Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
En iyi İngilizce öğrenme siteleri ve uygulamaları nelerdir?
Nasıl öğrenilir
Star icon
31.01.2024
Time icon 8 min
Comment icon 0 yorum

En iyi İngilizce öğrenme siteleri ve uygulamaları nelerdir?

İçindekiler

İngilizce öğrenmek için artık yalnızca kalem kitaplarla ders çalışmak şart değil. Ders çalışmak ve kurslara gitmek elbette dil öğrenimi konusunda şüphesiz avantaj sağlıyor ancak internet ve sosyal medya, günümüzde İngilizcenizi geliştirmeniz için eşsiz fırsatlar sunuyor.

Birkaç yıl öncesine kadar İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak için yüz yüz derslere gitmek ve eğitmenlerle yüz yüze iletişim kurmak bir zorunluluktu. Ancak şimdi internet üzerinden daha uygun fiyatlı, hatta kimi zaman ücretsiz ve kolay erişilebilir birçok dil öğrenme sitesi sayesinde İngilizce öğrenmek çok daha kolay!

Bu yüzden, İngilizce öğrenmek için bir elektronik cihazınızın ve internet bağlantınızın olması artık yeterli. İstediğiniz zaman, dilediğiniz metodlarda yabancı dilinizi geliştirmeniz mümkün. Dolayısıyla, teknolojinin sağladığı bu fırsatlar aracılığıyla size uygun olan İngilizce öğrenme yöntemlerini keşfedebilir ve boş zamanlarınızı kolayca İngilizce pratiği yaparak değerlendirebilirsiniz.

Novakid olarak, sizler için bu yazımızda İnternet aracılığıyla İngilizce öğrenmenin faydalarını, en verimli İngilizce öğrenme yollarını ve İngilizce öğrenme sitelerini derleyeceğiz.

İngilizce öğrenme siteleri neden önemli?

Günümüzde İngilizce öğrenmenin önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak, İngilizce eğitimi için birçok farklı yol mevcut. Bunlardan birkaç tanesi kitap okumak, ders almak veya yazı yazmak olabilir. 

Ancak bütün bunların yanı sıra, internetteki kaynaklar aracılığıyla İngilizce pratiği yapmak birçok açıdan oldukça verimli ve işlevsel. Peki geleneksel metodları bir kenara koyup İngilizce pratik sitelerini kullanmanın ne gibi faydaları olabilir? Dil öğrenme siteleri niçin önemlidir? Gelin bu soruların cevaplarına bir göz gezdirelim.

  • Zamandan kazanma

İngilizce çalışma sitelerinin şüphesiz en büyük avantajı, zamanı daha verimli kullanmanıza olanak sağlamasıdır. Dijital aletlere olan erişimimiz son yıllarda hayli kolaylaştığından telefonlarımız, tabletlerimiz veya bilgisayarlarımız üzerinden birçok işimizi kolayca halledebiliyoruz. Eğitim ve yabancı dil pratiği de internet aracılığıyla kolayca halledebildiğimiz ihtiyaçlarımız arasına çoktan girdi bile.

  • Finansal kolaylık

İnternet üzerinden eğitim almak da kimi zaman ücretli olabilir. Ancak bu tarz uygulamalarda kitap, defter veya fotokopi gibi harcamaları düşünmeniz neredeyse hiç gerekmez.

Bununla birlikte, internet üzerinden İngilizce eğitimi sağlayan uygulamaların çoğu zaman ucuz olmasının yanı sıra bir kısmı da ücretsiz hizmet sağlar.

  •  Erişim kolaylığı

İnternetin bize sunduğu en büyük fırsatlardan bir tanesiyse farklı kaynaklara aynı anda erişebilme imkanı. İnternet üzerinden yabancı dilinizi geliştirmeyi düşünüyorsanız bunun için sayısız dil öğrenme sitesi mevcut. 

İnternetin sağladığı bu kolaylık sayesinde, birçok farklı İngilizce öğrenimi metoduna rahatlıkla ulaşmanız da böylece mümkün.

  • Kişiselleştirilmiş öğrenme yöntemleri

Çevrim içi dil öğrenme platformları genellikle kişiselleştirilmiş öğrenme içerikleri sunar. Bu, öğrenme sürecinizi kendi hızınıza ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanıza yardımcı olabilir.

  • İnteraktif öğrenme deneyimi

İnternet, interaktif dil öğrenme deneyimleri sağlar. Sesli ve görsel materyallerle desteklenen online kaynaklar, dilinizi pratik yapma ve gerçek dünya ile etkileşimde bulunma fırsatı oluşturur.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

En iyi İngilizce öğrenme siteleri

İnternette binlerce dil öğrenme sitesi ve uygulaması mevcut. Çocukların bu tarz sitelerden yardım alarak İngilizcesini geliştirmesi ve başarısına katkıda bulunması da oldukça önemli. 

Yazımızın devamında internetteki en iyi ve en çok tercih edilen İngilizce öğrenme sitelerini inceledik, aynı zamanda bu sitelerin kullanımına dair de birkaç ipucu verdik. Bakalım sizin için en uygun İngilizce pratik sitesi hangisi?

HelloTalk

HelloTalk İngilizce öğreniminde pratik imkanı sunan bir İngilizce öğrenme sitesi. HelloTalk sayesinde dünyanın birçok farklı yerinden sayısız insanla tanışabilir, yalnızca İngilizce değil, öğrenmek istediğiniz birçok dilde pratik yapabilirsiniz.

Ancak, dünya üzerindeki onlarca ülkeden çeşitli insanları bir araya getirerek dil değişimi fırsatı veren bu uygulamadaki kötü niyetli kullanıcılara dikkat etmeniz ve çocuğunuz için bu anlamda güvenli bir alan oluşturduğunuzdan emin olmalısınız.

Language Learning With YouTube

Bu uygulamanın amacı, YouTube’u sizin için bir dil öğrenme platformuna çevirmek. Language Learning With Youtube sayesinde YouTube’da halihazırda bulunan videoların altyazılı hallerine erişebilir, bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını ve telaffuzlarını inceleyebilirsiniz. Aynı uygulamanın Netflix için olan bir versiyonu da mevcut.

Novakid

Eğer çocuğunuz için pratiğe dayalı, ezberci anlayıştan uzak ve eğlenceli bir online İngilizce kursu arıyorsanız, bunun için en iyi adres Novakid.

Novakid’de çocuklara uzman eğitmenlerimiz aracılığıyla sağladığımız online derslerde, çocuklarla konuşma pratikleri yaparak dil edinimlerini olabildiğince kolaylaştırmaya odaklanıyoruz. 

Aynı zamanda eğitimi bir oyuna dönüştürerek çocuklar için daha çekici bir hale getiriyoruz.  Çocuklar için en iyi online ingilizce kurslarından biri olan Novakid, interaktif derslere ek olarak çocuklara istedikleri her an pratik yapma imkanı sunan uygulamalara da sahip. Özetle, 4-12 yaş grubuna hitap etmesi için geliştirilen Novakid sayesinde çocuklarınız, hem eğlenip hem İngilizce öğrenebilir

English Central

English Central, 15.000’den fazla videodan oluşan bir ücretsiz İngilizce video eğitim platformu. İlginizi çeken bir konuyu seçtikten sonra videoları açıklama ve altyazılarla birlikte izleyebilirsiniz.

English Central; bununla birlikte telaffuz, dilbilgisi ve dil öğrenimini hızlandırmak için birçok etkileşim sunar ve böylece interaktif bir öğrenme deneyimi sağlar. 

BBC Learning English

Bu İngilizce pratik sitesindeki seviye tespit sınavını tamamladıktan sonra tıpkı bir sınıf ortamındaymışsınız hissi veren ve seviyenize yönelik olan çevrim içi ders videolarını izleyebilirsiniz. 

Üstelik BBC Learning English’e üye olursanız ilerlemeniz kayıt altında tutuluyor ve sonrasında online sertifika elde edebiliyorsunuz. Bu sitenin mobil aplikasyonu da mevcut.

CleverBot

Çalışma mekanizması ChatGPT’ye benzeyen bu yapay zeka uygulaması, dilediğiniz gibi İngilizce diyalog kurmanıza olanak sağlıyor. Böylelikle başka materyallere ihtiyaç duymadan İngilizce konuşmanız gereken olası bir durumda ne tarz cümleler kurabileceğinizi öğrenmiş oluyorsunuz.

Voscreen

Voscreen de günlük konuşma dilinde İngilizcenin nasıl kullanıldığını görebilmeniz için tasarlanan en iyi İngilizce öğrenme siteleri arasından. Bu sitenin İngilizce öğretme metodu ise oldukça basit! Sizlere farklı filmlerden, belgesellerden ya da videolardan kesitler sunuyor ve duyduğunuz İngilizce cümleleri anlamanızı ve doğru Türkçe çevirinin hangisi olduğunu tahmin etmenizi bekliyor. Bu sitenin de aynı telefon, tablet hatta televizyonda kullanılabilecek versiyonları da mevcut.

Memrise

Memrise da İngilizce öğrenimini kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren sitelerden bir tanesi. Bu uygulamada İngilizcenizi daha rahat ve keyifli bir şekilde geliştirmenizi sağlayacak birçok metod mevcut. 

Alışık olduğumuz alıştırmaların yanı sıra içerisinde görsel ve interaktif içerikli etkinlikler de barındıran Memrise’da öğrenciler dil seviyelerini belirledikten sonra belirli görevleri tamamlayarak bir ilerleme kaydediyorlar. Böylece Memrise, her yaştan ve seviyeden öğrencilere çeşitli, rekabetli ve eğlenceli İngilizce öğrenme yöntemleri sağlamış oluyor.

Preply

Eğer hem yabancı dil öğrenimine yönelik alıştırmalar yapmak hem de öğrendiklerinizi uzman eğitmenlerle pekiştirmek istiyorsanız Preply de oldukça iyi bir seçenek. Preply’yi kullanmak için yapmanız gereken tek şey, öğrenmek istediğiniz dili ve size uygun olan seviyeyi seçmek. Sonrasında size hitap edecek eğitmenleri ve fiyat listesini inceleyebilir ve dilediğiniz gibi konuşma pratikleri yapabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Yazımızı sonlandırmadan önce, İngilizce öğrenme siteleri aracılığıyla İngilizce öğrenmeye dair en çok sorulan soruların cevaplarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek için en iyi uygulama hangisi?

Sistematik bir şekilde ilerleyen İngilizce derslerini incelemek için Duolingo, yabancı insanlarla İngilizce pratiği yapmak için Speaky ve HelloTalk en çok tercih edilen İngilizce pratik siteleri arasında.

İngilizce konuşma pratiği nasıl yapabilirim?

İngilizce konuşma pratiği yapmak için İnternet üzerinden arkadaşlar edinebilir veya uzman öğretmenlerle İngilizce konuşma imkanı sunan Cambly ve Novakid gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz.

2024’te İngilizce nasıl öğrenilir?

2024’te İngilizce öğrenmek için yazma ve okuma gibi geleneksel alışkanlıkların yanı sıra İnternet üzerindeki içeriklerden de faydalanabilirsiniz.

İngilizce öğrenmek için en iyi platform hangisidir?

İngilizce öğrenmek için en iyi platformlar; interaktif alıştırma imkanı sağlayan, devamlı olarak pratik yapmaya elverişli, zengin içerikli ve eğlenceli yabancı dil öğrenme siteleridir.

Novakid’le tanışın!

Novakid de internet üzerinden İngilizce pratiği yapmak için en iyi adreslerden bir tanesi. Novakid, çocuklarınız için interaktif ve eğlenceli İngilizce dersleri sunmayı amaçlıyor. Çocuklar için online İngilizce derslerimizde uzman eğitmenlerimizle, alışılmışın dışında ve eğlence dolu bir İngilizce öğrenme deneyimi sunuyoruz. Siz de ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.