Scrolltop arrow icon
Left arrow icon Tüm kategoriler
Close icon
Haberler
İngilizce öğrenme
Ebeveynler için Novakid
TR
TR flag icon
Mobile close icon
CTA background
Çocuğunuz için en iyi İngilizce derslerini planlayın
ÜCRETSİZ DENEYİN
Paylaş
LinkedIn share icon
7 Yaşındaki Erkek Çocuğuna Ne Hediye Alınır, doğum günü pastası, illüstrasyon
Çocuklara yönelik hediyeler
Star icon
24.10.2023
Time icon 7 min
Comment icon 0 yorum

7 yaşındaki erkek çocuğuna ne hediye alınır, hediye alırken nelere dikkat etmeliyiz?

İçindekiler

7 yaşındaki erkek çocuklara ne hediye alınır? Bu yaş grubundaki erkek çocuklarının en seveceği hediyeleri listeledik. Gelin, hediye alışverişine çıkmadan önce en iyi hediye ipuçlarına göz atalım.

7 yaşındaki erkek çocuklarına hediye seçerken ilgi alanları ve kişisel zevkleri temel almak gerek. Çünkü bu yaş grubu, keşfetmeyi, öğrenmeyi ve yeni hobiler edinmeyi çok sever. Dolayısıyla alacağınız hediye çocuğun merak refleksini harekete geçireceği gibi hobisinde ilerlemesini de sağlayabilir.

Ancak ebeveynlerin hediye seçerken zorlanması hiç de alışılmışın dışında bir durum değil. Çünkü bu yaş grubu özellikle ilgi alanları konusunda oldukça değişken bir yapıya sahip. Dolayısıyla erkek çocuğu için doğum günü hediyeleri seçerken bunu da unutmamak gerekiyor.

Gelin, 7 yaş erkek çocuğu hediye alışverişinizde size yardımcı olacak ipuçlarına bakalım. Hem çocuğu mutlu edecek hem de gelişim sürecini destekleyecek hediyelere göz atalım! 

Ancak alabileceğiniz hediyelere geçmeden önce, 7 yaşındaki erkek çocukların gelişimlerine dair bazı bilgilere göz atacağız. O hâlde haydi başlayalım!

7 yaşındaki erkek çocuklarının gelişimsel özellikleri nelerdir?

7 yaşındaki erkek çocuklarına ne hediyeler alabileceğinize karar vermeden önce, bu dönemdeki çocukların bilişsel özelliklerine, davranış biçimlerine, isteklerine ve gelişimine dair bilgi almakta fayda var. 

Sosyallik kavramıyla yeni yeni tanışan ilkokul çağındaki çocuklar, çevresindeki akranlarının davranışlarını ve kendi duygularını yorumlama eğilimindedirler. Bu davranışlar çevresinde, duygularını kontrol etme konusunda da gitgide artan bir farkındalık da edinirler.

Peki bu çağlarda hediyeleşmek neden önemli? Çocuklara hediyeler almak onlara nasıl hissettirir? 7 yaşındaki erkek çocuklarına ne hediyeler alabiliriz? Gelin hep birlikte, bu soruları cevaplayalım.

Çocuklarla hediyeleşmek neden önemli?

Çocuklarla hediyeleşmenin faydalarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

  • Duygusal bağları güçlendirmesi

İlkokul çağlarındaki erkek çocuklarına hediyeler almak, çocukların sevgi, ilgi ve değer görme gibi duygularını harekete geçirebilir. Böylece onlarla aile üyeleri, arkadaşları veya diğer yetişkinler arasındaki duygusal bağlar da güçlenir.

  • Ödüllendirilme ve teşvik duygusu

Bu tarz jestler, çocukların örnek davranışlarını ödüllendirmek veya başarılarını kutlamak için de kullanılabilir. Bu durum, onlara istedikleri diğer şeylere ulaşmaları için çalışmaları gerektiği konusunda bir motivasyon kaynağı da olabilir. 

  • Öğrenimi kolaylaştırması

Hediyeler, çocuklara yeni beceriler edinmeleri için gerekli araçlar ve oyuncaklardan da oluşabilir. Örneğin, ilkokul çocuğuna hediye alırken çeşitli oyuncak seçeneklerini hiç yabana atmayın. Çünkü eğitsel değeri yüksek oyuncak daha verimli bir öğrenim sürecinin anahtarı olabilir. 

  • Ruh haline ve bilişsel gelişimine katkıda bulunması

Hediyeler almak, takdir edilmek ve hedeflere ulaşmak gibi aktiviteler, çocuklarda mutluluk ve heyecan gibi birçok pozitif duygu uyandırır. Bu da doğal olarak onların ruhsal ve bilişsel gelişimlerini birçok açıdan destekler.

Ancak, çocukların ihtiyaçları ve yaşlarına uygun hediyeler seçmek de oldukça önemli. Kısacası, bilinçli tercihler doğrultusunda hediyeler, çocuklar arasındaki ilişkilerinizi güçlendirmek ve olumlu deneyimler yaratmak için değerli bir araç olabilir. Tam da bu nedenle, 7 yaşındaki erkek çocuklarına hediye alırken nasıl bir yol izleyeceğimize ve bu hediyelerin neler olabileceğine dair hazırladığımız rehbere göz atabiliriz.

Ebeveyn misiniz? ve deneyiminizi paylaşmak istiyor musunuz?
Hikayenizi anlatmak için bize ulaşın.

7 yaşındaki erkeklere hediye alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Daha küçük yaş grubu erkek çocuklarına hediye alırken dikkat etmeniz gereken durumlara dair bir yazımız da Novakid’de bulunuyor. 7 yaşındaki erkek çocuklarına hediye seçerken ise dikkat edeceğimiz bazı faktörler ise şu şekilde:

  • Yaş ve gelişim seviyesi

Elbette 7 yaşındaki erkek çocuğuna ne hediye alınır diye sorarken bilişsel ve ruhsal gelişim sürecini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolayısıyla salt eğlence sunan hediyeler yerine hem eğitici hem de eğlenceli hediyeler tercih edilebilir. Örneğin keşif kitleri ya da ev yapımı deney setleri 7 yaşındaki çocuğa hediye almak isteyenler için harika seçenekler. 

  • İlgi alanları 

Çocuğunuzu iyi tanımak demişken, hediye almak istediğiniz çocuğun ilgilendiği alanlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin animasyonlar ve çizgi dizilerdeki karakterlerle ilgili hediyeler, oğluma hediye almak istiyorum diyen ebeveynler için şahane bir tercih olabilir. 

  • Eğitici ve yaratıcı faaliyetlere yönlendirme

Çocuklara alacağınız oyuncaklarla aynı zamanda onları eğitmeyi de hedeflediğimiz için, seçeceğiniz hediyeler onları eğitmeye ve yaratıcı faaliyetler yapmaya yönlendirebilir.

  • Güvenlik 

Bir kitap alırken içeriğinin çocuklar için uygun olduğundan emin olmak ve fiziksel aktivitelerde bulunurken onların güvenliğini sağlamak da dikkat edilmesi gereken faktörlerden biri. Bu nedenle, onlara alacağınız hediyenin çocuğunuzun her anlamda güvenliği açısından faydalı ve sorunsuz olduğunu kontrol etmelisiniz.

İşte çocuklara hediye alırken dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan birkaçı bunlar. Şimdi onlar için alabileceğimiz hediyeler neler olabilir onu görelim.

7 yaşındaki erkek çocukları için hediyeler

7 yaşındaki bir erkek çocuğuna hediye almak neden önemli ve bu hediyeleri alırken nelere 

dikkat etmeliyiz inceledik. Peki bu hediyeler başlıca ne olabilir? Hadi görelim!

  • Gökyüzü gözlem seti

Küçük teleskoplar ve gözlem setleri küçük yaştaki gözlemcilerin astronomiyi keşfetmeleri için mükemmeldir. Taşıması kolay olan bu araçlar özellikle yazlıklarda ve aile tatillerinde sizinle seyahat edebilir. Bu tür gözlem setleri erkek çocuk için hediye almak isteyenlerin genelde tercih ettiği ürünler arasında. 

  • Maket uçak yapımı seti

Model uçak yapımı setleri, uçakları inşa etmeyi ve uçurmayı öğrenmeyi teşvik eder. Bu tür setler aynı zamanda çocuğun el becerilerini geliştirmesine ve yaratıcılığını kullanmasına yardımcı olur. 

Bununla birlikte bir maketi tamamlamanın getirdiği başarı duygusunu da unutmamak gerek. Dolayısıyla oğluma hediye almak istiyorum diyen ebeveynlerin maket yapım setlerini öneriyoruz.

  • Dinozor iskeleti modeli

Dinozorları seven bir çocuk için dinozor iskeleti modeli, hem eğitici hem de eğlenceli bir hediye seçeneğidir. Bu modeller, gerçek dinozorların iskeletlerinin minyatür versiyonlarıdır ve çocuğun dinozorlar hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlar. Aynı zamanda inşa süreci, problem çözme becerilerini ve odaklanmayı geliştirir.

  • Karakter temalı yatak örtüsü

7 yaşındaki çocuğa hediye alırken çocuğun sevdiği bir film veya çizgi film karakterinin temalı yatak örtüsü veya nevresim takımı tercih edebilirsiniz. Bu tür hediyeler, çocuğun yatağını kişiselleştirmek ve sevdiği karakterle uyum içinde olmasını sağlamak için mükemmel bir yoldur. 

Bu tür hediyeler 7 yaş altında, 4-5 yaşındaki erkek çocuğa alınacak en iyi hediyelerden biridir. Örneğin Paw Patrol temalı bir yatak örtüsü doğum günü çocuğunu çok mutlu edebilir. 

  • Bisiklet, paten, scooter 

Gelişim çağındaki her çocuğun yeterli güneşe maruz kalması, açık alanda fiziksel aktiviteler yapması ve ailesiyle birlikte dışarıda kaliteli vakit geçirmesi gerekmektedir.

Buna bağlı olarak, 7 yaşındaki bir erkek çocuğa hediye alırken ona ilk bisikletini vermeyi düşünebilirsiniz. Böylece ona hem bisiklet sürmeyi öğretebilir hem de onunla güzel bir iletişim kurma şansını yakalamış olursunuz. Bununla beraber çocuğunuzun yaşına ve boyuna uygun scooterlar ya da patenler de tercih edebilirsiniz. 

Bu hediyelerin her biri, çocuğun motor becerilerinin gelişmesine de yardımcı olacaktır.

  • Futbol, basketbol, badminton setleri

Erkek çocuklarını açık alanda fiziksel aktiviteler yapmaya yönlendirebilecek bir diğer hediye de futbol topu ve badminton seti gibi hediyelerdir.

Ancak, bununla sınırlı kalmak yerine çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerine bağlı olarak da basketbol veya voleybol topu gibi diğer spor alanlarına yönelik hediyeleri de tercih edebilirsiniz. Kısacası spor seven erkek çocuklarına hediye almak istiyorsanız seçeneğiniz bol!

Bu hediyelerle onların eğlence anlayışına hitap edip güzel vakit geçirebilir ve böyle günlerde çocuklarınızın diğer çocuklarla da sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz. 

  • Animasyon temalı diş fırçası ve benzer ürünler

Çocuklara hediye alırken onlara bazı sağlıklı alışkanlıkları kazandıracak kişisel bakım ürünleri de alabilirsiniz. Diş fırçası başta olmak üzere bu tarz kişisel bakım ürünlerine örnek olarak tırnak makası, diş macunu veya sabunluk gibi araç gereçler de verebiliriz. 

Bu tür ürünlerde çocuğunuzun sevdiği animasyonlardaki karakterlerin resimleri olmasına dikkat edin. 7 yaşındaki çocuğa hediye alırken sevdikleri kurgusal dünyalardan temalar barındıran ürünler tercih edebilirsiniz. Böylece normalde ilgisini çekmeyecek bir ürün çocuğunuz için harika bir hediyeye dönüşecektir ve onun sorumluluk duygusunu da geliştirecektir.

  • Çek bırak arabalar

Erkek çocuk hediye seçenekleri deyince akla oyuncak arabaların gelmemesi çok güç. Çek-bırak mekanizmalı ya da uzaktan kumandalı arabalar aynı zamanda en güvenli hediye tercihlerinden biri. Hatta pek çok alışveriş sitesinde erkek çocuğu için doğum günü hediyeleri listesinde arabalar en başta geliyor.

Onlara uzaktan kumandayla çalışan pilli arabalar almak ya da küçük arabalarla koleksiyonlar oluşturmalarına yardımcı olmak da zamanla çok eğlenceli birer aktiviteye dönüştürülebilir. Son olarak, bu tarz oyuncakları akranlarıyla paylaşmayı öğütlemeyi de unutmamakta fayda var.

  • Satranç takımı

Eğitici çocuk hediyesi seçeneklerinden bahsedilince akla gelen seçeneklerden bir tanesi ise satranç takımı. Sayısal zekası ve rekabet anlayışı yeni gelişen 7-9 yaş grubuna ait çocuklar için satranç oynamak, oldukça eğitici bir aktivite.

Ancak, bu yaşlardaki çocukların öğrenim kabiliyetinin değişkenlik gösterebileceğini aklımızda bulundurmalı ve bu anlamda onları çok yormamalıyız. Bu çeşit eğitici aktivitelerde önemli olanın onlarla sağlıklı iletişim kurmak ve zekalarını geliştirmelerine olabildiğince yardımcı olmak olduğunu aklımızda bulundurmalıyız.

  • Üç boyutlu kitaplar ve pedagog onaylı macera öyküleri

Okuma ve yazmayı yeni öğrenmekte olan çocukları, daha iyi öğrenmek adına üç boyutlu kitaplarla ödüllendirilebilir veya daha iyi öğrenmeye teşvik edebilirsiniz. 

Böylece, onların adım adım okuma becerilerini geliştirmesi konusunda onlara rehber olabilirsiniz.

Aynı zamanda, ilgilerini çekebilecek konulara yer veren ancak okumakta zorlanacaklarını düşündüğünüz kurgusal kitapların görsel unsurlarıyla onların ilgisini çekebilir ve bu tarz kitapları onlara siz okuyabilirsiniz. 

  • Deney setleri

Deney setleri özellikle 10 yaş erkek çocuğu hediye alışverişinde öne çıkıyor. Çünkü bu yaş grubundaki çocuklarda merak ve keşif hissini desteklemek oldukça önemli.

Bu tür hediyeler çocukları bilimle uygulamalı olarak tanıştırmanın en eğlenceli yolu. Bazı basit ve güvenli deney setleri sayesinde çocuklar bazı bilimsel gerçekleri daha iyi aklında tutabiliyor.

  • Müzik enstrümanları

Eğitici ve öğretici aktivitelerle birlikte çocukların kendilerini kanıtlayabileceği birçok hobinin yolunu açmak gerekiyor. Dolayısıyla bu da ebeveynlerin en önemli sorumlulukları arasında yer alıyor. 

Doğum günleri de bu tür hobilerin teşvik edileceği en özel günlerden biri. Dolayısıyla erkek çocuğa hediye alırken saz, bağlama, piyano, gitar, flüt, bateri ya da benzeri müzik enstrümanları tercih edebilirsiniz.

Onları bazı spor dallarına yönlendirip okula bağlı olarak eğitsel aktiviteler sunmanın yanı sıra, birçok farklı müzik aleti aracılığıyla kendilerini tanımalarını ve başarılarını kanıtlamalarını sağlamak da mümkün. 

  • Geometrik oyuncak

Bu tarz oyuncaklar, ilkokula yeni başlayan çocukların geometriyle tanışması, el-göz koordinasyonunu geliştirmesi ve mantığını kullanması açısından epey faydalı. Geometriyle ilgili kavramları anlamakta ve tanımakta zorlanan çocuklar için böyle oyuncakları tercih edebilirsiniz.

  • Koleksiyon seti

Erkek çocuğa ne hediye alınır diye merak ediyorsanız sizi koleksiyon toplama setiyle tanıştıralım! Sayısız ebeveynin beğenisini kazanan bu set, çocuklarda koleksiyon hobisinin temelini atıyor.

Taş, yaprak, çiçek, para vb. pek çok şeyin koleksiyonunu yapmak çocuklarda sorumluluk bilincini artırıyor. Aynı zamanda merak ve motivasyon noktasında da koleksiyonculuğun pek çok faydası var. Dolayısıyla bu set de en iyi çocuk hediye seçenekleri arasında!

  • Oyun hamuru / Slime

Oyun hamuru veya slime gibi çocukları el becerilerini kullanmaya iten oyuncakların başka bir güzel yanı da bu tarz ürünleri kendi evinizde üretebileceğiniz gerçeği. 

Bu süreç de başlı başına diğer hediyeler gibi çocuklara ailesi güzel vakit geçirme imkanını sunuyor. 

  • Boyama araç gereçleri

Kendilerini yeni ifade etmeye başlayan ve duygularını keşfeden ilkokul çocuklarına hediye seçerken onları sanata yönlendirirken kendilerini ifade edecekleri yeni alanlar yaratabilirsiniz. Bu anlamda sanatsal araç gereçler, gelişimleri durmaksızın devam eden çocuklar için en iyi seçeneklerdendir. 

Örneğin kurşun kalemlerle istediklerini çizmesine izin vermek, sulu boya veya pastel boya gibi boyama seçenekleriyle renkleri dilediği gibi kullanmasına yardımcı olmak, uzmanlara göre de oldukça eğitici ve geliştirici bir yöntem.

Novakid’le tanışın!

Çocuğunuza İngilizcesini eğlenerek geliştirmesi için alabileceğiniz bir hediye ise Novakid’de mevcut. Çocuklar için İngilizce öğrenimini daha eğlenceli bir hale getiren Novakid’den şimdi ilk ücretsiz deneme dersinizi alın.

Rate this post

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilir
Toplar ve hediyelerle çevrili genç bir çocuk, konsept - sporu seven çocuklar için hediyeler, illüstrasyon
Çocuklara yönelik hediyeler
Hediyeler ve armağanlarla çevrili 5 yaşında bir çocuk, konsept - 5 yaşında bir çocuğa hediye olarak ne verilir, illüstrasyon
Çocuklara yönelik hediyeler
Bir dil seçin
Down arrow icon
Russia Global English Czech Republic Italy Portugal Brazil Romania Japan South Korea Spain Chile Argentina Slovakia Turkey Poland Israel Greece Malaysia Indonesia Hungary France Germany Global العربية Norway India India-en Netherlands Sweden Denmark Finland
Cookie icon
Web sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Siteye giriş yaparak çerezleri tarayıcınıza kaydetmeyi kabul ediyorsunuz.