Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
En iyi online İngilizce kursları ve uygulamaları neler? İşte online İngilizce kursu tavsiyelerimiz!
Çocuğun eğitimi
Star icon
29.12.2023
Time icon 7 min
Comment icon 0 yorum

En iyi online İngilizce kursları ve uygulamaları neler? İşte online İngilizce kursu tavsiyelerimiz!

İçindekiler

İngilizce öğrenmeye başlamak için artık genç olmak veya yüz yüze derslere girmek zorunda değilsiniz. Erken başlamak daha avantajlı olsa da bu devirde yediden yetmişe kadar herkes internet üzerinden verilen online derslerle İngilizce öğrenebiliyor. 

Bu durum birkaç yıl öncesine kadar tam olarak böyle değildi tabii. İngilizceyi öğrenip akıcı bir şekilde konuşabilmek için yüz yüze derslere girmek, ek dersler almak, eğitmenlerle yüz yüze buluşmak gerekiyordu. Ama artık internet üzerinde çok daha ucuz ve kolay bir şekilde online dersler veren veya öğrenmeye yardım eden platformlar bulunuyor. İşte teknolojinin faydaları!

Bu sebeple artık İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan tek şey internet bağlantısına sahip olan bir cihaz. İstediğiniz yerde, istediğiniz şekilde yabancı dil yeteneklerinizi geliştirmeniz mümkün. Dolayısıyla teknolojinin sunduğu bu kolaylıktan faydalanıp size uygun olan İngilizce öğrenme uygulamasını seçerek kendinizi geliştirmeye hemen başlayabilirsiniz.

Biz de bu içeriğimizde en iyi online İngilizce kurslarını ve uygulamalarını, sağladıkları avantajları ve kimlere daha uygun olduklarını detaylı bir şekilde inceledik. Hangi uygulamanın size veya çocuğunuza uygun olduğunu anlamak, kendiniz için en ideal seçeneği bulabilmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Online İngilizce kursu veya uygulaması seçerken nelere dikkat edilmeli?

İngilizce öğrenmek için bir uygulamadan yardım almak istiyorsanız kendinizi tek bir platformla sınırlandırmamanız gerekiyor. Sonuçta internette birçok farklı uygulama var, hepsinden yararlanmanız mümkün.

Bu sebeple birçok uygulama indirerek her birinin sağladığı farklı avantajlardan faydalanabilirsiniz – bu sizin için çok daha verimli olacaktır.

İngilizce öğrenme sitelerinden bazıları özellikle çocuklara hitap ederken diğerleri ise bütün yaşlar için tasarlanmış durumda. Telefonunuza bir uygulama indirmeden önce uygulamanın açıklamasını ve diğer kullanıcıların yorumlarını okuyarak platformun sizin için uygun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Uygulamayı indirip denemek de güzel bir seçenek tabii.

İngilizce öğrenme uygulamalarının ve online dil kurslarının faydaları

En iyi online İngilizce öğrenme uygulamalarının geleneksel derslere karşı büyük bir avantajı bulunuyor. Uygulamaları istediğiniz zaman, istediğiniz yerde kullanabilmeniz mümkün. Buna ek olarak uygulamaların her geçen gün daha da geliştiğini vurgulamak lazım. Özellikle yapay zeka destekli uygulamalar sağladıkları avantajlarla son zamanlarda yabancı dil öğrenimine damgasını vuruyor.

Uygulamaların bir diğer faydası olarak geleneksel dil kurslarından çok daha ucuz olduklarını vurgulayabiliriz. Birçok İngilizce öğrenme platformu ücretsiz bir hizmet sunuyor. En iyi online dil kurslarının ücreti bile genellikle yüz yüze kurslardan daha ucuz.

İngilizce öğrenme uygulamaları aynı zamanda her gün kullandığımız cep telefonumuzu daha faydalı hâle getiriyor, ekran süremizi çok daha verimli kullanmamızı sağlıyor. Bu uygulamalar sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler istedikleri her zaman pratik yapabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse bir otobüs beklerken bile aradaki 5-10 dakikayı dil öğrenerek verimli geçirmek mümkün.

Fakat online İngilizce uygulamalarından faydalanırken konuşma pratiğinin ve sistematik öğrenmenin önemini de unutmamamız gerekiyor. Teknoloji her ne kadar değerli bir etki sunsa da dil öğrenmenin en etkili yolu olan konuşma her zaman daha önemli. 

Bu sebeple bu uygulamaları geleneksel yöntemlerle, konuşma pratiğiyle ve İngilizce kurslarıyla (gerek online gerek yüz yüze) birleştirerek en verimli sonucu elde edebilirsiniz.

Eğer bir uygulama indirmeden önce çocuğunuz için online İngilizce konuşma dersleri veren bir platform arıyorsanız Novakid’e göz atmanızı öneririz. Oyunlaştırmadan yararlanarak verdiğimiz konuşma odaklı eğitimlerimizle öğrencilerimiz istedikleri akıcılığa kolayca ulaşıyorlar. Siz de ücretsiz deneme dersinizi hemen alın! 

Online İngilizce kursları ve uygulamaları nasıl çalışır?

İngilizce öğrenme uygulamaları öğrencilere genellikle ücretsiz bir şekilde, oyunlaştırma yoluyla yardım ediyorlar. Uygulamaların içerisinde çeşitli oyunlar, görsel içerikler, videolar, interaktif görevler bulunuyor. 

Uygulamanın içerisindeki alıştırmalar öğrencinin yaşına ve dil seviyesine göre ayarlanıyor. Alıştırmaların arasında eşleştirme, hafıza kartları, şarkılar, bazen de boyama aktiviteleri gibi unsurlar bulunuyor. Bunların her birinden öğrenme sürecinde faydalanabilirsiniz.

En iyi online İngilizce öğrenme kursları, uygulamaları ve siteleri

Hem Android hem de iOS’ta binlerce dil öğrenme uygulaması ve online dil kursu mevcut. Yazımızın devamında bunlardan en popüler olanları inceledik, aynı zamanda öğrenme sürecinize yardımcı olabilecek tavsiyeler de verdik. Bakalım sizin için en uygun olanı hangisi?

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Duolingo

Duolingo, özellikle de bir yabancı dili yeni öğrenmeye başlayanlar için ideal bir araç. Renkli görünümü ve kolay anlaşılır arayüzüyle dil öğrenmeyi eğlenceli bir hâle getiren bu uygulama, öğrenilmesi gereken şeyleri farklı üniteler hâlinde öğrencilere sunuyor.

Her ünitede belli başlı konular ve birkaç adet ders bulunuyor. Eğer bir ünitenin içeriğini bildiğinizden eminseniz ufak bir teste girerek ünite atlamanız de mümkün. Duolingo’daki çeşitli içerikler sayesinde telaffuzunuzu da geliştirebiliyorsunuz.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için uygun olan bu uygulama, bir dile giriş yaparken etkili bir seçim olsa da Duolingo’dan öğrendiklerinizi başka bir uygulamadan çalışabileceğiniz gramer bilgisiyle ve bol bol konuşma pratiğiyle birleştirmeniz gerekiyor.

Novakid

Eğer çocuğunuz için konuşma odaklı, eğlence dolu bir online İngilizce kursu arıyorsanız adresiniz Novakid olmalı. 

Novakid’de çocuklar için uzman eğitmenlerimizle sunduğumuz online derslerde dil öğrenimini zorlaştıran kurallara değil, konuşmaya odaklanıyoruz. Oyunlaştırma yöntemleriyle zenginleştirdiğimiz yöntemimiz, çocukların kolaylıkla İngilizce seviyelerini geliştirebilmelerini sağlıyor.

Çocuklar için en iyi online İngilizce kurslarından biri olan Novakid, sunduğu derslerin yanında aynı zamanda çocukların her istediklerinde pratik yapabilmelerini sağlayan bir uygulamaya da sahip. 4-12 yaş arası çocuklar için geliştirilmiş bu platformda çocuğunuzun oyun dünyasında eğlenirken İngilizcesini geliştirmesi mümkün! 

Busuu

Busuu, özellikle gençler ve sosyal medyada vakit geçirmeyi seven insanlar için etkili olan bir yabancı dil öğrenme uygulaması. Dil derslerini sosyal fonksiyonlarla birleştiren Busuu, öğrencilere interaktif bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Busuu’da doğal dilde kullanılan kısa kalıpları eşleştirmelerle, ses kayıtlarıyla, basit gramer alıştırmalarıyla öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak belirli bir dilin inceliklerini ve kültürel farklılıklarını da size ana dil konuşanlarıyla etkileşime girme imkânı sağlayan Busuu ile öğrenebilmeniz mümkün.

Preply

Eğer dil öğrenme uygulamalarının sağladığı alıştırmaları bir öğretmenden edindiğiniz bilgilerle ve konuşma pratiğiyle birleştirmek istiyorsanız Preply mükemmel bir seçenek.

Birçok farklı dil için tecrübeli bir eğitmen ekibine sahip olan Preply’yi kullanırken ilk yapmanız gereken şey öğrenmek istediğiniz dili ve kendinize uygun öğretmeni seçmek. Her öğretmenin ders fiyatına ve tecrübesine göz atarak kararınızı verebilirsiniz. Sonrasında ise öğretmenle planınızı hazırlamak ve haftalık ders saatinizi belirleyerek öğrenmeye başlamak kalıyor!

Preply’nin çocuklara özel tasarlanmadığını ve yetişkinlere de hitap eden bir online İngilizce kursu olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Yediden yetmişe herkes için uygun bir platform.

Memrise

Memrise, İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran ve eğlenceli hâle getiren uygulamalardan bir tanesi. Bu uygulamada alışılmışın dışında birçok öğrenme yöntemi, çeşitli alıştırmalar bulunuyor. Dil seviyenizden ve yaşınızdan bağımsız olarak kendinize uygun bir şeyler bulmanız işten bile değil.

Memrise’da öğrenciler kendi dil yetenekleriyle örtüşen bir seviyeyi seçmelerinin ardından görevleri tamamlıyorlar. Tamamlanan görevlerin kazandırdığı puanlar, zamanla rozetlere ve yeni seviyelere dönüşüyor. Programdaki alıştırmalar klasik bir İngilizce kitabında bulunan aktiviteleri anımsatıyor ama aynı zamanda görsel ve interaktif materyaller de içeriyorlar.

Kısacası Memrise, İngilizce öğrenmek için etkisi kanıtlanmış aktiviteleri interaktif ve eğlenceli yöntemlerle birleştirerek her yaştan öğrenciye zahmetsiz ve keyifli bir deneyim sunuyor. Online İngilizce kursunun yanında böyle bir uygulama kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Anki

Anki, dil öğrenmek için de sıklıkla kullanılan etkili bir ezber uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. 

Anki’de öğrenmek istediklerinizi hafıza kartlarının iki tarafına yazarak aralıklı ezberleme yöntemiyle birçok şeyi aklınızda tutabiliyorsunuz. Bunu dil öğrenimine uyarlamak için Anki’deki hafıza kartlarına öğrenmek istediğiniz kelimeleri ve anlamları yazabilirsiniz.

Anki’de öğrenme deneyiminizi daha etkili bir hâle getirebilmeniz için çeşitli özellikler de bulunuyor. Sadece yazıyla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz, hafıza kartlarınıza video ve görsel de eklemeniz mümkün. Bu özellik, kelimeleri bağlamlarıyla birlikte görmenizi ve daha iyi hatırlamanızı sağlayabilir.

Berlitz

İngilizce öğrenme uygulamalarıyla birlikte kullanabileceğiniz online İngilizce kursları arasında yer alan bir diğer seçeneğiniz Berlitz.

Berlitz dil okulu, oldukça etkili olan Berlitz yöntemiyle online özel İngilizce dersleri sunuyor. Ana dili İngilizce olan uzman ve tecrübeli eğitmenlerin verdiği bu dersler, öğrencilerin kendi seviyelerine göre tasarlanmış içeriklerle İngilizcelerini kolaylıkla geliştirmelerini sağlıyor. Üstelik haftalık ne kadar ders almak istediğinizi de seçebiliyorsunuz.

Berlitz’in derslerinden yararlanabilmek için tek ihtiyacınız olan şey internet bağlantısına sahip olan bir cihaz. Sonrasında ana dili İngilizce olan öğretmenlerle konuşarak ve Berlitz’in portalından yararlanarak İngilizcenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz!

Online İngilizce kursları ve uygulamaları için tavsiyeler

Farklı İngilizce öğrenme platformları farklı kitlelere hitap eden içeriklere ve özelliklere sahip.

Örneğin Duolingo, genç kullanıcıların ilgisini çekebilecek bir tasarıma ve oyunlaştırılmış bir içeriğe sahip. Bu sebeple her yaşa uygun olsa da çocuklar ve gençler arasında daha çok öne çıkabiliyor.

Babbel ise günlük hayatta karşımıza çıkabilecek İngilizce durumlara odaklandığı için dili iş seyahatlerinde vb. aktif olarak kullanacak yetişkinler için oldukça faydalı.

Memrise ve Anki gibi uygulamalar, ezber ve tekrarlama yöntemiyle öne çıktıklarından dolayı özellikle kelime hazinesini geliştirmek isteyen her yaştan öğrenci için uygun.

Busuu ise İngilizce seviyesini biraz geliştirmiş olan, iş İngilizcesine odaklanmak isteyen kişiler için ideal bir seçim. 

Telaffuz üzerine çalışmak isteyen kişilere ise Speechify’ı tavsiye edebiliriz. Bu uygulama daha çok telaffuz ve dinleme üzerine alıştırmalar içeriyor. 

Bu bağlamda dinleme yeteneğini geliştirmek isteyenlere bir diğer önerimiz ise İngilizce kitaplar dinleyebileceğiniz uygulama Audible olacaktır. Hem edebi İngilizceye olan aşinalığınızı artırır hem de duyduklarınızı daha iyi anlayabilmenizi sağlar.

Kısacası seçmeniz gereken uygulamayı kendi tercihlerinize, hedeflerinize ve seviyenize göre belirlemelisiniz. İhtiyaçlarınıza en uygun olan platformu seçerek İngilizce öğrenme deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Son kısımda en iyi online İngilizce kurslarıyla ilgili sıklıkla sorulan bazı soruları cevaplayacağız.

Novakid kaç yaş için?

Novakid, 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için İngilizceyi geleneksel yöntemlerden uzaklaşarak, oyunlaştırma yoluyla ve konuşma odaklı bir müfredatla öğreten bir online İngilizce kursudur.

Çocuklara İngilizce kelime nasıl öğretilir?

Çocuklara İngilizce kelime öğretmek için Anki ve Memrise gibi hafıza odaklı uygulamalar kullanmak işinize yarayacaktır. Bununla birlikte kelime bilgisi dışındaki diğer dil becerilerini öğretmek için farklı yöntemlerden de yararlanabilirsiniz.

En iyi online İngilizce kursu hangisi?

Kendiniz için en iyi online İngilizce kursunu her bir kursun sunduğu farklı avantajlara ve fiyatına göz atarak bulabilirsiniz. İçeriğimizde birçok farklı kursun ve uygulamanın neler sağladığından detaylıca bahsettik.

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.