Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
İngilizce meyveler nelerdir? İşte İngilizcedeki meyve isimleri, ilginç bilgiler ve bilgi testi!
Kelimeler
Star icon
29.12.2023
Time icon 8 min
Comment icon 0 yorum

İngilizce meyveler nelerdir? İşte İngilizcedeki meyve isimleri, ilginç bilgiler ve bilgi testi!

İçindekiler

İngilizce öğrenenler için kelime hazinesini büyütmek çok önemli. Bunu yapmak için bir noktada İngilizce meyve isimlerini öğrenmek de gerekiyor. Nihayetinde günlük hayatta sağlıklı beslenme, alışveriş yapma veya yemek tarifleri hakkında konuşurken İngilizce meyve isimlerini kullanıyoruz.

Bu yazımızda İngilizce meyve isimlerini öğretmek için bir liste hazırladık ve bu meyvelerle ilgili ilginç bilgiler sunduk. İngilizcede meyve isimleri nasıl söylenir, ne anlama gelir gibi soruları cevapladık. Yazımızın sonunda ise çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz birkaç aktiviteyi derledik ve meyvelerin İngilizcelerini ufak bir testle pekiştirdik. 

İşte en yaygın meyveler ve İngilizce isimleri

Aşağıdan en popüler meyvelere, bu meyvelerin İngilizce karşılıklarına ve meyveler hakkındaki ilginç bilgilere göz atabilirsiniz.

  • Elma

Çeşitli türlere ve tatlara sahip olan elmanın İngilizcedeki karşılığı “apple” olarak karşımıza çıkıyor. Elma, tıpkı Türkçede olduğu gibi İngilizcede de renkleriyle belirtilebiliyor: “green apple, red apple, yellow apple” gibi. Ama İngilizcede bununla birlikte her bir elma türü için bir rengin kendi içinde bile detaylı bir ayrım var! 

Elmayı elma sirkesi (cider vinegar) ve elmalı turta (apple pie) gibi tariflerde kullanabiliyoruz. Çocuklarınızla meyvelerin İngilizcesini öğrenirken örneğin elmalı turta gibi eğlenceli tarifler yaparak bu konuyu hayatın içine dahil ederek öğrenmeyi daha eğlenceli hâle getirebilirsiniz.

  • Muz

Çoğumuzun sevdiği bir meyve olan muz, İngilizcede “banana” olarak bilinir. Tropikal iklimlerde yetişir ve dünya çapında popülerdir. Her mevsimde tüketilse de aslında kış meyveleri arasında olan muz, enerji verici özelliği ve yüksek potasyum içeriğiyle bilinir. 

Bu meyve, muzlu ekmek (banana bread) ve muzlu puding (banana pudding) gibi pek çok tatlıda kullanılır. Ayrıca, muz kabuğunun cilt bakımında ve gübre olarak da bahçecilikte kullanıldığını ilginç bir bilgi olarak belirtmeden geçmeyelim!

  • Çilek

Çok sevilen yaz meyvesi çilek, İngilizcede “strawberry” olarak adlandırılır. Kırmızı, kalp şeklindeki bu meyve, yüksek C vitamini içeriği ve lezzetiyle bilinir. Çilekler genellikle taze olarak tüketilir, ancak çilek reçeli (strawberry jam) ve pasta (cake) gibi tatlılarda da sıklıkla kullanılır. Çilekler bahar aylarında hasat edilir ve çoğu zaman organik olarak yetiştirilir.

  • Üzüm

Üzüm, İngilizcede “grape” olarak geçer. Yeşil, kırmızı ve mor dahil olmak üzere birçok farklı renge sahip olan üzüm, hem taze hem de kuru olarak tüketilebilir. Kuru üzüme ise İngilizcede “raisin” adı verilir.

  • Portakal

Kış aylarında hastalıktan korunmak için bir numaralı dostumuz olan portakalın İngilizcesi “orange” olarak adlandırılıyor. Bu turunçgil meyvesi, C vitamini, potasyum ve lif açısından oldukça zengin.

Portakalın kabuğu ise aromatik yağlar içerir ve tatlılarda ve içeceklerde sık sık kullanılır. Portakal suyu (orange juice), ana içeriğin portakal olduğu en sevilen ve basit tariflerden bir tanesidir. 

  • Karpuz

Sıcak yaz aylarında bizleri serinletmek için imdadımıza yetişen karpuzun İngilizcesi “watermelon” olarak geçer. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir ve yüksek su içeriğiyle bilinir. 

Karpuzun içi genellikle kırmızı veya pembe renktedir ve siyah tohumlar içerir, ancak tohumsuz çeşitleri de vardır. Karpuz, serinletici bir meyve olmasının yanı sıra smoothielerde ve meyve salatalarında da kullanılabilir.

  • Mandalina

Kış aylarında bizleri yüksek C vitamini ve su içeriğiyle sağlıklı tutan bir diğer meyve mandalinanın İngilizcesi “tangerine” veya “mandarin” olarak biliniyor. Türkçede bu ayrımı yapmasak da mandalina olarak nitelediğimiz farklı türdeki meyveler İngilizcede “tangerine” veya “mandarin” olarak geçebiliyor. 

Bununla birlikte İngilizcede “mandarin” kelimesi aynı zamanda bir dili de ifade ediyor, dolayısıyla siz “tangerine” kelimesini kullanarak işinizi garantiye alabilirsiniz!

  • Kiraz / Vişne

Birbirine oldukça benzeyen kiraz ve vişne meyveleri, İngilizcede “cherry” olarak adlandırılır. Bu ikisini ayırmak için vişneye “sour cherry” (ekşi kiraz) denirken kiraz ise “sweet cherry” (tatlı kiraz) olarak adlandırılır. 

Vişne, reçelini bol bol yaptığımız meyvelerden bir tanesidir. Vişne reçeli ise İngilizcede “sour cherry jam” olarak adlandırılır.

  • Şeftali

Şeftali, İngilizcede “peach” olarak bilinir. Oldukça tatlı olup sevilen bir yaz meyvesi olarak karşımıza çıkan şeftali, tatlılarda ve içeceklerde yaygın olarak kullanılır. Şeftali, nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleriyle aynı zamanda duş jeli gibi cilt bakım ürünlerinde de sık sık kullanılan bir meyvedir. 

  • Ananas

Ananasın İngilizcesi “pineapple” olarak karşımıza çıkıyor. Bu tropik meyvenin de kullanım alanı bol. Taze olarak tek başına tüketebileceğimiz ananas meyvesi, aynı zamanda tatlılarda da kullanılabiliyor. Hatta inanır mısınız, ananas oldukça tartışmalı olsa da pizzanın üstünde de görülebiliyor!

  • Avokado

İngilizcesi “avocado” olan avokado meyvesi genelde tek başına tüketilmez. Sağlıklı yağ yuvası olan bu meyveyi salatalarda veya tostların içinde sık sık görürüz. Avokadonun kullanıldığı bir diğer tarif ise özellikle Güney Amerika’da etin, takonun yanında bolca kullanılan, “guacamole” adı verilen sos.

  • Nar

Sonbahar aylarının vazgeçilmez meyvesi olan nar, İngilizcede “pomegranate” olarak adlandırılır. Nar, parlak kırmızı rengi ve sulu, tatlı-ekşi lezzetiyle bilinir. Nar taneleri, sağlık açısından oldukça faydalıdır, antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir. Nar suyu (pomegranate juice), bu meyvenin en popüler kullanım şekillerinden biridir. Nar taneleri, aynı zamanda salatalara lezzetli bir tat ve dekoratif bir görünüm katmak için de sıklıkla kullanılır. 

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.
  • Kivi

Kivinin İngilizcesi “kiwi” olarak karşımıza çıkar. Bu meyve, özgün yeşil rengi ve kahverengi tüylü kabuğuyla tanınır. Kivi, C vitamini açısından oldukça zengindir ve antioksidan özellikleri ile bilinir. Meyvenin içi yeşil ve siyah çekirdekleriyle dikkat çekerken, tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir. 

Kivi, genellikle doğranarak veya kaşıkla doğrudan yenir, ancak meyve salataları, smoothieler, tatlılar ve hatta bazı ana yemeklerde lezzet katıcı olarak da kullanılabilir. Kivinin tüylü kabuğu, birçok insanın düşündüğünün aksine yenilebilir niteliktedir. Kiviyi kabuğuyla yiyerek meyvenin tüm besin değerlerinden tam olarak faydalanabilirsiniz.

  • Armut

Armutun İngilizcesi “pear” olarak bilinir ve bu meyve karakteristik şekli, tatlı lezzeti ve sulu yapısı ile tanınır. Armut, lif bakımından zengin olmasının yanı sıra C ve K vitamini gibi önemli vitaminler açısından da faydalı bir kaynaktır.

Armutlar genellikle taze olarak tüketilir, ancak komposto, meyve suyu, tatlılar ve hatta bazı ana yemeklerde pişirilerek de kullanılabilirler. İlginç bir bilgi olarak armutların en iyi lezzete ulaşmak için hasat edilmeleri gerektiğini söyleyelim, bu meyve dalında olgunlaşmıyor.

Meyvelerin İngilizcesini öğrenmek için aktiviteler

Meyvelerin İngilizce isimlerini sıraladık, peki bunları çocuğunuza daha iyi öğretmek için ne yapabilirsiniz? Aşağıda hem biraz da olsa çocuğunuzun İngilizcesini geliştirmek hem de birlikte keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz bazı aktiviteleri derledik.

  • Çeşitli meyve tabakları hazırlama

Çocuğunuzla birlikte birçok farklı meyve içeren karışık meyve tabakları hazırlayabilir, bunu yaparken meyvelerin isimlerini İngilizce olarak tekrar edebilirsiniz. Sonrasında ise küçük bir tadım etkinliği de oldukça keyifli olur!

  • Meyve temalı resimler çizme

Resim çizmek, sanatla ilgilenmek çocuğunuzun ince motor yeteneklerini geliştirebileceği gibi bilişsel gelişimine de katkıda bulunur. Çocuğunuzdan resimlerinde meyve kullanmasını isteyebilir, yeni öğrendiği kelimeleri sanatına dahil etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Meyveli dondurmalar yapma

Çocuğunuzla evinizden hiç çıkmadan, doğal ve sağlıklı bir şekilde meyveli dondurma yapabilirsiniz! İstediğiniz meyvelerin suyunu sıkmanızın veya meyveleri mikserde karıştırıp sıvı hâle getirmenizin ardından suyu kürdanla birlikte buzluğun içine dökmeniz yeterli olacaktır. Meyve suyunuz donduktan sonra minik meybuzlarınızın tadını çıkarın!

  • Ananas yetiştirme

Saksıda ananas yetiştirmenin oldukça kolay olduğunu biliyor muydunuz? Öncelikle bir taze ananas seçin. Sonrasında ise üst taraftaki yapraklı kısmı meyveden ayırın, kökten yaklaşık 10 cm’lik kısmının da yapraklarını koparın. Sonra bu kökü su dolu bir cam kaba koyun. Kap güneş alan bir yerde beklerken bir ay boyunca suyunu ara sıra değiştirin. Bu sürenin sonunda ananas filizlenecektir. Filizlendikten sonra bitkiyi alıp saksıya koyun, sonrasında ise bakımını yapın. Ortalama bir ananasın yaklaşık 2 sene içerisinde büyümesini bekleyebilirsiniz.

Meyvelerle ilgili ilginç bilgiler

Meyvelerin İngilizcesini yeterince inceledik, peki testimize geçmeden önce duyduğunuzda sizi şaşırtacak birkaç bilgiye göz atmak ister misiniz? Haydi başlayalım!

  • Karpuzun %92’si sudur.
  • Kivinin kabuğu birçok besleyici içeriğe sahiptir ve yenilebilir.
  • Dünya çapında şarap yapımı, kuru üzüm yapımı gibi farklı amaçlarla kullanılan 8.000’in üstünde üzüm türü bulunur.
  • Portakallar, daha sıcak iklimlerde olgunlaşmalarının ardından bile yeşil renkte kalabilir.
  • Karpuz, teknik olarak hem bir meyve hem de bir sebzedir.
  • Dünyada farklı tatlara sahip olan, 7.500’den fazla çeşit elma bulunur.
  • Her ananas bitkisi tek bir ananas verir ve tek bir ananas 1.5-3 yıl aralığında yetişir.
  • Nar, içerisinde oldukça fazla sayıda nar tanesi barındırdığı için birçok eski kültürde bereketi simgeleyen bir meyvedir.

İngilizce meyve isimleri testi

Meyvelerin İngilizcelerini ve meyvelerle ilgili bilgileri tek tek inceledik, şimdi geldik işin eğlence kısmına. Bakalım İngilizce meyve isimlerini ne kadar aklınızda tutabildiniz?

İngilizcede hangi kelimeyi mandalinadan bahsetmek için kullanmayız?
Aşağıdaki meyvelerden hangisi için Türkçede iki farklı isim kullanırız?
“Pomegranate” hangi meyvedir?
Guacamole sosunda ve çeşitli tostlarda kullanılan, doğal yağ deposu olup genellikle tek başına tüketilmeyen meyve hangisidir?
“Strawberry” hangi meyvedir?
“Apple” hangi meyvedir?
“Orange” hangi meyvedir?
Aşağıdakilerden hangi meyve, çeşitli tatlılar, komposto ve meyve sularında kullanılır ve genellikle dalında olgunlaşmaz?
Hangi meyve, kırmızı rengiyle ve yüksek su içeriğiyle bilinir?
“Banana” hangi meyvedir?
Yanıtlara Bak
Yanıtları İnceleyin

Sıkça sorulan sorular

Pear hangi meyve?

İngilizcede “pear” olarak bilinen meyve, Türkçede “armut” anlamına gelir.

Grapes hangi meyve? 

İngilizcede “grapes” olarak bilinen meyve, Türkçede “üzüm” anlamına gelir. “Grape” anlamına gelen üzüm meyvesi genellikle tek başına bulunmadığından bu kelime İngilizcede -s takısı alıp “grapes” olarak kullanılır.

İngilizce elma nasıl okunur?

Elma kelimesi İngilizcede “apple” anlamına gelir ve “epıl” olarak okunur.

Novakid’le tanışın!

Bir yabancı dil öğrenirken çeşitli kelimeler öğrenmek çok önemli. Fakat dili öğrenirken en önemli unsur, o dili yaşayabilmek. Novakid’deki online İngilizce derslerimizde çocuklara tam olarak bu interaktif deneyimi sunuyoruz. Siz de ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın, çocuğunuza İngilizceyi sevdirerek öğretin!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.