Scrolltop arrow icon
Left arrow icon All categories
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Share
LinkedIn share icon
21.05.2024
Time icon 9 min

İngilizce oyuncak isimleri nelerdir? İngilizce oyuncakların isimleri, Türkçe karşılıkları ve bilgi testi!

Table of contents

İngilizce öğrenmenin en sevdiğiniz kısmını sorsak ne cevap verirdiniz? Bazılarınıza garip gelebilir, ancak bu soruyu İngilizce öğrenen çocuklara sorduğumuzda birçoğu yeni kelimeler öğrenmek diyecektir! 

Yaşça biraz daha büyük öğrenciler ezber yapmaktan sıkılabilse de çocuklar, etrafta gördüğü şeylerin İngilizce isimlerini söylemeye bayılır. Çocukların en sık göreceği şeylerden biri de mutlaka oyuncaklarıdır. Dolayısıyla İngilizce oyuncak isimlerini öğrenmek, genç öğrenciler için özellikle eğlenceli bir deneyimdir.

Peki siz de İngilizce oyuncaklar ve isimlerini öğrenmek ister misiniz? Eğer cevabınız evetse tam da doğru yere geldiniz! Bu yazımızı, İngilizce oyuncak isimlerini tanıtmak için hazırladık. Bolca örneğe ek olarak öğreniminizi pekiştirmeniz için eğlenceli bir hikayeye de yer verdik! Üstelik yazımızın en sonuna kendinizi sınayabilmeniz için bir de bilgi testi ekledik. 

O halde haydi, hep birlikte İngilizce oyuncak isimlerini öğrenelim!

İngilizce oyuncak isimleri nelerdir?

İşte İngilizce oyuncaklar ve isimleri için hazırladığımız kelime listesi!

  • Oyuncak 

Her şeyden önce, “İngilizce oyuncak ne demek?” sorusunu cevaplayalım. Bu kelimenin ileride oldukça işimize yaradığını göreceksiniz! İngilizce “oyuncak” demek için oldukça kısa ve basit olan “toy” kelimesini kullanabilirsiniz.

Örnek: I bought my nephew a new toy for his birthday. (Yeğenime doğum günü için yeni bir oyuncak aldım.)

  • Oyuncak ayı / Ayıcık

“Oyuncak” dendiğinde muhtemelen birçoğumuzun ilk aklına gelen görüntü, bir oyuncak ayı veya diğer adıyla ayıcık olacaktır. O halde oyuncak ayının İngilizcesi nedir, hemen öğrenelim! İngilizce oyuncak ayı demek için “teddy bear” ifadesini kullanırız.

Örnek: He cannot sleep without hugging his teddy bear. (Oyuncak ayısına sarılmadan uyuyamıyor.)

  • Pelüş hayvan

İngilizce oyuncak isimlerinde oyuncak ayı için özel bir ifade bulunuyor, ancak elbette her hayvan oyuncağı ayı olacak diye bir şey yok. Genel olarak pelüş hayvanların İngilizce ismini söylemek istiyorsanız “stuffed animal” veya daha şirin bir söyleyişle “plushie” kelimelerini kullanabilirsiniz!

Pelüş hayvanınızın türünü belirtmek istiyorsanız, “stuffed (hayvan adı) veya “(hayvan adı) plushie” kalıpları size yardımcı olacaktır!

Örnek: She has fun by making her stuffed animals talk. (Pelüş hayvanlarını konuşturarak eğleniyor.)

  • Oyuncak bebek

Tarihi çok eskiye dayanan ve tüm dünya kültürlerinde bir şekilde gördüğümüz bir oyuncak çeşidi de oyuncak bebeğidir. Popülerliği sebebiyle oyuncak bebek anlamına gelen İngilizce “doll” kelimesini siz de daha önce duymuş olabilirsiniz. “Doll” İngilizcede ne demek diye soruyorsanız, artık cevabın “oyuncak bebek” olduğunu biliyorsunuz!

Örnek: Emily loves playing with her favorite doll and dressing it up in different outfits. (Emily, oyuncak bebeğiyle oynayıp ona farklı kıyafetler giydirmeyi çok seviyor.)

  • Oyuncak araba

İngilizce ulaşımla ilgili kelimeler yazımızda da görebileceğimiz üzere, arabanın İngilizcesinin “car” olduğunu biliyoruz. Peki ya çok sevilen bir diğer oyuncak türü olan oyuncak arabanın İngilizcesi ne?

“Oyuncak araba” kelimesinin İngilizcesi oldukça basit: “toy” (oyuncak) ve “car” (araba) kelimelerini birleştirip “toy car” dememiz yeterli! Göreceksiniz ki, bu basit mantığa aslında İngilizce oyuncak isimlerinde oldukça sık rastlayabiliyoruz.

Oyuncak arabadan bahsetmişken, uzaktan kumandalı arabanın İngilizcesini söylemeyi de unutmayalım. İngilizce “uzaktan kumandalı araba” demek için “remote control car” veya ilk iki kelimeyi kısaltarak “RC car” ifadelerini kullanabiliriz. Tek başına “remote control” ise uzaktan kumanda veya uzaktan kontrol demektir.

Örnek: Tommy loves racing his toy cars around the living room. (Tommy, salonda oyuncak arabalarını yarıştırmaya bayılıyor.)

  • Oyuncak tren

Kurması biraz zahmetli ve biraz boş alan gerektiriyor, ancak hepimiz oyuncak trenlerin ne kadar etkileyici olduğunu biliyoruz. Oyuncak trenin İngilizcesi ise, az önce gördüğümüz mantığa uygun olarak “toy train” şeklinde söylenebilir. 

Örnek: The toy train does take up some space, but it’s entertaining to see it go around. (Oyuncak tren biraz yer kaplıyor, ancak dönüp durmasını izlemek eğlenceli.)

  • Oyuncak uçak

Bir başka ulaşım aracının oyuncak haliyle İngilizce oyuncak isimleri listemizi devam ettiriyoruz. Oyuncak uçağın İngilizcesi, tekrardan aynı mantığı uygulayarak, “toy plane” şeklinde söylenebilir. Anlamış olabileceğiniz üzere, “toy + (araç)” kalıbını kullanarak ulaşım araçlarının İngilizce oyuncak isimlerini oluşturabiliriz.

Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta ise kağıt uçak ve oyuncak uçağın farklı şekillerde söylenmesi. İngilizcede kağıt uçak demek istiyorsak “paper plane” ifadesini kullanmalıyız!

Örnek:  He is pretending to fly his toy plane high in the sky. (Oyuncak uçağı yükseklerde uçuyormuş gibi yapıyor.)

  • Aksiyon figürü

Yalnızca oyuncak değil, aynı zamanda genel bir hobi ürünü olarak da görülebilen aksiyon figürlerinin ne kadar gerçekçi olabileceğini biliyorsunuzdur. Eğer ilginizi çeken bir aksiyon figürü olursa ve İngilizce aratarak bulmak isterseniz, “action figure” ifadesini kullanarak bunu yapabilirsiniz!

Örnek: He wants an action figure of his favorite superhero as a present. (Hediye olarak en sevdiği süper kahramanın bir aksiyon figürünü istiyor.)

  • Yapı oyuncakları

Çocuk gelişimi için oyuncaklar dendiğinde akla gelen yapı oyuncaklarını, yaratıcılığı ve eğlenceyi birleştirmeleriyle biliyoruz. Hatta lego türü bazı yapı oyuncakları, giderek karmaşıklaşabiliyor ve her yaştan insan tarafından seviliyor!

İngilizce oyuncak isimlerinde yapı blokları için “building blocks” ifadesini kullanıyoruz. “Block” deyince aklınıza en başta sadece küp şekli gelebilir, fakat endişe etmeyin, lego benzeri ürünler de dahil olmak üzere tüm yapı oyuncaklarından bu şekilde bahsedebilirsiniz.

Örnek: My little sister built a small house using building blocks. (Küçük kız kardeşim, yapı oyuncaklarını kullanarak ufak bir ev yapmış.)

  • Yapboz

Çocuklarda bilişsel gelişim için ideal olan, aynı zamanda yetişkinler tarafından da çok sevilen bir diğer oyuncak türü ise bildiğimiz üzere yapboz. Aslında bu kelimenin İngilizce oyuncak ismini özellikle yazmamıza gerek bile olmayabilir, çünkü zaten hem Türkçe adını hem de İngilizce adını yaygın olarak kullanıyoruz! Biz yine de söyleyelim: İngilizcede yapboz, “puzzle” demektir. 

Buna ek olarak, İngilizcede “puzzle” kelimesini genel olarak “bulmaca” anlamında kullanabileceğinizi de bilmenizi isteriz. Yalnızca “yapboz” anlamına gelen kelimeyi kullandığınızı belirtmek isterseniz, “jigsaw puzzle” ifadesini kullanarak kafa karışıklığını engelleyebilirsiniz!

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

Örnek: We spent our afternoon completing a 1000-piece puzzle. (Akşamımızı 1000 parçalık bir yapbozu yaparak geçirdik.)

  • Uçurtma

Dışarıda hava güzelken ve tatlı bir esinti de varken elbette aklımıza ilk gelen oyuncaklardan biri de uçurtma olacaktır! Sadece çocuklara değil, her yaştan insana keyif veren uçurtmanın İngilizcesi ise “kite” şeklindedir.

Uçurtmanın İngilizcesini öğrendiğinize göre, uçurtma yapımı yazımıza göz atmaya ne dersiniz? Çocuklarla kendi uçurtmanızı yapıp uçurtmak, harika bir fikir olacaktır!

Örnek: Benjamin Franklin flew a kite for his famous experiment about electricity. (Benjamin Franklin, elektrikle alakalı ünlü deneyi için bir uçurtma uçurmuştu.)

  •  Misket

Misketler, bir zamanların vazgeçilmez eğlencesi olsalar da maalesef günümüzde popülerliklerini biraz yitirmiş haldeler. Yine de hiç ortadan tamamen kalkacak gibi görünmüyorlar! O halde biz de misketin İngilizcesi olan “marble” kelimesini öğrenelim. Çoğu zaman birden fazla misketle oynayacağımız için, bu kelimeyi çoğul ile çekimleyip “marbles” dememiz daha mantıklı olacaktır.

Burada bir not düşelim: İngilizce oyuncak isimlerinden biri olan “marble” kelimesi, aynı zamanda bir taş türü olan “mermer” için de kullanılır. Bu sebeple “marble” sözcüğünü gördüğümüz bağlama dikkat edelim ve kafamız karışmasın!

Örnek: My father said that he always used to play with marbles when he was my age. (Babam, benim yaşımdayken sürekli misket oynadığını söyledi.)

  • Yoyo

Yo-yo bize nispeten modern bir oyuncakmış gibi gelebilir, ancak milattan önce 440 yılında dahi var olduklarını gösteren arkeolojik buluntular var! 1900’lü yıllarda tüm dünyada yeniden popüler hale gelen bu oyuncak, görünüşe bakılırsa aslında zamansız bir eğlenceymiş!

Bu şaşırtıcı bilginin üstüne yoyonun İngilizce isminden de bahsedelim. İyi bir haberimiz var, çünkü yoyo, İngilizce oyuncak isimlerinden belki de en basiti! Tek yapmamız gereken, kelimeyi bölüp araya bir tire eklemek! Yoyo’nun İngilizce yazılışı, “yo-yo” şeklinde.

Örnek: He can do impressive tricks with his yo-yo. (Yoyosuyla etkileyici numaralar yapabiliyor.)

İngilizce oyuncak isimleri: Hikaye

İşte bilmemiz gereken bazı İngilizce oyuncak isimleri bunlardı! Gelin, şimdi de öğrendiklerimizi pekiştirmek için gördüğümüz kelimeleri içeren kısa bir hikaye okuyalım. Bakalım her şeyi anlayabilecek miyiz?

Tommy had a big box of toys in his room. He loved playing with them every day. His favorite toys were his teddy bear, toy car, and toy plane.

One sunny morning, Tommy decided to have a toy adventure. He lined up his toy train and pushed it along the tracks. “Choo-choo!” he said, pretending it was going through a tunnel.

Next, he picked up his toy car and zoomed it around the room. “Vroom vroom!” he laughed as it raced past his building blocks.

Tommy’s teddy bear, named Teddy, sat nearby, watching. “You can drive the toy car next,” Tommy told Teddy, placing the bear’s paws on the car.

After that, Tommy took out his kite and went to the backyard. The kite soared high in the sky, dancing with the wind. When it was time to come back inside, he grabbed his yo-yo. He practiced making it go up and down smoothly.

Finally, Tommy put together a new puzzle on the floor. As he worked on the puzzle, his action figure stood guard, making sure all the pieces stayed in place.

At the end of the day, Tommy felt happy. He had played with many of his favorite toys and had lots of fun. He hugged his plushie, a stuffed animal that looked like a little dog, and smiled. “Tomorrow will be another fun day,” he thought, drifting off to sleep.

İngilizce oyuncak isimleri: Sıkça sorulan sorular

İşte İngilizce oyuncak isimleri hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Kite İngilizcede hangi oyuncak?

Kite, İngilizcede “uçurtma” demektir.

İngilizcede ayıcık ne anlama gelir?

İngilizcede ayıcık için “teddy bear” kelimesi kullanılır.

Oyuncak bebek ingilizcede nasıl yazılıyor?

Oyuncak bebeğin İngilizce yazılışı “doll” şeklindedir.

İngilizce oyuncak isimlerinin öğrenilmesi, çocukların gelecekteki dil becerilerini nasıl etkiler?

İngilizce oyuncak isimlerini bilmek, çocukların sevdiği oyuncaklarını İngilizce tanıtabilmelerini sağlar. Bu da çocukların dil becerilerini geliştirmek için uzun uzun konuşabilecekleri ve bunu yaparken eğlenebilecekleri bir konu olması demektir.

İngilizce oyuncak isimleri: Test!

İngilizce oyuncak isimlerini bolca örnek ve bir de hikayeyle öğrendik. Şimdi de kendimizi sınama zamanı! Haydi, bilgi testimizi çözelim:

My ___ has brown fur and a very cute face.
He is very sad because the wings of his ___ broke.
Make sure that there aren’t any missing pieces so that you can complete the ___.
My little brother loves to build towers with his ___.
I have an ___ of my favorite superhero on my shelf.
The ___ flew high above the park, almost touching the clouds.
We took turns rolling the ___ and seeing who could get them into the cup.
The ___ is missing a wheel, so it doesn’t roll very well.
My friend gave me a ___ that looks like a real puppy.
The ___ has wheels and can move along the tracks.
Yanıtlara Bak

Novakid’le tanışın!

İngilizce oyuncak isimlerini bilmek, özellikle çocuklar için oldukça yardımcı olacaktır. Ancak genç öğrencilerin dil öğrenirken kelime ezberlemekle kalmaması, aynı zamanda dili yaşaması gerekir. Çocuğunuzun böyle bir ortamda yabancı dil öğrenmesini istiyorsanız Novakid’de online İngilizce derslerimiz tam da size göre! Üstelik ilk deneme dersimiz ücretsiz!

Rate this post

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like
Choose a language
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.