Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Çocuklar için 2024 yaz filmleri nelerdir? İşte 2024 yaz aylarında çıkan çocukla izlenecek filmler!
Çizgi film ve sinema filmleri
Star icon
30.04.2024
Time icon 10 min
Comment icon 0 yorum

Çocuklar için 2024 yaz filmleri nelerdir? İşte 2024 yaz aylarında çıkan çocukla izlenecek filmler!

İçindekiler

Yaz ayları giderek yakınlaşıyor! Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte hem ailecek eğlenmek için daha fazla boş zamanımız oluyor, hem de yapabileceğimiz aktivitelerin sayısı artıyor. Çoğu ebeveynin bu vakitlerde merak ettiği bir konu ise, yaz aylarını çocuklarıyla beraber değerlendirmek için ne yapabilecekleri.

Elbette, boş vakit dendiğinde akla ilk gelen aktivitelerden biri de sinemaya gitmek. Yaz aylarını her ne kadar dışarıda geçirmeyi tercih etsek de, yeni filmlerin çıkmaya devam ettiğini de unutmamalıyız. Dışarıda oynanan oyunlarla geçirdiğiniz bir günün ardından ailecek sinemaya gitmek de bir seçenek. Peki ya 2024 yaz aylarında çocukla izlenecek filmler neler?

Bu içeriğimizi, sizlere tam da bu konuda fikir vermek için hazırladık. Sizler için 2024’ün yaz aylarında vizyona giren en güzel çocuk filmlerini derledik. Çocuklara uygun 2024 yaz filmlerinin konularından ve ilgi çekici yanlarından bahsedip karar vermenize yardımcı olması için fragmanlarına da yer verdik. Filmlerimizi vizyona giriş tarihi en yakın olandan en uzak olana doğru sıraladık. 

O halde haydi, 2024 yazında vizyona girecek en güzel çocuk filmlerini görelim!

Hayali Arkadaşlar (IF)

2024 yılı çocukla izlenecek filmler açısından epey zengin olacak. O halde yazı biraz erken getirelim ve 17 Mayıs 2024’te sinemalarda Hayali Arkadaşlar (IF) filmini izleyelim! Bu filmin Türkiye dağıtımcılığını UIP Türkiye gerçekleştirecek.

Çocuklar için filmlerde oynadığı rollerden tanıyabileceğimiz Ryan Reynolds ve çocuk yıldız Cailey Fleming, Hayali Arkadaşlar (IF) filminin başrollerini paylaşıyor. Baş kahramanımız olan genç kız Bea, geçirdiği yalnız vakitlerden sonra etrafındaki herkesin hayali arkadaşlarını görebilmeye başlıyor. Ardından fark ediyor ki, komşusu Cal de aynı yeteneğe sahip! Bu ilginç özelliklerini keşfeden ikili, beraber hareket ederek hayali arkadaşları ve gerçek insanları birleştirmek için bir maceraya atılıyor.

Hayalı Arkadaşlar (IF), gerçek görüntülerle büyüleyici animasyonları birleştirmenin yanı sıra etkileyici görsel efektleri ve ses tasarımıyla aileler için harika bir sinema deneyimi sunacak. Yazın çocukla izlenecek film arıyorsanız Hayali Arkadaşlar (IF)’i kaçırmayın deriz!

Ters Yüz 2

2024 yaz tatil filmleri listemize, çocukların heyecanla beklediği bir yapımla devam ediyoruz: Ters Yüz 2. 2015’te çıkan ve dünya çapında beğeni toplayan animasyon filmi Ters Yüz’ün devam filmi, 14 Haziran 2024 tarihinde izleyicilerle buluşacak. Filmin Türkiye distribütörlüğü, UIP Türkiye tarafından yapılacak.

Dediğimiz gibi Ters Yüz 2, çocuklar için filmler arasında özel bir yere sahip olan Ters Yüz’ün doğrudan devamı niteliğinde. Serinin ikinci filminde, ergenliğe giren baş kahramanımız Riley’nin değişmekte olan duygularıyla nasıl başa çıktığını izleyeceğiz. 

Tıpkı ilk film gibi Ters Yüz 2’nin de etkileyici animasyonlar ve izleyicileri derinden etkileyecek bir anlatıyla en güzel çocuk filmleri arasında yerini alması bekleniyor. Bu filmi izlerken kimi zaman güleceğiz, kimi zaman da duygusal hissedeceğiz. İlk filmden tanıdığımız karakterlere hissettiğimiz bağ mutlaka daha da güçlenecek.

Eğlenceli bir sinema deneyimi olmanın yanı sıra Ters Yüz 2, çocuk gelişimi esnasında yaşanan duygusal değişimleri ve bunların üstesinden nasıl gelinebileceğini de gösteren bir film olacak. Dolayısıyla çocuklar için film arayan ebeveynler, bu eseri kesinlikle aklında bulundurmalı!

Ride On

Çocuklarla yazın izlenecek filmler listemizin ilk filmi Ride On. Ünlü aksiyon yıldızı Jackie Chan’in yeni filmi, 21 Haziran 2024 tarihinde Türkiye’de vizyona giriyor! Çin yapımı filmin Türkiye sinema dağıtımını A90 Pictures üstlenecek.

Yönetmen Larry Yang imzalı Ride On filminde aksiyon türünün en ünlü isimlerinden biri olan Jackie Chan, yıldızı sönmüş emekli bir dublörü canlandırıyor. Sakin bir hayat sürerken çok sevdiği atı Red Hare’deki akrobasi ışığını gören dublör, onu ünlü bir film yıldızı olması için eğitmeye karar veriyor. 

Bu komik usta-çırak ilişkisinin sonucunda Red Hare aksiyonlu ve komik bir kavgadan sonra sosyal medyada ünleniyor! Bu ikilinin hareketli, bir o kadar da komik maceraları mutlaka Ride On’u en eğlenceli yaz tatil filmlerinden biri yapacak!

Son derece komik, aksiyon dolu ve eğlenceli bir film olan Ride On, ilginç arkadaşlık hikayesi ve Jackie Chan’in benzersiz aksiyon becerileriyle çocuklar için film kategorisinin en iyilerinden olacak gibi görünüyor! 

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Çılgın Hırsız 4

2024 yaz aylarında sinema sever çocuklara çok büyük bir müjdemiz daha var! Dünya çapında çocukların çok sevdiği ve kahkahalarla güldükleri minyonlar, 5 Temmuz 2024’te yeniden beyazperdeye geliyor! Ünlü Çılgın Hırsız serisinin dördüncü filmi olan Çılgın Hırsız 4, UIP Türkiye distribütörlüğünde sinemalarda yerini alacak.

En güzel çocuk filmleri dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Çılgın Hırsız serisi, dördüncü filmiyle aileleri eğlendirmeye devam edecek. Film, ana karakterimiz olan meşhur kötü adam Gru’nun ailesine yeni birinin dahil olmasıyla başlıyor! Gru’nun en küçük oğlu olan Gru Jr., babasının başına açtığı belalarla bizlere bolca kahkaha attıracak! 

Çılgın Hırsız 4, aynı zamanda macera elementleriyle de en iyi yaz filmlerinden biri olacak! Baş kahramanımız Gru, ailesiyle zaman geçirmek isterken bir yandan da yeni bir kötü karakter olan Maxime Le Mal ve tehlikeli kız arkadaşı Valentina ile karşı karşıya gelecek. Elbette bu noktada Gru’nun yardımına çok sevdiğimiz minyonlar yetişecek!

Etkileyici animasyonları, unutulmaz karakter tasarımları ve yediden yetmişe herkesi güldürecek şakalarıyla Çılgın Hırsız 4, kaçırılmaması gereken yaz tatil filmlerinden biri olacak.

Princes of the Desert

Geçtiğimiz yıldan beri heyecanla Türkiye’de vizyona girmesi beklenen Fransız filmi Princes of the Desert temmuz sonunda beyazperdede olacak!

2023 yılında Avrupa genelinde vizyona giren ve genel izleyici kitleleri tarafından çok beğenilen Princes of the Desert, 26 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye sinemalarında da gösterime girecek! Fransız yapımı filmin Türkiye dağıtımını A90 Pictures üstlenecek.

Yönetmen Eric Barbier imzalı Princes of the Desert, küçük Zodi ve devesi Tehu arasındaki beklenmedik arkadaşlığı konu edinen bir film. 

Sahra Çölü’nü geçip büyük bir deve yarışına katılmaya karar verdikten sonra Zodi ve Tehu zaman kaybetmeden yola koyuluyorlar. Kötü niyetli tüccarları atlatıp Sahra Çölü’nü geçerken yaşadıkları maceralardan sonra ayrılmaz bir ikili haline gelen Zodi ve Tehu, kurdukları güçlü bağ ile arkadaşlığın gerçek gücünü herkese gösteriyorlar. Fransız yapımı filmin başrolünde Zodi’yi çocuk oyuncu Yassir Drief canlandırıyor. 

Arkadaşlık teması üzerinde şekillenen eser, yazın gösterime girecek en güzel çocuk filmlerinden olmaya aday. Hem ebeveynler hem de çocuklar Zodi ve Tehu’nun arkadaşlığın gücüyle atıldıkları maceraları izlemeye bayılacaklar! 

Harold ve Mor Tebeşir

Harold ve Mor Tebeşir, 2 Ağustos 2024’te ABD ile eş zamanlı olarak sinema ekranlarında seyirciyle buluşacak. Filmin Türkiye sinema distribütörlüğünü TME Films üstlenecek.

Harold ve Mor Tebeşir, Harold adlı hayal gücü yüksek bir çocuğun sihirli mor boyasıyla yarattığı fantastik dünyayı ve arkadaşlarıyla beraber bu sihirli dünyada yaşadığı maceraları konu ediniyor. 

Film, çocukluğundan beri sihirli mor boyasıyla hayallerini gerçekleştiren Harold’ın yetişkin olduktan sonra gerçek dünyaya atılmasını konu alıyor. Harold’ın yetişkinlerin dünyasında öğreneceği çok şey var, ancak yalnız değil. Bu filmde Harold ve arkadaşlarının gerçek dünyayla başa çıkmasını izleyeceğiz. 

Carlos Saldanha tarafından yönetilen filmde Harold rolünde Zachary Levi’yı göreceğiz. Harold’ın arkadaşları Moose ve Porcupine rollerinde ise sırası ile Lil Rel Howery ve Tanya Reynolds’ı izleyeceğiz. Aynı zamanda son zamanların çok beğenilen aktörlerinden Zooey Deschanel, Jemaine Clement ve Ravi Patel de oyuncu kadrosuna dahil. 

Eğlenceli ve macera dolu bu film, başarılı oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle hem ebeveynler hem de çocuklar için ideal yaz filmlerinden. Hayal gücü kuvvetli yetenekli çocuklar Harold ve Mor Tebeşir’e bayılacak!

2024 yaz aylarında çıkacak en güzel çocuk filmleri: Sıkça sorulan sorular

İşte 2024’te çıkan en güzel çocuk filmleri hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları:

2024’te çıkacak çocuk filmi var mı?

Evet, 2024 yılı çocukla izlenecek filmler açısından epey zengin bir yıl olacak. Özellikle de yaz aylarında vizyona girecek Ride On, Kasırgalar, Princes of the Desert, Harold ve Mor Tebeşir, Borderlands, Mongol gibi başlıklar, 2024 yılının çocuklara uygun filmleri arasında öne çıkıyor.

Sinema 2024’te neler çıkacak?

2024, sinema açısından epey zengin bir yıl. Aynı durum çocuk filmleri için de geçerli. Ebeveynler, aralarında Harold ve Mor Tebeşir, Mongol, Kasırgalar gibi başlıkların bulunduğu 2024 yaz tatil filmleri, ebeveynlerin 2024’te kaçırmamalıdır.

Haziran 2024’te hangi filmler vizyona girecek?

Haziran 2024’te Ters Yüz 2, Shimmy: The First Monkey King ve Ride On gibi merakla beklenen filmler vizyona girecek. Bu filmler, çocuklarla izlemek için de ideal!

Ağustos 2024’te hangi çocuk filmleri vizyona girecek?

Ağustos 2024, çocukla izlenecek filmler bakımından verimli bir ay olacak. Bu ay boyunca Harold ve Mor Tebeşir, Borderlands ve Mongol gibi çocukların ilgisini çekebilecek filmler vizyona girecek.

Novakid’le tanışın!

Novakid’de yılın her vaktinde ailecek yapılabilecek aktivite fikirleri ve daha fazlası hakkında fikirler sunuyoruz. Sizlere doğrudan yardımcı olabileceğimiz bir alan ise yabancı dil eğitimi. Online İngilizce derslerimizde çocukların eğlenerek yabancı dil öğrenmesini sağlıyoruz. Eğer siz de çocuğunuzun etkili şekilde İngilizce öğrenmesini isterseniz ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.