Scrolltop arrow icon
Left arrow icon All categories
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Share
LinkedIn share icon
21.05.2024
Time icon 10 min

İngilizce içecekler isimleri nelerdir? İngilizce içeceklerin Türkçesi, öğretici hikaye ve test!

Table of contents

Her İngilizce öğrencisinin kendini içinde hayal edebileceği bir senaryoyu düşünelim: İngilizce konuşulan bir ülkede bir kafeye veya restorana oturdunuz. Kendinize güzel bir içecek söyleyip tadını çıkarmak istiyorsunuz. Fakat elbette bu senaryo için bazı kelimelere hakim olmanız lazım!

İngilizce yemekler konusu her öğrenciye erkenden öğretiliyor, ancak İngilizce içecek isimlerini de bir o kadar iyi bildiğimizden emin olabilir miyiz? Yukarıda bahsettiğimiz senaryoda kendimizden emin bir şekilde konuşabilmek için bu kelimeleri bilmeye fazlasıyla ihtiyacımız var!

Eğer İngilizce içecekler konusunda tereddüt ediyorsanız endişelenmeyin, çünkü tam da doğru yere geldiniz. Bu yazımızı, sizlere İngilizce içecek isimlerini tanıtmak için hazırladık. Yazımız boyunca bolca örneğe ek olarak, İngilizce içecek isimlerini içeren eğlenceli bir hikayeye de yer verdik. Bunun da üzerine en sonda kendinizi sınayabilmeniz için bir İngilizce içecekler testi koyduk. 

O halde haydi, hep birlikte İngilizce içecekleri öğrenelim!

İngilizce içecekler nelerdir?

İşte en yaygın İngilizce içecek isimleri ve örnek cümleler!

  • Su

İngilizce su, “water” şeklinde söylenir. Hayatımızın olmazsa olmazı olan su, İngilizce içecek isimleri arasında mutlaka en çok kullanacağımız kelimelerden biri olacaktır!

Örnek: It is recommended to drink 2 liters of water a day. (Günde 2 litre su içilmesi önerilir.)

  • Çay

Türk kültürünün büyük parçası olan çayın İngilizcesini de mutlaka bilmeliyiz. İngilizce içecekler arasında çay, “tea” şeklinde söylenir.

Ancak sizi bir konuda uyaralım: İngilizce konuşulan ülkelerdeki çay, Türkiye’dekinden çok farklı olabilir. Özellikle de Birleşik Krallık’ta insanlar, çayını sütle içer! İstediğinizin Türkiye’de içilen çay olduğunu belirtmek isterseniz “black tea” ifadesini kullanabilirsiniz.

Buna ek olarak, farklı bitkilerin çaylarını söylemek için de “(bitki adı) tea” kalıbını kullanabiliriz. Örneğin “papatya çayı” için “chamomile tea” gibi. Doğrudan “bitki çayı” ise “herbal tea” demektir.

Örnek: English people drink their tea with milk. (İngilizler, çaylarını sütle içer.)

  • Kahve

İngilizce içecek isimlerinde, dünyanın en yaygın içeceklerinden biri olan kahveyi de bilmeliyiz. Kahvenin İngilizcesi, “coffee” şeklindedir. Günümüzde çoğu kahve dükkanında “espresso”, “Americano” gibi spesifik kahve türü isimleri kullanılsa da “coffee” kelimesi halen oldukça kullanışlıdır.

Meşhur Türk kahvesi içinse “Turkish coffee” ifadesini kullanabilirsiniz!

Örnek: A cup of coffee might help you stay awake. (Bir bardak kahve, uyanık kalmana yardımcı olabilir.)

  • Süt

Sağlıklı beslenme listelerinden eksik olmayan süt de İngilizce içecekler arasında yaygın bir kelimedir. Sütün İngilizcesi olan “milk” kelimesini özellikle de çocuklar çok iyi bilmelidir!

Örnek: He drinks a lot of milk because he wishes to grow taller. (Uzamak istediği için çok süt içiyor.)

  • Meyve suyu

İngilizce meyve suyu, “juice” şekline söylenir. Bu da çocukların mutlaka aklında kalması gereken bir diğer kelimedir.

Aynı zamanda, İngilizcede meyve suyu isimlerini basit bir mantıkla her meyveye göre özelleştirebiliriz. Bunun için kullanmamız gereken kalıp “(meyve adı) juice” şeklindedir. Örneğin İngilizce portakal suyu “orange juice”, elma suyu “apple juice” ve devamı şeklinde söylenebilir.

Örnek: Can I have some orange juice with my breakfast, please? (Kahvaltımla biraz portakal suyu alabilir miyim lütfen?)

  • Limonata

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan limonata, İngilizce içecek isimleri arasında nispeten basit bir kelimedir. Limonatanın İngilizcesini, “lemonade” şeklinde söyleyebiliriz.

Örnek: I love having a cold glass of lemonade on hot summer days! (Sıcak yaz günlerinde soğuk bir bardak limonata içmeye bayılırım!)

  • Sıcak çikolata

Kış aylarının favori içeceklerinden biri olan sıcak çikolatayı, bildiğimiz kelimeleri kullanarak doğrudan İngilizceye çevirebiliriz! Sıcak çikolatanın İngilizcesi, “hot chocolate” şeklindedir. Gerçekten de, yalnızca “sıcak” (hot) ve “çikolata” (chocolate) kelimelerini birleştirdik!

Örnek: We had some hot chocolate while it snowed outside. (Dışarıda kar yağarken sıcak çikolata içtik.)

  • Kola

Sağlıksız olduğunu hepimiz biliyoruz ve fazla içmemenizi öneriyoruz, ancak İngilizce içecekler arasında kolayı bilmezsek de olmaz. Kolanın İngilizcesi, öğrenciler için biraz kafa karıştırıcı olabilir. Neden olduğunu hemen açıklayalım.

Kola, İngilizcede “cola” şekline söylenebilir. Ancak bu her ne kadar doğru olsa da, İngilizce konuşulan çoğu ülkede bu içeceğe “cola” demek yerine marka adından gelen “coke” kelimesi kullanılır. Hatta birçok restoranda markalar arasında dahi ayrım yapıldığına, “coke” kelimesiyle sipariş verildiğinde “Is Pepsi okay?” (Pepsi olur mu?) diye yanıt verildiğine tanık olabilirsiniz!

Örnek: Children should not drink coke and opt for healthier beverages instead. (Çocuklar kola içmemeli, bunun yerine daha sağlıklı içecekler seçmelidir.)

  • Genel gazlı içecekler

İngilizce içecek isimlerinden bahsederken gazlı içecekler birçok öğrencinin kafasını karıştırabilir. Örneğin, İngilizcede “gazoz” demenin doğrudan bir yolu olmadığını öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz! Fakat genel olarak her türlü gazlı içecek için kullanılabilen bazı kelimeler bulunuyor.

Bahsettiğimiz kelimelerden ilk ikisi, “soda” ve “pop”. Hangi durumda hangisini kullanacağınızı soruyosanız ise, bu tamamen size kalmış! Bu iki kelimenin tek farkı, Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı bölgelerinde kullanılmaları. Birleşik Krallık’ta ise muhtemelen “fizzy drink” ifadesini görürsünüz.

Örnek: Drinking too much soda is bad for your teeth. (Çok fazla gazlı içecek içmek, dişler için zararlıdır.)

  • Maden suyu

Fark ettiyseniz, İngilizce içeceklerden bahsederken “soda” kelimesini Türkçedekinden çok daha farklı bir anlamda kullandık. Bu oldukça önemli bir fark, çünkü Türkçede “maden suyu” anlamına gelen “soda”, İngilizcede tamamen alakasız bir içecek!

“Maden suyu” veya Türkçedeki anlamıyla “soda” demek istiyorsanız İngilizce “sparkling water” kelimesini kullanabilirsiniz. Bu ifade, doğrudan çevrildiğinde “köpüren su” anlamına gelir!

Fakat bu noktada İngiliz İngilizcesi ve Amerikan İngilizcesi farklılık gösteriyor. “Sparkling water” terimi Amerika’da tercih edilirken, Birleşik Krallık’ta maden suyu için “mineral water” ifadesiyle karşılaşırsınız.

Örnek: It is said that sparkling water aids digestion. (Maden suyunun sindirime yardımcı olduğu söylenir.)

  • Ayran

İngilizce içecek isimleri listemizi sürpriz bir isimle bitiriyoruz! Ayran, Türkçeden İngilizceye geçen kelimeler arasında olduğu için bir çevirisi yok. Hiçbir şeyi değiştirmeden, “ayran” demeye devam edebilirsiniz!

Örnek: Everyone who visits Turkey should have a cup of ayran! (Türkiye’yi ziyaret eden herkes bir bardak ayran içmelidir!)

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

İngilizce içecek isimlerini içeren deyimler

İngilizce içecekler için bahsedeceğimiz kelimeler bunlardı. Peki, öğrendiğiniz İngilizce içecek isimlerini yaratıcı ifadelerde kullanıp dili ne kadar iyi konuştuğunuzu herkese göstermek ister miydiniz? Tam da bunu yapabilmeniz için İngilizce içeceklerle alakalı birkaç deyim sıraladık!

İşte İngilizce içecek isimleriyle deyimler ve anlamları:

  • Cry over spilt milk: Çoktan olup bitmiş bir şeyden şikayet etmek

Örnek: Don’t cry over spilt milk, you couldn’t have done anything else! (Olup bitmiş bir şeyden söylenme, başka bir şey yapamazdın!)

  • Not one’s cup of tea: Pek beğenilmeyen, tercih edilmeyen şey

Örnek: Horror movies are not exactly my cup of tea. (Korku filmleri pek benlik değil.)

  • Test the waters: Bir işe tamamen girişmeden önce denemek

Örnek: Before joining the club, she decided to test the waters by attending a few meetings. (Kulübe girmeden önce birkaç toplantıya katılarak deneme yapmaya karar verdi.)

  • In hot water: Birisiyle arası bozuk olmak, başı biriyle dertte olmak

Örnek: He forgot to do his homework, so now he’s in hot water with the teacher. (Ödevini yapmayı unuttu, bu yüzden öğretmeniyle başı dertte.)

  • Water off a duck’s back: Eleştiriyi umursamamak, kötü sözlerden etkilenmemek

Örnek: You can criticize him all you want, it will be like water off a duck’s back to him. (Onu istediğin kadar eleştirebilirsin, hiç umrunda olmayacaktır.)

İngilizce içecek isimleriyle hikaye

İngilizce içecek isimlerini bolca örnekle gördük. Peki, öğrendiklerimizi daha da iyi pekiştirmek adına eğlenceli bir hikaye okumaya ne dersiniz? Aşağıdaki hikayede, İngilizce içecek isimleri arasında yaygın kelimelere yer verdik. Bakalım hepsini anlayabilecek misiniz?

In a lively town, there was a cozy café called “Sip & Savor.” Kids loved it because they could choose from many tasty drinks. One sunny day, a group of friends decided to visit the café.

They looked at the menu filled with colorful pictures of different drinks. One friend chose orange juice squeezed from fresh oranges. The second friend loved tea, but since it was hot outside, he decided to have a cup of iced tea.

The last friend could not decide. She was very thirsty, but did not want anything sugary. She decided to order a cold glass of water.

They drank and laughed together, talking about their favorite flavors. The café owner, Mr. Brewster, smiled as he saw how much they enjoyed their drinks.

Before leaving, Mr. Brewster gave them a surprise—a glass of lemonade with a slice of lemon on the side for each friend. They were excited and thanked him happily.

After that day, “Sip & Savor” became their favorite place for drinks and hangouts. They always left with smiles on their faces and plans to come back soon.

İngilizce içecek isimleri: Sıkça sorulan sorular

İşte İngilizce içecek isimleri hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Soda ingilizce ne?

Soda, İngilizcede “kola” veya genel olarak “gazlı içecek” anlamına gelmektedir. Bu kelimeyi Türkçedeki maden suyuyla karıştırmamak gerekir.

Drink ingilizcesi ne?

“Drink”, İngilizcede “içecek” anlamına gelir.

İngilizce çay nasıl istenir?

İngilizce çay istemek için “tea” kelimesini kullanabilirsiniz. Türkiyede içilen çay için “black tea” şeklinde belirtmeniz gerekebilir. Bitki çayı için ise “herbal tea” kelimesini kullanabilirsiniz.

Elma suyunun ingilizcesi nedir?

Elma suyunun İngilizcesi, “apple juice” şeklinde söylenir.

İngilizce içecek isimleri: Test!

İngilizce içecek isimlerini ve alakalı deyimleri öğrendik, üstelik gördüklerimizi pekiştirmek için kısa bir hikaye de okuduk. Şimdi de kendimizi sınama zamanı! Bakalım İngilizce içecekler testimizde kaç soruyu doğru yapacaksınız?

In Turkey, ___ is a very popular drink.
It is sold everywhere, but ___ is actually very unhealthy.
This white drink comes from cows. What is it?
This show is not my cup of ___, but I can understand why you like it.
There is no point in crying over spilt ___. You will do better next time.
When life gives you lemons, make ___!
He wanted to have a cup of ___ so that he wouldn’t fall asleep.
In Turkish you would call it “soda”, but in English it would be ___.
Which one of these drinks is especially popular during the winter?
Depending on where you are, “soda”, “coke”, and “___” could mean the same thing.
Yanıtlara Bak

Novakid’le tanışın!

İngilizceyi her yerde rahat konuşabilmek için içecek isimleri gibi kelime kategorilerini iyi bilmek oldukça önemli. Fakat elbette kelime ezberlemekle iş bitmiyor. Dile gerçekten hakim olmak için onu yaşamak gerek. Novakid’de online İngilizce derslerimizde çocuklara tam da bu fırsatı sunuyoruz. Eğer siz de çocuğunuzun eğlenerek yabancı dil öğrenmesini isterseniz ücretsiz deneme dersinizi şimdi alın!

Rate this post

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like
Choose a language
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.