Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
Çocuklarla İngilizce Alfabe Nasıl Öğrenilir?
Kelimeler
Star icon
23.08.2021
Time icon 14 min
Comment icon 0 yorum

Çocuklarla İngilizce Alfabe Nasıl Öğrenilir?

İçindekiler

Birçok ebeveyn, çocukları ile İngilizce alfabeyi öğrenmenin sıkıcı ve zahmetli bir aktivite olduğuna inanır. Ve bu, bir kağıda basılmış ve İngilizce transkripsiyon eşliğinde İngilizce sesleri ve harfleri hatırlamaya çalışırsanız veya ana dil transkripsiyon İngiliz alfabesinin yanında yazılmış olsa bile doğrudur.

İngilizce harfler karıştırılabilir ve çocuklar onları hatırlayamaz. Esneyecekler, dikkatleri dağılacak ve alfabe dışında her yere bakacaklar ve kafalarında tam bir karmaşa olacak. Alfabeyi bu şekilde öğrenmek kesinlikle etkisizdir!

Çalışkan çocuklar ezberleyebilir. Ama İngilizce harfler ve sesler ne kadar süre hafızalarında kalacak? Çağrışımlar ve duygusal tepkiler olmadan hiçbir şeyin uzun süre hatırlanmayacağı iyi bilinmektedir. Ve söz konusu olan çocuklarsa iş çok daha zor.

Ana konu çağrışımlar ve duygular!

Harfleri hatırlarken hangi çağrışımlar ve duygular olabilir? Sadece 26 harf- otur ve öğren; İngiliz alfabesini öğrenme sorunuyla karşılaştıklarında çoğu öğrencinin yaptığı şey budur. Harflere bakarlar ve onları hatırlamaya çalışırlar. Ama süreç çok zor.

Bu nedenle, harfleri yazdırmak yeterli değildir. Sonra işitsel hafıza ile görsel hafızayı birleştirmeye çalışıyoruz. Şarkıları indirin ve dinleyin, İngilizce harfler ve sesler içeren çizgi filmler ve videolar izleyin. Ah! Sıkıcı harfler canlanmaya başladı ve sanki sihirli bir değnek dalgasıyla canlı görsel görüntülere dönüştü. Ve, hayret, ses de çıkarıyorlar! Bir kez izleyin; iki kez izleyin. Şimdi İngiliz alfabesiyle ilgili şarkı, ünlü “ABCDEFG” den çok daha iyi hatırlanıyor. Artık bir çocuk İngiliz alfabesine baktığında harflerin isimlerini hatırlayabilir.

Şimdi İngilizce mektup yazma zamanı…

Öğrenciden bunları yazmasını mı istiyorsunuz? Hafızasında mutlaka bir şeyler belirecektir – büyük ve küçük harflerin bir karışımı, ama ya harfler yerine İngilizce sesler söylerseniz? Aman tanrım, tam bir karmaşa. Bakmak ve dinlemek tek başına yeterli değildir. Ne yapalım? Harekete geçelim! Çabuk davranın. Amaca yönelik ve kontrollü bir aktivite, duygusal da dahil olmak üzere her türlü hafızayı etkinleştirmeyi, güçlü çağrışımlar kurmayı, harfleri ve sesleri uzun süre öğrenip hatırlamayı mümkün kılar.

_____’da size İngilizce harflere ve seslere nasıl yaklaşacağınızı anlattık ve şimdi – hem okul çocukları hem de 5-6 yaşındaki çocuklar için İngilizce harfleri ve sesleri nasıl kolay ve eğlenceli bir şekilde öğreneceğinizi anlattık. Çocuklar sürece dahil olmaktan mutlu olacaklar ve hem küçük hem de büyük harfleri ve ses-harf kombinasyonlarını çabucak hatırlayacaklar.

Her yaştan çocukla evde kolayca oynanabilecek en basit oyunların bir listesini sunuyoruz. Hemen hemen tüm oyunları kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

Bingo (tombala).

Herkes çocukken bingo oynar ve bunun ne tür bir oyun olduğunu bilir. Bingo İngilizce bir isimdir ancak oyunun özü tüm ülkelerde aynıdır. Üzerinde İngilizce harfler bulunan birkaç oyun kartına, bir çanta ve plastik, basılı ve hatta İngilizce harflere ihtiyacınız var.

Kurallar basit. Çantadan sırayla harflerin olduğu bir kart alın. Harfin temsil ettiği bir harf veya bir ses söyleyin ve oyun kartında bir eşleşme bulan ilk kişiye verin.

Daha karmaşık bir versiyon: boşluklara küçük harfler yazın ve çantaya büyük harfler koyun. Veya harfli kartlar yerine kelimelerle resimler kullanabilirsiniz. “O” bir kelimeyi adlandırır ve oyuncular kelimenin ilk sesine karşılık gelen harfi bulmaya çalışırlar. Ya da tam tersi.

Domino

Domino başka bir ünlü oyundur. Kartları ikiye bölün. Bir yarısında bir harf, diğerinde resim var. Unutmayın! Her kartın üzerindeki harf, aynı kartta gösterilen resimle eşleşmiyor. İlgili resim bir sonraki kartta! Görev, kartları karıştırmak, oyuncular arasında dağıtmak ve “alfabe trenini” hazırlamaktır. Ayrıca kartları harflere veya seslere göre düzenleyebilir veya resim ve sözcükleri kullanabilirsiniz.

Puzzlelar

İngiliz alfabe puzzleları dominoya benzer. Tek fark, tren olmayacak. Puzzlelar iki tip olabilir. Bir yarısında hem küçük hem de büyük harfler ve diğer yarısında bu harfle başlayan bir kelime olabilir veya üç bölümden oluşabilir: küçük harf, resim, büyük harf. İkinci versiyon daha karmaşık ve bu nedenle daha ilginçtir

Yılanlar ve merdivenler

Bu oyunun bir başka adı daha var – “Kaydıraklar ve Merdivenler.” Oyunun amacı bir an önce bitişe gitmek! Rakamlar yerine İngilizce harflerden oluşan bir oyun kartına ihtiyacınız olacak. Oyuna çeşitlilik getirmek için şunları yapabilirsiniz: Tahtada ileri geri hareketi gösteren oklar ekleyin. Siyah kareler bir hamle atlamanız gerektiği anlamına gelir; kırmızı olanlar iki hamle atlamanız gerektiği anlamına gelir. Oyuncuların sayaçlarını başlangıca yerleştirin. Zarları atın ve gelen zar sayısına göre ilerleyin. Ama unutmayın oyunun asıl amacı oyuncunun üstüne halde harfin adını söylemektir. Eğer harfi söylemezseniz, hamleyi yapamazsınız! Sadece harfi değil aynı zamanda sesi veya bu harfle başlayan bir kelimeyi söyleme şeklinde kurallar daha karmaşık olabilir.

Çocuğunuzla birlikte bir oyun tahtası yapabilirsiniz; gerçekten çok heyecan verici bir aktivite.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Hafıza

Hafıza, çocuklarla birlikte İngiliz alfabesini ezberlemek için harika olan basit ama heyecanlı başka bir oyundur. Harfleri karıştırılmış ve yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirilmiş 2 set birbirinin aynı karta ihtiyacınız olacak. Görev çok basit – bir çift özdeş harf bulmanız gerekiyor! Oyuncular sırayla kartları çevirerek harfleri hatırlarlar. Öğrenci eşleşme bulmayı başarırsa, kendilerinde kalır – değilse, hamle diğer oyuncuya geçer. Ana şey, her harfin nerede olduğunu ve İngilizce adını veya karşılık gelen sesi hatırlamaktır!

2 set aynı harf grubunu, bir dizi küçük harf ve büyük harf grubunu veya bir dizi resim ve harfi karıştırabilir, eşleşen çiftleri arayabilir ve isimlerini söyleyebilirsiniz.

Yazılı harfler bazen yeterli değildir. Çocuklar her şeye dokunmayı çok severler ve kinestetik hafıza birçok çocuk için önde gelen hafıza türüdür. Bu nedenle, aşağıdaki oyun türleri için plastik İngilizce harflere ihtiyacımız olacak.

Ne eksik?

Herkesin en sevdiği oyun “Ne eksik?”. Alfabenin içine dalmak tekrar etmek için iyidir. Oyun çok basittir – bazı harfler kaybolur ve hangi harfin kaybolduğunu tahmin eden kişi “ebe” olur ve bir sonraki harfi gizler.

Oyun ayrıca, harf kaybolmadan önce oyuncuların gözlerini kapatıp sonra açması gibi dikkat çekicidir. Ama asıl mesele İngiliz alfabesini öğrenmektir, bu yüzden “ebe” İngilizce “bir, iki, üç gözlerini aç/kapat” komutunu vermelidir!

Oyun ayrıca çocukların İngilizce harflerin sırasını öğrenmelerine yardımcı olur. Hangi harfin kaybolduğunu hızlı bir şekilde belirlemek için harfler alfabetik sıraya göre düzenlenmelidir.

Daha karmaşık bir versiyon, aynı anda 2 veya hatta 3 harfin kaybolmasıdır.

Balık tutma

Mıknatıslardaki harfler küçük ahşap oltalarsa (örneğin, “Balık Tutma” adlı çocuk oyunundan), İngilizce harfleri ezberlemek heyecan verici bir balık avı gezisine dönüşür! Hızlı veya komutla balık tutabilirsiniz – biri bir harf veya ses söyler ve diğer oyuncu onu yakalar. Hatta arkasına isim yazmanız gereken bir harfle balığı yakalayabilirsiniz. İsmini doğru söylerseniz balık sizindir; bilemezseniz– balığı tekrar “göl”e bırakın.

Harfi tahmin et

Harfleri dokunarak hatırlamak daha kolay! Her İngilizce harfinin kendi şekli vardır, ancak yalnızca İngiliz alfabesinin gerçek uzmanları onu hissederek tanıyabilir! Bunu yapmak için, tüm harfleri bir çocuğun elini sokabileceği delikli bir torbaya veya kutuya koymanız gerekir. İstediğiniz harfi veya başka bir harfi çıkarmanız, ancak önce dokunarak ne olduğunu söylemeniz gerekir! Çıkarır ve doğru şekilde adlandırırsanız, bir puan alırsınız! Hata yaparsanız, hamleniz başka bir oyuncuya geçer. Oyun dinamik ve eğlenceli ve hiçbir çocuk kayıtsız kalmayacak!

Herkes sessizce oturamaz ve en heyecan verici masa oyununu bile uzun süre oynayamaz. Çocuklar çocuktur ve hareket onların doğal halidir. Isınmak için aşağıdaki İngilizce alfabe oyunlarını sunuyoruz.

Saklambaç.

Herkes saklanmayı ve aramayı sever! İnanın, saklanıp ararsan

İngilizce harfler için oyun daha da heyecan verici hale geliyor! Kurallar aşağıdaki gibidir. “Ebe” İngilizce harfleri gizler ve oyuncular onları arar. Bulunan her harf yüksek sesle isimlendirilir! Sonunda, her öğrencinin kaç harf bulduğunu sayın; sadece oyuncu tarafından isimlendirilen harfleri saymayı unutmayın. Daha fazla puan alan öğrenci “ebe” olur.

Aç ejderha

“Ebe” yerine aç bir ejderha varsa “saklambaç” kuralları biraz değişebilir! Belirli bir harf bulmayı isteyen başka bir “aç” kukla oyuncağı (köpekbalığı, dinozor, vb.) kullanabilirsiniz ve oyuncular başarısız olursa, herkesi yemek veya ısırmakla tehdit eder: “Acıktım, lütfen, ver. ben… ABCDEFG… yoksa seni ısırırım!”

Sıradan bir çoraptan “obur” bir oyuncak yapmak kolaydır! Çocuklar kesinlikle onunla arkadaş olacaklar ve isteklerini yerine getirmek, onu tıka basa beslemek ve Majestelerinin hoşuna giden her şeyi yapmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar.

Yollar

Ve son olarak, harflerle yapılan bir diğer eğlenceli aktivite de “Orman Yolları” veya çakıl taşları üzerinde zıplamak. Tahmin edebileceğiniz gibi, İngilizce harfler yol veya çakıl taşı olarak kullanılıyor. A4 kağıda veya çeşitli çakıl taşlarına çizilirler ve odanın her yerine zemine yayılırlar. Görev, üzerine bastığınız harfleri isimlendirerek odaların bir ucundan diğerine gitmek. Veya “ebe”nin söylediklerine atlayın. Kuralları karmaşıklaştırmak için bir zaman sınırı ekleyin. 10 saniye içinde zıplamanız gerekiyor. Kazanan, daha fazla harf isimlendiren kişidir. Yerlerinize, hazır, başla!

Özet

İngilizce alfabeyi öğrenmek ve ezberlemek, heyecanlı bir etkinlik olur biraz yaratıcılık katar ve sıkıcı süreci oyuna dönüştürürseniz aynı zamanda heyecan verici bir etkinliğe de dönüşür. Elimizdeki tüm malzemeleri kullanıyoruz. Ne kadar yaratıcı, o kadar iyi! Fasulyelere, şişe kapaklarına veya Kinder Surprise kutularına İngilizce harfler yazın ve çocuğun bunları çantadan çıkarmasına, isimlendirmesine ve yumurtalığa koymasına izin verin. İngilizce harflerin sunumu ne kadar sıra dışı olursa, çocuklar o kadar hızlı hatırlayacaktır!

Ve yaratıcı yeteneklerinizden hala şüphe duyuyorsanız, çocuklarınızı Novakid Çevrim içi İngilizce Okulunun çocuğunuzla kesinlikle iyi anlaşacak, İngilizce harfleri ve sesleri ezberlemek ve uygulamak için en iyi aktiviteleri seçecek deneyimli öğretmenlerine emanet edin. Video dersler, hem okul çocukları hem de okul öncesi çocukları kayıtsız bırakmayacak. Ücretsiz ders için kaydolun ve kendiniz görün!

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.