Scrolltop arrow icon
Left arrow icon All categories
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Share
LinkedIn share icon
27.11.2023
Time icon 17 min

Tüm ailenizle mutfağa girin: İşte çocuklar için yemek tarifleri!

Table of contents

Çocuğun mutfak alışkanlığı kazanması geleceği için oldukça önemlidir. Çocuk gelişimi ve bireyselleşme açısından özellikle önem arz eden yemek yapma alışkanlığını kazandırmak tamamen ebeveynlerin sorumluluğunda olan bir durumdur. Bu yazımızda çocuklar için besleyici ve pratik tarifler vererek çocuklar için yemekleri derledik. Haydi başlayalım!

Çocuklar için yemek tariflerinden önce güvenlik ve hijyen önerileri!

Çocuk yemek tariflerine geçmeden önce sağlamamız gereken birkaç nokta var. Bunlar güvenlik ile hijyen kullanımını içeriyor ve mutfak kullanımı için detaylar veriyor. Nelere dikkat edilmeli? Çocuk yemek tariflerine geçmeden neler öğretilmeli? Sıralayalım!

Kesici aletleri kullanma konusunda dikkatli olmalı!

Çocuklar mutfağa girdiğinde onlara en ilgi çekici gelecek olan alet bıçak olacaktır. Çocuklar için kolay tarifleri derleyip çocuklarla keyifli bir mutfak deneyimi geçirmeden önce onlara kesici aletlerin nasıl kullanılması gerektiğini anlatmak önemli. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz: 

  • Çocuğa kesici aletlerin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını göstermelisiniz. Ona, bıçağı kullanırken mutlaka yetişkin birinin gözetiminde olması gerektiğini bakış açısını zedelemeden anlatmak gerekir.
  • Kesici aletleri kullanırken dikkat etmesi gereken temel kuralları öğretmelisiniz. Bunun için bir yemek bıçağı veya bir bıçak maketi kullanılabilir.
  • Parmaklarını uzak tutması, aleti doğru şekilde kullanması ve kullanılmayan kesici aleti nasıl saklaması gerektiğini öğretmelisiniz.

Sıcak yüzeylere dokunmadan bilinçli davranılmalı!

Yemek yaparken sıcak yüzeylerin etrafında çalışılması gerekir. Bu sıcak yüzeylerin çocuklara öğretilmesi özellikle önemli. Çocuk yemek tariflerine geçmeden önce bunu sağlayarak çocuğunuzla yemek yaparken kazalardan kaçınabilirsiniz. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: 

  • Çocuğa sıcak yüzeylerin neler olduğunu öğretmelisiniz. Ocak, fırın ve ateşe maruz kalmış tava veya tencere gibi yüzeylerin sıcak olacağını anlatmalısınız.
  • Sıcak yüzeylere dokunmama konusunda oyunlar ve etkileşimli aktivitelerle çocuğun dikkatini çekebilir ve bu alışkanlığı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Mutfakta temizliği sürdürme alışkanlığı kazandırılmalı!

Mutfağın ana unsurlarından biri hijyendir. Orada yapılan yemeğin vücudumuzun dolaşımına gireceği unutulmamalı. Okul öncesi çocuklara mutfak etkinlikleri örnekleriyle hijyen bilinci kazandırmak ise başlı başına farklı bir durum. Bunu yapmak için aşağıdaki adımlardan yararlanabilirsiniz:

  • Çocuğa mutfakta temizlik yapmanın neden önemli olduğunu açıklamalısınız. Temizlik sayesinde sağlıklı bir ortamın korunduğunu ve yemeklerin daha güvenli olduğunu vurgulamak çocukları mutfakta temiz olmaya itebilir.
  • Basit temizlik görevleriyle başlamak çocuğun hevesini kırmamak için önemli. Örneğin masayı silme veya oyuncakları yerine koyma gibi etkinliklerle alışkanlık sağlanabilir. Bu, çocuğun küçük yaşlardan itibaren temizlik alışkanlığı kazanmasına yardımcı olabilir.
  • Ona temizlik malzemelerini doğru şekilde kullanmayı ve saklamayı öğretmelisiniz. Güvenli temizlik maddeleri kullanması konusunda bilinçlendirilecek çocuk ilerde hijyen malzemelerini daha sağlıklı kullanmayı bilecektir.

Unutmayın ki çocuklara alışkanlık kazandırmak sabır ister. Belirttiğimiz önerilere ek olarak çocuğun yaşına uygun şekilde bu konularda farkındalık yaratmak ve alışkanlıkları ödüllendirmek de motivasyonlarını artırabilir.

Çocuklar için kolay tarifler

Çocuklara mutfak adabı öğrettiysek sıra geldi yemek tariflerine. Çocuklar için kolay tariflerini derlediğimiz bu kısımda yemekleri sıralayarak ebeveynlerin çocuklarıyla keyifli bir vakit geçirmesine katkıda bulunacağız. Hazırsanız başlayalım!

Yağlı kağıtta somonlu (veya tavuklu) makarna 

  • Zorluk: Orta
  • Önerilen yaş aralığı: 6-10 yaş
  • Hazırlama süresi: 40 Dakika

Listemizin ilk yemeği kombine bir tabak sunuyor. Çocuk yemek tarifleri çoğunlukla kombine yemekleri vermese de bu yemek oldukça kolay. Haydi, hazırlamaya başlayalım!

İlk adımda malzemelerin hazırlanması.

Fırını 180 dereceye getirin. Paket talimatlarına göre spagettiyi pişirin ve süzün. Yağlı fırın kağıdından 4 dikdörtgen kesin. Her biri genişliğinin iki katı uzunluğunda olmalı. Kağıtları bir çalışma yüzeyine serin. Spagettiyi rendelenmiş kabaklarla karıştırın, parçalara ayırın ve her parçanın üzerine çeri domatesleri paylaştırın.

Somonu hazırlayın

Eğer somon kullanıyorsanız boyuna dilimleyin ancak parçayı bir arada tutun. Somonu sebzelerin üstüne yerleştirin ve dilimlerin biraz açılması için yanlara bastırın. Tavuk kullanıyorsanız her bir göğsü ortadan yatay olarak ikiye kesin. Ardından her birini şeritlere kesin ve her bir spagetti yığınına bir tavuk şeridi dökün.

Pişirmeye geçiyoruz!

Yağı ısıtın ve sarımsağı 1 dakika soteleyin. Ardından her bir yığının üzerine biraz sarımsak yağı dökün. Çocuklarınız seviyorsa karabiberle tatlandırın. Yağlı kağıdın iki uzun kenarını ortada buluşturun ve uçları katlayın. Buharın paketi genişletmesi için biraz yer bırakın. Dikişi düzleştirin ve ardından her iki ucunu katlayın. Eğer isterseniz katlamaları tutturmak için ataç kullanın. Paketleri bir fırın tepsisine koyun ve 10-15 dakika pişirin. Paketler pişerken şişmeli.

Haydi servise!

Her bir kişiye bir şişmiş paket servis yapın ve masada, buhardan uzak durarak (ve ataçları çıkararak) açın.

Çocuklar için kolay omlet

  • Zorluk: Kolay
  • Önerilen yaş aralığı: 4-6 yaş
  • Hazırlama süresi: 10 dakika

Çocuklar için besleyici ve pratik yemek tarifleri denince akla gelen ilk yemeklerden biri omlettir. Omleti insanlar arasında favori yapan özelliği ise oldukça basit ve besin yönünden yüksek oluşudur. 

Tavayı kızdırdık mı?

Bir tavada tereyağının yarısını eritin, ardından domatesi ve kekiği ekleyerek 2-3 dakika pişirin. Bir tabağa alın ve tavayı temizleyin.

Yumurtaları tavaya ekledik.

Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Kalan tereyağını tavada erittikten sonra yumurtaları ekleyin ve pişirmeye başlayın.

Pişirmenin püf noktaları bunlar.

Omletin dibinin tutmaması için kısık ateşte pişirmelisiniz. Yanları kaldırmak için bir spatula kullanarak yumurta harcının kenarlardan dışarı çıkmasına izin verin. Bu size daha kabarık bir omlet sağlar.

Şimdi katladık!

2 dakika pişirdikten sonra domatesi ve peyniri omletin yarısına yerleştirin. Bir dakika daha pişirip ardından ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapatmanıza rağmen tava halen sıcaklığını koruduğu için omletinizi kapatmanız kolay olacaktır. Omletin boş olan yarısını domates ve peynir yerleştirdiğiniz yarısının üzerine kapatın. Omlet iyice kapanıp renk değişimi olmadan alın.

Servis zamanı!

Servis yaparken herhangi bir kesme işlemi uygulamayın. Tabağa yatay bir şekilde yerleştirdikten sonra omletin yanına eşlikçi olarak sebze, peynir ve zeytin gibi yiyecekler ekleyebilirsiniz. 

Mini karides dürüm

  • Zorluk: Zor
  • Önerilen yaş aralığı: 10-15 yaş 
  • Hazırlama süresi: 50 dakika

Mini karides dürüm önceki yemeğimize göre bir nebze daha zor ancak ebeveyn gözetiminde işler kolaylaşabilir. Çocuk yemek tarifleri arasında listelediğimiz yemeğimizi anlatmaya başlayalım.

Önce noodlelar.

Noodleları bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın ve 3 dakika kadar kaynatın. Ardından akan su altında soğutun. Su altında soğutmak birbirlerine yapışmasını engelleyecek. Soğuttuktan sonra noodleları iyice süzün.

Dürümün içini hazırlayın.

Havuçları bir bıçak veya mandolin kullanarak kibrit çöpü şeklinde ince ince kesin. Avokadoyu şeritler halinde ve salatalığı havuçlar gibi ince çubuklar halinde kesin. Sarmak için kullanacağınız 2 pirinç kağıdını soğuk suya yumuşayana kadar batırın.

Dürümleri sarmaya başlayın.

Yumuşamak üzere bıraktığımız pirinç kağıtlarını su üzerinden alın ve suyunu atmak için nazikçe sallayın. Suyunu attıktan sonra dikkatle bir tahta üzerine yerleştirin. 2 karidesi ortaya yerleştirin ve aralarına bir nane yaprağı koyun. Bir avokado şeridi ekleyin, bir miktar noodle ile havuç ve salatalık katmanı ekleyin. Pirinç kağıdının alt yarısını kapatın. Yanları içeri katlayarak sıkıca sarın. 

Dürümün sıkı olması için ikinci kağıda saracağız. Bunun için suya yerleştirdiğiniz ikinci kağıdı alın. İkinci kağıdı da sudan arındırın ve ikinci sarım işlemine geçin. Sardığınız dürümü uzun köşeye yerleştirin ve aynı işlemi uygulayarak sarın.

Tabaklama işlemi

Elinizde kalan malzemeleri eşlikçi yaparak güzel bir tabak sunabilirsiniz. 

Ev yapımı pizza

  • Zorluk: Orta
  • Önerilen yaş aralığı: 6-10 yaş 
  • Hazırlama süresi: 60 dakika

Modern dünyada atıştırmalık denince akla gelen ilk yemek pizzadır. Farklı aşamalardan geçip kompleks bir yemek haline gelse bile 10 yaşında çocuğun yapabileceği yemek tarifleri arasında yer alıyor. 

Hamuru yapalım!

Pizza hamurunu hazırlamak için unu bir kaba dökün. Unun üzerine mayayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Ortasında bir çukur yapın ve 200 ml ılık suyu ve yağı ilave edin. Yumuşak ve ıslak bir hamur elde edene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

Hamur yoğurmak yorabilir.

Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve pürüzsüz olana kadar 5 dakika yoğurun. Bir bezle örtün ve kabarıp iki katına çıkana kadar 1 saat bekletin. Hamuru kabın içinde pürüzlü ve yoğrulmamış olarak da bırakabilir, üzerini bir bezle örterek buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz. Her şekilde hamur kendi kendine mayalanmaya devam eder.

Ev yapımı domates sosu.

Hamuru bekletirken domates sosunu hazırlayın. Küçük bir tavaya yağı koyun ve sarımsağı kızartmadan soteleyin. Sonra domatesi ekleyin ve sos biraz koyulaşana kadar her şeyi kaynatın. Kıvamından emin olduktan sonra soğumaya bırakın.

Şekillendirmeye başlayın.

Hamur kabardığında kabın içerisinde yoğurun. Tekrardan hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve iki topa kesin. Kestikten sonra çok ince ve yaklaşık 25 cm çapında açın. 

Fırınlama!

240 derece sıcaklığa getirdiğiniz fırının içerisinde tepsiyi de ısıtın. Hamuru hafifçe una bulanmış başka bir fırın tepsisinin üzerine alın. Sosu kaşıkla düzeltin. Üzerine mozzarella serpin ve zeytinyağı gezdirip baharatlayın. Pizzayı fırın tepsisinin üzerindeki sıcak levhayla birlikte fırına koyun ve 8-10 dakika kadar çıtır olana kadar pişirin.

Tavuk fajita

  • Zorluk: Orta
  • Önerilen yaş aralığı: 6-10 yaş 
  • Hazırlama süresi: 60 dakika
Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Karides dürümden tavuk fajitaya geçiş yapıyoruz. Çocuklar için yemekleri yaparken onların yanında bulunmanız önemli olduğundan böyle karışık tarifler vermek çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Nasıl olsa beraber geçireceğiniz bir mutfak deneyimi söz konusu!

Ön hazırlıklar başlasın.

Fırını 150 dereceye önceden ısıtın. Kırmızı soğanı, kırmızı biberi ve tavuk göğsünü ince dilimleyin. Her şeyi büyük bir kaba aktarın.

Harcı hazırlayın. 

Büyük bir kaba veya kaseye toz biber ve kimyonu ekleyin. Biraz deniz tuzu, karabiber ve 1 çay kaşığı zeytinyağını ekleyin. Her şeyin güzelce kaplanması için iyice karıştırın.

Mısır salsası!

Mısırlı salsayı yapmak için mısırları kuru bir yapışmaz tavada yüksek ateşte 8 ila 10 dakika boyunca düzenli aralıklarla çevirerek közleyin. Çıkartın ve soğumaya bırakın. Ardından mısır tanelerini dikkatle kesin. Taneleri bir kaba alın. Sonra taze soğanı, kırmızı biberi ve kişnişi ince dilimleyin. Üzerine limon suyu sıktıktan sonar iyice karıştırın ve biraz karabiber ile baharatlayın.

Ekmekleri ısıtın.

Tortillaları alüminyum folyo içine sarın ve fırına koyun. Marulu doğrayın, peyniri rendeleyin ve kişniş yapraklarını ayıklayın.

Harcın hazırlığı bitiyor.

Büyük bir yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yeterli sıcaklığa ulaştığında tavuk ve sebzeleri tavaya koyun. Tavuk pişene ve biber ile soğan yumuşayana kadar 3 ila 5 dakika sürekli karıştırarak pişirin. (Bunu partiler halinde yapmanız gerekebilir.)

Servis zamanı.

Tortillaları fırından dikkatlice çıkarın ve servis tabakları arasında bölün. Sıcak tortillaları hazırladığınız harç ile doldurun ve servis edin.

Biftek sandviç

  • Zorluk: Zor
  • Önerilen yaş aralığı: 10-15 yaş
  • Hazırlama süresi: 30 dakika

Çocuklar için yemek tariflerine etli bir yemek ile devam ediyor. Ekmek arası et konseptinin farklı bir yorumu olan bu tarif çocukları lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak. 

Tavayı hazırlayın.

Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşe koyun ve ısıtın. Bifteği bir tutam deniz tuzu ve karabiber ile baharatlayın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve bunu da ete iyice yedirin.

Marinasyon!

Bir sap üzerindeki biberiye yapraklarını ayırın ve bunları ince bir şekilde doğrayın. Parmaklarınızı korumak için çapraz doğrama yöntemini kullanın. Doğranmış biberiyeyi bifteğe iyice sürün.

Pişirmeye geçiyoruz.

Bifteği sıcak tavaya yerleştirin ve orta pişmiş olacak şekilde her iki tarafını da 2’şer dakika pişirin veya istediğiniz pişirme derecesine gelene kadar pişirin. Biberiyenin kalanını bifteği fırçalamak için kullanın. Bu da lezzetini artırır.

Ekmeği de hazırlamalı.

Aynı zamanda ekmeği hafifçe tereyağı ile yağlayın ve köşelere kadar yayın. Ardından tercih ettiğiniz sosu sürün. Bunu yaparken eti tahtaya alın ve dinlendirin.

Son dokunuşlar

Bifteği ekmeğin kalınlığında şeritlere kesin. Şeritleri etin suyuna batırın ve bir dilim ekmek üzerine dizin. Diğer dilimi de suyun kalan kısmını silmekte kullanın ve iki dilimi bir araya getirin. Sandviçi ortadan kesin ve servis yapın.

Kaygana

  • Zorluk: Kolay
  • Önerilen yaş aralığı: 4-6 yaş 
  • Hazırlama süresi: 30 dakika

Kaygana Karadeniz yöresinde sık sık rastlanan ve yapımı oldukça kolay bir yemektir. Çocuklar için yemek tarifleri kategorisinde yer alan bu yemek ile kahvaltılara yöresel bir dokunuş yapabilirsiniz. 

Malzemeleri ekleyin

Bir karıştırma kabına sütü ve yumurtaları ekleyin. Ardından tuz ekleyin ve karışana kadar karıştırın.

Çırp, çırp!

Elinizdeki karışıma un ekleyerek iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamını alınca dereotuyla maydanozu ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın.

İsteğe bağlı malzemeleri ekleyin

İsteğe bağlı olarak beyaz peynir, doğranmış domates veya biber gibi malzemeleri ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri ekledikten sonra tekrar karıştırın.

Tavada pişirin ve servis edin.

Yüksek ateşte yağlanmış bir tavaya karışımı dökün. Alt tarafı iyice kızarana kadar pişirin, ardından spatula yardımıyla çevirip diğer tarafını da kızartın. Pişirdiğiniz kayganayı dilimleyerek sıcak servis yapabilirsiniz. Domates ve beyaz peynirle birlikte servis etmenizi öneririz, afiyet bal şeker olsun!

Muzlu ekmek

  • Zorluk: Kolay
  • Önerilen yaş aralığı: 4-6 yaş 
  • Hazırlama süresi: 90 dakika

Evet, şimdi sıra tatlıda. Muzlu ekmek leziz ve yumuşak yapısının yanında basit yapımıyla da çocukların yapabileceği tatlılar arasında yer alıyor. Çocuğunuz da anaokulu mutfak etkinliklerine muzlu kek götürüyor olacak.

Yine işimiz fırında.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Harcın ilk adımı.

1 litrelik bir kek kalıbının altını ve yanlarını hafifçe yağlayın. Sonrasında büyük bir kasede tereyağını kremsi olana kadar ahşap bir kaşıkla çırpın. Yumurtaları kırın ve tereyağı ile karışana kadar çırpmaya devam edin. Biraz topaklı görünebilir ama endişelenmeyin. Daha sonra tekrar bir araya gelip pürüzsüz gözükecek.

İşin tatlı kısmı.

Üç muzu soyun ve çatalla ezerek karışıma ekleyin. Böylece pürüzsüz ve irili ufaklı bir karışım elde edersiniz. Bal ve elma suyunu karışıma ekleyin. Sonra spatula kullanarak unu ve tarçını karışıma yedirin. Bunu yaparken aşırı karıştırmamaya dikkat edin. Tatlı içerisinde ceviz kullanmak istiyorsanız cevizleri tahta üzerinde iyice doğrayarak karışıma ilave edin.

Fırına gidiyoruz.

Tüm karışımı kek kalıbına koyun. Kalan muzu soyun ve dilimleyip üstüne yerleştirin. 40 ila 50 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin. Yapmış olduğunuz kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için ufak bir şişi kekin ortasına sokun. 5 saniye sonra çıkarın ve eğer temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Şişin üzerine yapışmışsa biraz daha pişmesi gerekebilir.

Servisi hazırlayın!

Piştikten sonra kekin biraz soğumasına izin verin. Ardından dikkatlice tel bir ızgara üzerine çıkarın ve tamamen soğumasını bekleyin. Keki bir tabağa alın ve dilimleyerek servis edin. Üzerine tereyağı, bal, favori reçeliniz veya hatta çikolata kreması sürerek servis yapabilirsiniz.

Tatlı pankek

  • Zorluk: Kolay
  • Önerilen yaş aralığı: 4-6 yaş 
  • Hazırlama süresi: 15 dakika

Pankek belki de listemizin en kolay yemeği ve çocukların yapabileceği tatlıların listemizdeki ikinci üyesi. Çok basit yapısı ile eğlenceli yemek tarifleri arasında bulunan pankek her yaşın favorilerindendir.

Tavaya geçmeden önce…

Büyük bir karıştırma kasesine yumurtayı kırın. Ardından unu, sütü ve bir tutam deniz tuzunu ekleyin. Her şeyi güzelce karıştırana kadar çırpın.

Pişirmeye başlayın.

Büyük bir yapışmaz tavada orta ateşte yarım yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve yağı eşit bir şekilde yaymak için tavayı dikkatlice eğin. Tavaya birkaç kepçe dolusu hamur ekleyin. Her biri arasında biraz boşluk bırakarak yayılmaları için yer bırakın. Her kepçe dolusundan bir adet pankek çıkacak. Bu yüzden partiler halinde çalışmanız gerekiyor.

Pişirirken nelere dikkat edilmeli?

1 ila 2 dakika boyunca veya rengi birkaç daha ton koyulaşıncaya kadar pişirin. Kalan hamur için işlemi tekrarlayın. Gerekiyorsa her partiden önce tavaya biraz daha yağ ekleyin.

Tabaklama aşaması geldi.

Pankekleri, hala sıcakken üzerine biraz yoğurt ve isterseniz ekstra taze meyveler ekleyerek servisleyin.

Sıkça sorulan sorular!

Çocuk yemek tarifleri verdikten sonra aklınızda hiçbir soru kalmamasını istiyoruz. Çocuklar için besleyici ve pratik tarifleri size verdikten sonra aklınızda kalabilecek soruları da bu başlıkta derliyoruz. İşte sıkça sorulan sorular!

Çocuklar için ne pişirilir?

Çocuklar için yemekler daha çok besin değeri yüksek seçimlerden oluşur. Yapılan yemekler; yumurta, sebze ve protein değeri yüksek yiyeceklerden oluşursa çocuğun gelişimi olumlu etkilenecektir. 

Çocukların yapabileceği tarifler nelerdir?

Çocuklar için kolay tarifler giriş seviyesi yemekleri kapsıyor. Orta veya zor seviyedeki yemekleri yaparken daha zorlanacaklar. Bunun için ebeveyn yardımı gerekir ve bunu da sizler sağlayabilirsiniz. 

10 yaşındaki çocuğun yapabileceği yemek tarifleri nelerdir?

10 yaşındaki çocuk ergenliğe girmeye başlamıştır. Okul için kolay atıştırmalıklardan başlayarak derinlikli bir yemek bilgisine sahip olabilir. Bu yemek bilgisi çocuğa ileriki yaşlarda oldukça yardım edecektir. 

Novakid’le tanışın!

Dil öğrenmek ve beraber yemek yapmayı birbirinden ayıran oldukça fazla nokta var ancak bir de benzerlikleri bulunuyor. İkisini de çocukken öğretmek gerekiyor. Bunu yapmak için başvurmanız gereken bir diğer yöntem ise kuralcı, ezberci anlayıştan kaçınıp bol bol konuşmak. Çocuklar için İngilizce kursu Novakid’de tam olarak bunu sunuyoruz. Uzman eğitmenlerimizle çocuklara eğlence ve konuşma dolu dersler veriyoruz. Siz de ücretsiz deneme dersinizi hemen alın!

5/5

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like
Çocuk bilmeceleri, illüstrasyon
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Evcil hayvanlar, kedi ve köpek, soru işareti, çocuklar için hayvanlar hakkında bilmeceler
Tüm aile için oyun ve aktiviteler
Choose a language
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.