağındaki çocuklara sunabileceğiniz eşsiz deneyimlerden biri.

İstanbul’un sakin semtlerini keşfetmek

İstanbul’un en güzel yanlarından biri de daima keşfedilmeye hazır olması. Özellikle kar yağışlarının ve diğer kötü hava koşullarının etkisini göstermediği sakin kış günlerinde, İstanbul’un kıyıda köşede kalmış semtlerini ailecek görmeye gidebilirsiniz.

Bitmek bilmeyen merakları ve eğlence arayışlarıyla çocuklar, yeni yerler görmeye daima hazırlar. Şehir merkezinden uzaklaşmak istemediğiniz soğuk İstanbul günlerinde ailecek Polonezköy’ü görmek, Şile’de güvenli bir alanda ateş yakıp ısınmak ya da Silivri’nin doğal alanlarında fotoğraflar çekmek, İstanbul’un soğuk havasını çocuklar için daha sıcak bir hale getirmenin yollarından yalnızca birkaç tanesi.

Her ne kadar iklim koşullarının dışarıda vakit geçirmeye daha elverişli olduğu günleri tercih etmekten yana olsak da araba veya güvenli toplu taşımaya erişiminizin olduğu karlı günlerde de bu semtlerin sunduğu eşsiz manzaralarını çıkarabileceğinizi de aklınızda bulundurun.

Atatürk Kültür Merkezi’ni görmek

Elbette, kışın kötü hava şartlarından ötürü açık mekan etkinliklerini değerlendiremediğimiz de oluyor. İşte bu gibi günleri değerlendirebileceğiniz İstanbul’daki kapalı mekanlardan biri ise, Atatürk Kültür Merkezi.

1969 yılında dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize kazandırdıklarını ve sonrasında yapılan yenilikleri gözler önüne seriyor. 

İçinde opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amaçlı kullanılan bir sergi salonunun yanı sıra bu yapıda, bir de sinema salonu bulunuyor. Üstelik bunlara ek olarak da binanın kütüphane, müze ve restoran bölümlerinde de çocuklarınızla kaliteli vakit geçirebilir ve onların kültürel birikimine katkıda bulunabilirsiniz.

İstanbul, sizlere kış mevsiminde hem açık alanlardaki aktiviteleri değerlendirip sosyalleşebileceğiniz hem de kapalı mekanlarda kendinizi konforlu hissedebileceğiniz birçok mekan sunuyor. Kış mevsimini çocuklar için daha verimli ve daha eğlenceli hale getirmek evde yapacağınız faaliyetlerin yanı sıra bu yerleri ve eğlenceli aktiviteleri keşfetmekten geçiyor. 

Sıkça sorulan sorular

Yazımızı sonlandırmadan önce, bu konuyla ilgili sıkça karşılaştığımız soruların yanıtlarını da birlikte inceleyebiliriz:

Kışın çocuklarla nereye gidilir?

Kötü hava koşullarının daha etkili olduğu kış günlerinde evinize yakın kapalı mekanları tercih etmek daha güvenli olabilirken nispeten daha ılık günlerde park, koşu yolu veya sahil gibi açık mekanları da tercih edebilirsiniz.

İstanbul’da çocuklarla nereye gidilir?

İstanbul’da çocuklarla gideceğiniz yerleri görece daha tenha ve güvenli müze, alışveriş merkezi, turistik merkez gibi yerler arasından seçebilirsiniz.

Soğuk havada İstanbul’da ne yapılır?

İstanbul’un soğuk havasını, restoran ya da kafe gibi sıcak, sosyal ve rahat ortamlarda veya okul, kütüphane gibi daha dingin mekanlarda değerlendirebilirsiniz.

Karlı havada İstanbul’da nereye gidilir?

Kışın kar yağdığında, gerekli ulaşım imkanları dahilinde İstanbul’un doğal parkları ve merkezi çevreleyen sakin semtleri keşfedebilir ve oradaki manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Novakid’le tanışın!

Çocuklar için eğlenceli ve interaktif İngilizce online ders imkanları sunan Novakid’den ücretsiz deneme dersinizi hemen alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Evcil hayvanlar, kedi ve köpek, soru işareti, çocuklar için hayvanlar hakkında bilmeceler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.